10 lÀnder för mÀnniskor som inte kan leva utan internet

Under de senaste decennierna har internet gÄtt frÄn förtjusande bekvÀmt förmÄner inom teknologimiljön till en obestridlig nödvÀndighet för mÀnniskolivet. Allt frÄn arbetskommunikation och banktransaktioner till personliga kalendrar och familjefoton lagras nu pÄ nÀtet, vilket gör internet sÄ mycket viktigare för vardagliga medborgare. Men kan du leva utan internet? Tydligen beror det pÄ var du bor.

Enligt en undersökning frÄn Ipsos Àr Indien det land som Àr mest beroende av internet, eftersom 82 procent av respondenterna frÄn det omrÄdet hÀvdar att de inte kan förestÀlla sig hur livet skulle vara utan det. Förenade kungariket (78 procent) och Kina (77 procent) avrundade de tre bÀsta, med Tyskland och det goda ol Förenta staterna bundna till fjÀrde plats pÄ 73 procent.

Med uppskattningsvis 3,6 miljarder internetanvÀndare runt om i vÀrlden gÀller denna undersökning över hela linjen. Som fem av de mest anslutna lÀnderna pÄ planeten har Indien, Kina, Tyskland, Storbritannien och USA mer Àn ivriga anvÀndare av sociala medier och engagerade videospelare. Mellan regeringsinitiativ, social uppsökande och bankprogram som alla gÄr över hela vÀrlden Àr dessa lÀnder inte dramatiska nÀr de sÀger att de behöver internet dagligen. De Àr realistiska.

Ingen argumenterar för att demontera internet. Som kanske den enskilt största uppfinningen i den moderna eran, de förbindelser den har gett, den bekvÀmlighet som den har skapat och den innovation som den har fött upp gör onekligen vÀrlden till en bÀttre plats. Dessutom tillÄter det alla att njuta av informationsÄldern i all sin prakt.

“Endast genom att ge mĂ€nniskor vĂ€rlden över tillgĂ„ng till denna teknik kan de utnyttja potentialen i informationsĂ„ldern,” berĂ€ttade Al Gore.

Om du vill se vilka andra lÀnder som trodde att de inte kunde leva utan internet, ta en titt pÄ diagrammet nedan och se till att besöka den ursprungliga studien pÄ Statista hÀr.

LÀs mer om rapporter och rankningar pÄ TechCo