10 funktioner i ett produktivt pausrum

10 funktioner i ett produktivt pausrum

Att arbeta hela dagen utan vila Àr aldrig bra för produktiviteten. Studier har visat att pauser Àr bra för sjÀlen och kroppen. Men uppfyller ditt pausrum sin verkliga potential och hÄller dina anstÀllda glada, friska och motiverade? HÀr Àr nÄgra vanliga teman i bra pausrum:

Gratis mellanmÄl

Alla Àlskar en freebie, och om du förvarar ditt pausrum med specifika supermat kan du uppmuntra dina anstÀllda att Àta hÀlsosammare utan kostnad för dem. Inte bara kommer detta att öka deras allmÀnna vÀlbefinnande och humör, men det kan ocksÄ minska de fruktade sockerkrasjerna efter lunchen.

Differentiering

Designa ditt pausrum sÄ att det ser annorlunda ut Àn resten av byggnaden. Det spelar ingen roll om det Àr fÀrgade vÀggar, snygga möbler, en planlösning utomhus eller bara fönster som kastas öppna istÀllet för tÀtt tillslutna. Det viktigaste Àr att rummet erbjuder en förÀndrad atmosfÀr sÄ snart dina anstÀllda gÄr över tröskeln.

Stressavlastare

Ge dina anstÀllda ett sÀtt att avlasta spÀnningen som de har haft frÄn sina olika uppgifter och deadlines. TÀnk pÄ saker som stressbollar, biljardbord, spelkort och trivia-spel. Undvik korsord eller nÄgot som kan bli frustrerande.

Premiumkaffe

Koffein har legitima hÀlsofördelar för den moderna arbetaren, inklusive ökad energi, lÀngre uppmÀrksamhet och bÀttre korttidsminne. Investera i en högkvalitativ kaffebryggare för att leverera dessa hjÀrnförstÀrkande funktioner utöver en bra gammaldags kopp joe. Du kan ocksÄ bli lustig med espressomaskiner om du vill skÀmma bort ditt folk lite.

Öppen kommunikation

Pratar dina anstÀllda faktiskt med varandra i pausrummet? Om svaret Àr nej kan din inredningsdesign vara skyldig. Saker som en vÀggmonterad mikrovÄgsugn kommer att hÄlla mÀnniskors rygg vÀnd i stÀllet för att ge dem utrymme och synfÀlt för att chatta med sina medarbetare medan maten lagas.

Konversationsmeddelanden

PÄ samma sÀtt som öppen kommunikation, om du vill att dina anstÀllda ska prata, skratta, skvallra, nÀtverka och ansluta, kan det hjÀlpa till att ge dem inbyggda konversationsstartare. Du kan till exempel sÀtta en anslagstavla pÄ vÀggen sÄ att alla kan diskutera den nya klÀdkoden tillsammans eller göra planer för samkörning för företagets grillfest.

BekvÀmlighet

Det idealiska pausrummet Àr en bekvÀm plats fylld med stolar, kuddar, soffor och ottomaner. Ge dina anstÀllda en chans att sÀtta upp fötterna. Om du behöver inspiration, titta pÄ hur sjukhus och andra högspÀnningsmiljöer modellerar sina pausrum för att fÄ en bÀttre uppfattning om vad du behöver.

Första hjÀlpen

Detta Àr sÀrskilt viktigt för lager. Om din byggnad inte Àr utrustad med de plÄster och desinficeringskrÀmer som dina anstÀllda behöver för mindre nedskÀrningar och brÀnnskador, mÄste de lÀmna lokalerna för att fÄ dem, och det innebÀr ökade chanser för senhet och förlorad tid. Förvara en första hjÀlpen-kit i pausrummet sÄ att dina anstÀllda inte har nÄgon anledning att gÄ.

Klockor

PÄ tal om förlorad tid kan du drastiskt minska sena punch-ins genom att installera framstÄende tidtagningsenheter runt pausrummet. Se till att dina anstÀllda alltid Àr medvetna om vilken tid det Àr och hur lÄng tid de har kvar för sin paus.

FĂ€rgpsykologi

”FĂ€rgpsykologi” anvĂ€nder fĂ€rghjulet för att Ă„beropa sĂ€rskilda stĂ€mningar och kĂ€nslor. Till exempel ses gult instinktivt som en hemtrevlig nyans medan ljusblĂ„ Ă€r lugnande och bra för ditt blodtryck. Gör lite forskning om fĂ€rgpsykologi för att hjĂ€lpa dig att göra ditt pausrum i rĂ€tt nyanser.

Pausrum Àr mer Àn bara en fritidsplats. De Àr nÄgonstans dÀr dina anstÀllda kan koppla av och föryngra sig sjÀlva för att möta resten av arbetsdagen med ett leende. Om du menar allvar med att öka produktiviteten pÄ kontoret, börja med pausrummet.

LÀs mer om arbetsplatsens produktivitet hÀr pÄ Tech.Co