10 fantastiska e-handelsföretagstips för marknadsförare för 2015

10 fantastiska e-handelsföretagstips för marknadsförare för 2015

E-handel förÀndras och Àndras och vilken typ av e-handel vi hanterar 2015 Àr annorlunda Àn nÄgonsin tidigare, men pÄ mÄnga sÀtt densamma. SÄ vi har sammanstÀllt ett antal olika tips baserade pÄ upplevelser i e-handelsvÀrlden. Ta en titt och se vad du ska göra 2015.

Starta inte för tidigt.

Ett av de största och vanligaste misstagen som sĂ„ mĂ„nga e-handelsentreprenörer slutar göra Ă€r att lansera sina webbplatser för tidigt. Att rusa eller tvinga saker innan du Ă€r redo kan vara ett stort misstag. Du fĂ„r bara en chans att starta din webbplats, sĂ„ du vill göra det rĂ€tt. Det Ă€r bra att köpa ditt domĂ€nnamn och fĂ„ en sida “Kommer snart”. Men ha inte en stor lansering förrĂ€n du har lagt ner ett betydande grundarbete, till exempel betald reklam, sociala medier, marknadsföring av innehĂ„ll och SEO.

Plattformen

Det finns mÄnga plattformar dÀr ute för din e-handelsbutik och medan anpassade plattformar har sin plats i vissa fall finns det nÄgra fantastiska e-handelswebbplatser dÀr ute som verkligen kan lÄta dig göra din webbplats rÀttvisa. Dessa plattformar erbjuder gott om support och Àr snabba och enkla att komma igÄng med, samt mycket hög kvalitet.

Fokusera pÄ dina anvÀndare.

Det Ă€r vĂ€letablerat att en av de största nackdelarna som e-handelsföretag har Ă€r att inte kunna lĂ„ta sina kunder se (första hand), röra, lukta eller kĂ€nna sina produkter innan de fĂ„r besluta att köpa. Även om det för nĂ€rvarande inte finns nĂ„gon lösning för att lösa detta problem kan du kompensera för denna brist i andra delar av ditt företag. Att göra din kassaprocess enkel och bekvĂ€m genom att anvĂ€nda en förenklad kundvagn, tillhandahĂ„lla gratis frakt och erbjuda lĂ€mpliga priser Ă€r nĂ„gra av de bĂ€sta sakerna du kan göra för att göra processen enklare och bekvĂ€mare för kunderna.

Se till att testa allt.

Innan du startar ditt e-handelsföretag Àr det mycket viktigt att investera i analys och testning. Du bör fortsÀtta att investera under och efter lanseringen ocksÄ. Försök att tÀnka som vÄra kunder för att avgöra vad som fungerar och vad som inte fungerar. Försök ocksÄ förstÄ vad varför ligger bakom dessa svar.

HĂ„ll dig involverad i sociala medier.

E-handelsentreprenörer som delegerar sociala medier till andra i sitt team eller lĂ€gger ut processen gör ett stort misstag. Sociala medier Ă€r i centrum för ditt företag. Det ger dig en viktig inblick i dina kunders liv. Även om det Ă€r helt okej att ha en social media manager, mĂ„ste du hĂ„lla dig nĂ€ra med sociala medier sjĂ€lv.

Inkorporera sociala element pÄ din webbplats.

Din e-handelsplats bör innehÄlla sociala element pÄ den. LÀgg till saker som sociala inloggningsalternativ och följ knapparna i dina vittnesmÄl och produktrecensioner för att öka dina omvandlingar.

TĂ€nk mobil.

Fler och fler individer anvÀnder sina mobiltelefoner, surfplattor och andra mobila enheter för att söka efter och köpa produkter. Om du inte tar hÀnsyn till mobil nÀr du bygger ditt e-handelsföretag, kan du vara irrelevant inom tre till fem Är.

GĂ„ offline

Offline-sfÀren ignoreras ofta av dem online, men det kan ha betydande fördelar. Direktreklamkampanjer kan till exempel ge en mÀngd fördelar och hjÀlpa tillvÀxten. Kolla in denna infografik frÄn Quantum Postcards.

SĂ€g aktuell med den senaste SEO-utvecklingen.

Eftersom e-handel fortsÀtter att vÀxa snabbt kommer ett ökande antal företag att fortsÀtta att gÄ in pÄ denna redan trÄnga arena. Det Àr dÀrför det Àr viktigt att hÄlla dig uppdaterad om alla de senaste SEO-utvecklingen sÄ att du kan sticka ut frÄn dina konkurrenter. PÄ lÄng sikt Àr en av de bÀsta sakerna du kan göra för att hÄlla dig konkurrenskraftig att fÄ kontakt med en skicklig SEO-specialist.

Samla in kundinformation.

Om du inte planerar att bara starta en webbplats och sedan gÄ bort Àr det viktigt att du samlar in information frÄn kunder och bygger databaser för att hjÀlpa dig med framtida lanseringar du kan göra.

FortsÀtt utvecklas.

Sluta aldrig utvecklas. Kundens smak, trender och teknik förÀndras stÀndigt. Du mÄste ocksÄ förÀndras om du Àr intresserad av att lyckas pÄ en sÄ snabbt vÀxande marknad.

Dessa tips bör hjÀlpa dig att fÄ ut det mesta av ditt e-handelsarbete och ha den största chansen att lyckas.