10 enkla sÀtt att börja etablera ditt personliga varumÀrke

10 enkla sÀtt att börja etablera ditt personliga varumÀrke

10 enkla sÀtt att börja etablera ditt personliga varumÀrke

Om du befinner dig i en situation dÀr ditt namn bara Àr kopplat till ditt företags varumÀrke kan det vara en bra tid att bygga ett separat personligt varumÀrke genom att förbÀttra din nÀrvaro online.

Ett starkt personligt varumÀrke hjÀlper dig att öppna mÄnga dörrar för dig. NÀr mÀnniskor kan associera ditt namn, ansikte och vad du gör kommer de mer sannolikt att komma ihÄg dig nÀr de behöver nÄgon med dina talanger. Det finns mÄnga onlineverktyg och ÄtgÀrder du kan vidta för att bygga ditt personliga varumÀrke.

HÀr Àr enkla steg du kan ta för att skapa ett separat personligt varumÀrke.

Designa en personlig webbplats

Jag designade en webbplats som berÀttar min historia visuellt och skriftligt. Det har varit ett bra sÀtt att bygga mitt varumÀrke pÄ ett stÀlle som lÄter mig sÀtta min personliga smak pÄ det. Det har till och med hjÀlpt mig landspelande spelningar och andra erbjudanden.

Starta en blogg

Det bÀsta sÀttet att bygga ett personligt varumÀrke Àr att starta en blogg. Du behöver inte skriva dagligen, men Àven att dela dina tankar varje vecka eller mÄnad kan gÄ lÄngt för att etablera dig som branschexpert och bygga ditt personliga varumÀrke.

Bidra med innehÄll online och offline

Ett av de enklaste sÀtten att skapa ett separat personligt varumÀrke Àr att fÄ veta att du Àr expert inom ditt omrÄde. Skapa innehÄll för webbplatser frÄn tredje part i ditt namn som visar din kunskap. Prata pÄ konferenser och andra evenemang för att etablera dig i rymden.

GÀstpost pÄ andra webbplatser

Du bör vara gÀstbidragande av innehÄll och idéer till större webbplatser pÄ nÀtet och dela praktiska rÄd med andra företagare. Genom att bidra har det gjort det möjligt för mig att vÀxa mitt personliga varumÀrke, och nÀr mÀnniskor söker mig online ser de alla ytterligare sÀtt jag ger tillbaka.

FĂ„ ett bra foto

NÀr det gÀller ditt personliga varumÀrke Àr ditt foto din logotyp. Hitta en bra fotograf som verkligen kan fÄnga din essens och anvÀnda ett skott av dig sjÀlv konsekvent pÄ alla plattformar (blogga, vlogga, sociala medier, du heter det). MÀnniskor kan relatera till en mÀnniska mycket lÀttare Àn en livlös grafik, och de kommer att börja associera din kommunikation med dig som person.

Starta Vlogging

Börja skapa korta videor om intressanta Àmnen relaterade till din expertis, men som inte behandlar nÄgot om ditt företag. Om du kan bygga upp en serie anvÀndbara videor kommer du att bli en expert utanför ditt företag. Det Àr ett utmÀrkt sÀtt att bygga delbart innehÄll och fÄr dig att stöta pÄ som person, inte bara en serie artiklar och företag.

Starta en podcast

Ett av de bÀsta sÀtten att snabbt etablera ditt personliga varumÀrke Àr att starta en podcast. En podcast lÄter dig dela live eller förinspelat ljud med dina lyssnare. Du kan köra din podcast sÄ ofta du vill, och du kan intervjua intressanta mÀnniskor och ha gÀstvÀrdar för att underhÄlla dina lyssnare.

Hitta en orsak och bli engagerad

Bli involverad i nÄgot utanför ditt varumÀrke som Àr i linje med ditt varumÀrkes kÀrnvÀrden. Jag lever vÄrt företags uppdrag utanför kontoret som Big Brother och styrelseledamot i ett lokalt Big Brothers Big Sisters-kapitel. Jag brinner för mentorskap och har tur att ha en fantastisk liten bror. Pressen Àr en bonus, eftersom det hjÀlper mig att etablera mitt eget varumÀrke men ÀndÄ speglar bra pÄ mitt företag.

Identifiera och göra ansprÄk pÄ flera sociala profiler

Du mĂ„ste konstruera din synlighet online – lĂ„t inte andra definiera din bild. FörstĂ„ att Google vill att du ska bygga och verifiera din online-identitet. Din webbplats / blogg Ă€r bara en lĂ€nk. Resten bestĂ„r till stor del av lĂ€nkar till dina sociala mediekonton och innehĂ„ll. Börja med Googles G + och YouTube och anvĂ€nd sedan en webbplats som KnowEm för att identifiera, optimera och göra ansprĂ„k pĂ„ dina sociala profiler.

Dyk in i Twitter

Twitter Àr den sociala medieplattformen som passar bÀst för personlig branding eftersom det gör att du kan blanda din professionella identitet med dina passioner och intressen. Titta pÄ Twitter-profilerna för personer du beundrar och vars personliga varumÀrke du vill efterlikna och ta en liknande social strategi som deras. Dela innehÄll du ansluter till och engagera dig i den gemenskap du vill vara en del av.

LÀs mer om att bygga ditt varumÀrke pÄ Tech.Co.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Young Entrepreneur Council (YEC) Àr en enda inbjudande organisation som bestÄr av vÀrldens mest lovande unga entreprenörer. YEC-medlemmar genererar miljarder dollar i intÀkter och har skapat tiotusentals jobb.

Utforska mer Se alla nyheter

TikTok slÄr ner pÄ viktminskningsannonser

TikTok har lagt nya begrĂ€nsningar pĂ„ viktminskningsannonser, …

Bethany Howell – för 5 dagar sedan

USA kommer djupt att begrÀnsa WeChat och avsluta TikTok-nedladdningar till söndag

USA har meddelat att TikTok och WeChat kommer att tas bort …

Adam Rowe – för 2 veckor sedan

TikTok godkÀnner Oracle-partnerskapstimmar innan Trump deadline

TikTok har Ă€ntligen hittat ett nytt hem, som ett partnerskap med …

Conor Cawley – för 3 veckor sedan

Facebook avslöjar planer för att stödja företag i svartÀgande

Facebook har meddelat att det lanserar nya …

Bethany Howell – för 1 mĂ„nad sedan

Ladda fler artiklar nÀra Skapa en webbplats? Se vÄra rekommendationer för de bÀsta webbplatsbyggarna att anvÀnda: BÀst pÄ test

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.