10 College Majors som berövar dig sömn

Sömn Àr en entreprenörs bÀsta vÀn och vÀrsta fiende. Om du fÄr nog av det blir du en innovationsmaskin som inte kunde stoppas av de vÀrsta mentala blocken. Men om du Àr sömnberövad hamnar du som en sinnelös zombie som gör fler misstag Àn en pingvin vid en tappdanstÀvling. TyvÀrr Àr sömnbrist en hÀftklammer för entreprenörskap, trots forskningsberget som sÀger att brÀnning av midnattolja Àr dÄligt för produktiviteten.

Entreprenörer Àr dock inte den enda gruppen mÀnniskor som inte fÄr tillrÀckligt med sömn. Högskolestudenter Àr ökÀnda sömnberövade pÄ grund av deras hektiska klassschema, deras aktiva sociala liv och deras överdrivna smartphone-anvÀndning. Och tack vare en studie vet vi nu exakt vilka majors som fÄr bÀst sömn och vilka som fÄr det vÀrsta.

Studien, som genomfördes av The Tab och undersökte 1 200 högskolestudenter, grundade att huvudÀmnen inom djurvetenskap fÄr minst sömn, i genomsnitt bara 4,9 timmar per natt. FrÀmmande sprÄk huvudÀmnen kommer pÄ andra plats pÄ en jÀmn fem timmar per natt, med reklam majors avrundar de tre bÀsta med 5,1 timmar per nÀtter. Och precis som med företagare lider högskolestudenter mycket av denna nivÄ av sömnbrist.

“Det Ă€r dĂ„ du börjar se smĂ„ minskningar i prestanda”, sĂ€ger Dr Michael Breus, en sömnspecialist i Los Angeles till The Tab. ”Din lĂ€sförstĂ„else börjar sakta ner och din förmĂ„ga att komma ihĂ„g fakta. Du kan till och med se betygsskillnader mellan tidiga morgonlektioner och sena eftermiddagskurser. ”

Om du Àr intresserad av att lÀra dig mer om vilka högskolor som orsakar mest sömnbrist, ta en titt pÄ de tio vÀrsta huvudstudierna nedan och kolla in hela studien hÀr för hela listan över 60 högskolestudier!

LÀs mer om att vara en frisk entreprenör pÄ TechCo