10 hemligheter att lyckas som maskinvarustart

HĂ„rdvara Ă€r svĂ„r. Det finns mycket sanning i det enkla uttalandet. Det finns mĂ„nga hinder för framgĂ„ng, men hĂ€r Ă€r tio hemligheter …

Uppskatta produktutvecklingen noggrant

FramgÄngsrika startups uppskattar realistiskt kostnader och tid som krÀvs för produktutveckling. Alla vill ha sin produkt pÄ marknaden sÄ snart som möjligt. Den spÀnningen Àr bra, men hÄrdvara har vissa begrÀnsningar. FramgÄngsrika startups uppskattar realistiskt de kostnader och den tid som krÀvs för produktutveckling.

HÄrdvaruutveckling genomgÄr alltid en felsökningsprocess som krÀver flera iterationer för att göra den perfekt. Varje stort produktutvecklingsföretag vet att de inte kommer att fÄ det perfekt första gÄngen sÄ de planerar lÀmpligt för den hÀr tiden.

Du bör ocksÄ planera för den hÀr tidsbegrÀnsningen. Bygg in din utvecklingsplan de tekniska kostnaderna för felsökningen, eftersom det Àr oundvikligt.

Design för tillverkning

Det Àr viktigt att entreprenörer designar sina produkter för tillverkning under prototypfasen. Detta Àr det snabbaste sÀttet att gÄ frÄn prototyp till tillverkning.

Din produkts plasthölje kommer sannolikt att vara det svÄraste att anpassa till tillverkningen. Var medveten om att du kan producera plastdesigner med 3D-utskrift som aldrig kan tillverkas med sprutformar.

AnvÀnd ingenjörer och designers som förstÄr begrÀnsningarna med formsprutad plast, och som designar i prototypstadiet för eventuell produktion av formsprutad plast. Ju tidigare du gör det desto bÀttre.

KĂ€nn alla dina kostnader

Om du inte kĂ€nner till alla dina produktionskostnader kan du stöta pĂ„ problem i framtiden med lĂ„ga vinstmarginaler. Börja med att berĂ€kna dina Cost-of-Goods (COGS) – vilket Ă€r den totala kostnaden för att tillverka, paketera och leverera din produkt.

BerÀkna dina COGS pÄ olika produktionsnivÄer för att förstÄ din vinstpotential vid olika tillverkningsvolymer.

FörvÀnta dig lÄga vinstmarginaler i början. Genom att tillverka smÄ partier kommer du att minimera dina risker, men förvÀnta dig lÄga vinstmarginaler för att hÀmma ditt kassaflöde.

Du kan till och med behöva sÀlja med förlust först. Det hÀr Àr okej, för du vill inte överbinda dig till mycket lager i dina tidiga skeden. FÄ din tillverkning och försÀljning att fungera smidigt innan du investerar i stora order.

Samla in feedback frÄn marknaden ASAP

Det Àr aldrig för tidigt att begÀra feedback frÄn marknaden om din produkt. Den mest realistiska Äterkopplingen kommer frÄn att undersöka faktisk försÀljning. Men problemet Àr att du mÄste investera avsevÀrt i din produkt för att komma till punkten att ha verklig försÀljningsdata.

Starta feedbackprocessen tidigare med en crowdfunding-kampanj innan utvecklingen till och med börjar. Med crowdfunding röstar folk pÄ din idé med riktiga pengar, sÄ den hÀr feedbacken vÀger mer. Du vet om din idé / produkt Àr vÀrt att driva.

ÖvervĂ€g ocksĂ„ att anvĂ€nda A / B-test och enkĂ€tfeedback baserat pĂ„ en beskrivning av din produkt. Dessa metoder Ă€r dock extremt begrĂ€nsade i sin noggrannhet eftersom inga pengar byter hĂ€nder.

3d-utskrivning

Starta din online-community nu

Att skapa en online-community kring din produkt Àr nÄgot du bör börja göra omedelbart. Denna gemenskap kan vÀxa organiskt medan du gÄr igenom dina utvecklingsstadier.

Den sÀmre möjliga strategin Àr att du gömmer dig frÄn vÀrlden medan du utvecklar din produkt. Som nÀmnts ovan Àr tidig Äterkoppling pÄ marknaden kritisk. Att ha en gemenskap Àr ett av de bÀsta sÀtten att fÄ den hÀr feedbacken tidigt. Med en rejÀl e-postlista upprÀttad kan du lyckas med crowdfunding och sÄ smÄningom med försÀljning.

Prioritera försÀljning och marknadsföring frÄn första dagen

Varje maskinvarustart behöver idealiskt ett medgrundare som bestĂ„r av en tillverkare (hĂ„rdvara), en hackare (programvara) och en marknadsförare. Vilken Ă€r du? Är du en Steve Wozniak utan en Steve Jobs, eller tvĂ€rtom? ÖvervĂ€g att ta med en grundare med kompletterande fĂ€rdigheter.

Engagera dig inte för mycket för dina kunder

Lova inte dina kunder nÄgonting förrÀn din produkt Àr i dina hÀnder, ha ett produktionsschema och pengar att betala för det. Handla konservativt eftersom ditt utvecklingsteam kan ha ovÀntade förseningar.

Om du befinner dig i tillverkningsfasen, kom ihÄg att det tar tid att producera formar och eventuella upprepningar. Du vill inte stÀnga av kunder eller ÄterförsÀljare genom att inte leverera i tid som lovat.

Optimera ditt kassaflöde

Kassaflödet kommer sannolikt att vara ditt största problem efter att du har tillverkat installationen. Detta beror pĂ„ att du mĂ„ste göra minst en delvis förskottsbetalning till din tillverkare innan din produkt skickas. ÄndĂ„ kommer dina privatkunder inte att betala dig förrĂ€n minst 30 dagar efter att de fĂ„tt sin bestĂ€llning.

Du har en utmanande period mellan att spendera pengar pÄ ditt lager och slutligen att fÄ betalt för det lagret.

Du kan kompensera den hÀr fördröjningstiden för försÀljning direkt pÄ din webbplats, men det finns ingen garanti för att du kommer att sÀlja snabbare Àn en ÄterförsÀljare kommer att betala.

Troligtvis kommer du att behöva finansiella investeringar för att din start ska fungera smidigt under dessa tidiga dagar. Inköpsorderfinansiering (PO) och fakturering kan hjÀlpa till. Om du kan fÄ en stor bestÀllning frÄn ett etablerat företag kan du dra nytta av dessa finansieringsmetoder.

SĂ€g ”NEJ” till Feature Creep

Feature creep hÀnvisar till en entreprenörs önskan att fortsÀtta lÀgga till funktioner i sin hÄrdvaruprodukt. Undvik detta vanliga misstag!

Ditt frÀmsta mÄl bör vara att fÄ din produkt pÄ marknaden i rÀtt tid och samtidigt minimera din ekonomiska risk. Spara nya funktionsidéer för framtida iterationer medan du fÄr basprodukten pÄ marknaden.

Jag föreslĂ„r ett koncept som heter “Minimum Viable Product (MVP)”, beskrivet av Eric Ries i sin bĂ€stsĂ€ljande bok The Lean Startup. Tanken Ă€r att först utveckla den enklaste versionen av din produkt. HĂ„ll dig till kĂ€rnan, nödvĂ€ndiga funktioner. FĂ„ den hĂ€r enklaste versionen pĂ„ marknaden, dĂ€r du sedan kan samla in feedback och förbĂ€ttra dĂ€refter.

Kvalitetstestning Àr viktigt

Din maskinvarustart kanske inte överlever om du skickar defekta enheter till tidiga kunder. Kvalitetstestning Àr viktigt, Àven om det hindrar dina tidiga vinster. Medan du aldrig kan undvika en liten andel tillverkningsfel, siktar du efter en defektnivÄ som inte Àr större Àn 1 procent.

LÀs mer om start av hÄrdvara pÄ TechCo