10 innovativa UK-baserade Tech Startups gör rörelser

Teknik finns överallt och förÀndrar vÄra liv till det bÀttre, frÄn smartphones och spÄrningsenheter till GPS och smarta appar. Det tillgodoser ocksÄ de vÀxande behoven hos företag frÄn en mÀngd olika branscher och driver dem till nya höjder genom att inte bara skapa nya möjligheter utan ocksÄ lösa betydande utmaningar.

Varje Ă„r lanseras tusentals tekniska nystartade företag i Storbritannien som fokuserar pĂ„ att hjĂ€lpa tillvĂ€xten av företag. Även om vissa av dem lyckas göra sin start till en enorm framgĂ„ng, förlorar andra sin vĂ€g antingen pĂ„ grund av brist pĂ„ initiativ eller finansieringsproblem. Men allt de verkligen behöver göra Ă€r att fortsĂ€tta med det och arbeta hĂ„rdare och lĂ€ngre tills framgĂ„ng Ă€r deras.

Den tekniska startsektorn Àr livlig med företag som vill utnyttja den stÀndigt ökande efterfrÄgan pÄ verktyg inom AI och big data, DevOps, moln, mobilitet, IoT och cybersÀkerhet. Eftersom Storbritannien Àr en av de hetaste startnaven i vÀrlden, tittar vi nÀrmare pÄ de 10 bÀsta brittiska tekniska startups du behöver se upp för 2017.

Dessa startups startade för bara nÄgra Är sedan, men vi Àr sÀkra pÄ att vissa (om inte alla) av dem kommer att göra ett stort namn för sig sjÀlva. SÄ, lÄt oss börja dÄ, eller hur?

Drive Tribe

Drivetribe Àr det digitala hemmet för bilfans runt om i vÀrlden. De har delat upp sin mediestruktur i olika stammar, och var och en fÄr en identitet, egenskaper och personlighet.

Plattformen stöder video, artiklar, socialt och interaktivt innehĂ„ll – med anvĂ€ndare som registrerar sig för stammarna som Ă„terspeglar deras personliga bilintressen. Som anvĂ€ndare kan du registrera dig för alla stammar som erbjuder information om den motor du Ă€r intresserad av.

monzo

Monzo kallar sig ”framtidens bank” och vĂ€nder sig till mĂ€nniskor som föredrar banker pĂ„ sina smartphones. Med intelligenta aviseringar, omedelbara balansuppdateringar och ekonomisk förvaltning bygger de en bank som Ă€r lika smart som din smartphone.

Monzo började med mÄlet att erbjuda kunder det bÀsta strömkontot i vÀrlden och bli en pÄlitlig kÀlla för vÀrdefull ekonomisk rÄdgivning.

Brainbroker Àr en ny typ av digital byrÄ som passar bÀst för smÄ och ambitiösa företag, dÀr de kan bygga en fantastisk digital nÀrvaro till en mycket lÀgre kostnad. Brainbroker bildades av grundarna för att ge ett företag ett bÀttre sÀtt att slutföra framgÄngsrika digitala projekt. Den traditionella byrÄmodellen fungerade inte för dessa nya men ÀndÄ ambitiösa företag och de ville Àndra detta.

blis

Blis Àr vÀrldsledande inom avancerad platsdatateknik. Deras egen plattform ger företag exakt platsinformation och djupgÄende beteendemÀssiga insikter för att betjÀna digitalt innehÄll till publik som Àr pÄ sprÄng.

ve

Ve Interactive Àr vÀrldens ledande teknikföretag vars plattform har blivit en vÀsentlig komponent för alla onlineföretag att förvÀrva, engagera och konvertera kunder.

Ve tjÀnar för nÀrvarande över 10 000 e-handelskunder runt om i vÀrlden, arbetar pÄ 26 sprÄk och har 37 kontor över hela vÀrlden. Den implementerar effektivitetsstrategier online för inhemska och multinationella ÄterförsÀljare och ökar deras online-omvandlingar med i genomsnitt 25 procent. Företaget har sedan dess blivit ett av de mest spÀnnande och proaktiva teknikföretagen inom e-handelsomrÄdet.

takumi

Takumi Àr en plattform utformad för varumÀrken, annonsörer och byrÄer. Det lÄter skapare vÀlja kampanjer, och de levererar hela kampanjen som en tjÀnst, istÀllet för att helt enkelt tillhandahÄlla en databas med pÄverkare och lÄta dig göra allt arbete.

Takumi erbjuder varumÀrken tillgÄng till mÄnga smÄ influenser som gör det möjligt för anvÀndare att lÀgga en vÀg för sitt varumÀrke genom att skapa en stor kampanj.

SuperAwesome Àr en teknikplattform som fokuserar pÄ att driva barns digitala medier. Plattformen nÄr mer Àn 300 miljoner barn varje mÄnad över mobil- och onlinevideor.

Interact Àr en anslutningstjÀnst som hjÀlper till att ansluta konsumenter till företag. De kan göra det genom att genomföra all nödvÀndig forskning och bestÀmma de bÀsta telefonnummer för kontakt för de mest populÀra företagen i Storbritannien. De har presenterat dessa kontaktnummer pÄ en bekvÀm plats till förmÄn för brittiska konsumenter.

eposnow

Epos Now Ă€r ledande inom moln POS. Över 30 000 kunder inom detaljhandel och gĂ€stfrihet litar pĂ„ Epos Now-system. Det Ă€r ett av de snabbast vĂ€xande teknikföretagen i Storbritannien under de senaste Ă„ren.

Human hjÀlper sina kunder att upptÀcka ekonomiskt bedrÀgeri, förstÄ kundbeteende och rekrytera kandidater med personlighetspassning. Med maskininlÀrning tolkar det subliminal ansiktsuttryck genom videoprofiler för att ge karaktÀrs- och personlighetsmappning för applikationer inom personalresurser, upptÀckt av ekonomisk bedrÀgeri och kundprofilering.

Om du tror att jag har missat nÄgra nystartade företag som borde finnas i min lista kan du gÀrna föreslÄ dem i kommentaren nedan eller kontakta mig direkt.

LÀs mer om det brittiska startekosystemet pÄ TechCo