10 lektioner jag lÀrde mig vid min första starthelg

10 lektioner jag lÀrde mig vid min första starthelg

jag hade absolut noll hackathon-upplevelse nĂ€r jag gick med pĂ„ att delta i North Dallas Startup Weekend 17-19 juli pĂ„ North Dallas Coworking (nƍd). Vad jag gjorde ha var erfarenhet av att arbeta för en start och massor av kodningsupplevelse. Jag trodde att ett hackathon skulle vara en helg dĂ€r du bara kodar och kodar och kodar – precis som college dĂ€r du kodar ditt terminprojekt helgen innan det ska, eller hur? Inte sĂ„ fort! Det finns hackaton, och sedan finns det Starthelg. Man kan sĂ€ga att jag fortfarande inte har nĂ„gon erfarenhet av att göra en hackathon eftersom det jag deltog i var sĂ„ mycket mer. MĂ„let var att formulera och starta ett företag, inte bara kod. HĂ€r Ă€r en snabb översikt över det tre dagar lĂ„nga maratonloppet och nĂ„gra hĂ€ftiga saker jag lĂ€rde mig pĂ„ vĂ€gen:

Dag 1

Blanda och mingla

Det första jag lÀrde mig Àr att det Àr vÀldigt viktigt att vara social. Som utvecklare passar jag ganska bra med introverterna. Jag lÀrde mig snabbt att jag skulle gÄ ut ur min komfortzon. Annars skulle jag inte kunna bilda ett framgÄngsrikt team med rÀtt blandning av utvecklings-, affÀrs- och marknadsföringsresurser. Jag dök upp med ett par vÀnner som ocksÄ var utvecklare och höll mig mest till min grupp. Det hÀr var en dÄlig idé. Om du inte dyker upp med en redan fantastisk grupp kommer du att sakna nyckelroller.

LEKTION 1: NĂ„ ut och röra vid nĂ„gon – var inte rĂ€dd för att vara social.

Pitching en idé

Efter lite umgĂ€nge var det dags för alla att lĂ€gga upp sina idĂ©er. Vid Startup Weekend hade vi var och en 60 sekunder att sĂ€tta upp för publiken. Med över 30 – 40 personer pitchningsidĂ©er Ă€r tidsbegrĂ€nsningen en nödvĂ€ndighet sĂ„ det var ett krav att trĂ€na din hissplats. Jag mĂ€rkte att de mest framgĂ„ngsrika banorna inte nödvĂ€ndigtvis var de bĂ€sta idĂ©erna utan de som spelade för publikens kĂ€nslor.

LEKTION 2: Publiken bestĂ„r av potentiella lagkamrater – bejaka dem med en kĂ€nslomĂ€ssig tonhöjd

Att bilda ett team

NĂ€r alla hade slagit, var det dags att bilda ett lag. Detta Ă€r kanske det viktigaste ögonblicket i helgen. Antingen lockar du andra att gĂ„ med i ditt team, alla med olika bakgrunder och discipliner, eller sĂ„ kommer du inte. Sedan jag kom med tvĂ„ andra utvecklare ville jag inte riktigt att andra skulle gĂ„ med i mitt team. Jag visste inte att jag skulle behöva dem. Jag tĂ€nker ”vi Ă€r tre fantastiska utvecklare som vet hur man kodar; Vi har den hĂ€r “hackathon” i vĂ€skan! ” Ser du problemet med den tankesĂ€ttet? Vi var inte pĂ„ en “vanlig jane” hackathon.

Vi gjorde fortfarande vÄr due diligence. NÀr folk kom till oss förklarade vi vÄr idé mer detaljerat och vi fick tillrÀckligt med röster för att vara bland finalistplatserna. TyvÀrr var all uppmÀrksamhet vi fick frÄn andra utvecklare som kunde se att tekniken vi arbetade med var cool och ny. Vi kunde inte locka andra discipliner och vÄrt team led för det. Senare pÄ helgen, nÀr jag insÄg detta, kom jag ihÄg att jag var en utvecklare som pratade om teknik pÄ ett sÀtt som bara andra utvecklare kunde relatera till.

LEKTION 3: Balansera ditt team med mĂ„ngsidiga fĂ€rdigheter – se till att lĂ€gga till marknadsförings- och affĂ€rsmĂ€n om du Ă€r utvecklare.

Dag 2

Marknadsundersökning

Som utvecklare tĂ€nker jag vanligtvis inte nĂ€r det gĂ€ller affĂ€rsapplikationer. Jag Ă€r bara ingenjör som leker med Legos – passar bitar hĂ€r och bitar dĂ€r för att lösa problemet framför mig. Eftersom vi inte hade nĂ„gon i marknadsföringsrollen var vi tvungna att försöka fylla den sjĂ€lva. Vi gjorde massor av marknadsundersökningar för att ta reda pĂ„ om vĂ„r idĂ© hade nĂ„gon uppehĂ„llskraft. Du behöver detta för att svara pĂ„ nĂ„gra grundlĂ€ggande frĂ„gor: “Finns det en marknad för den hĂ€r produkten?”, “Hur mycket ska det kosta?” och “Vem skulle betala för det?”

LEKTION 4: Marknad forskning Àr viktigt för att bestÀmma vem som skulle köpa din produkt och hur du placerar den.

Konkurrenskraftig analys

Det Àr viktigt att veta vem du kommer att möta nÀr din produkt eller lösning finns pÄ marknaden. Domarna vill veta om du sÀtter igÄng nÄgot som redan finns eller om du gÄr upp mot nÄgon industritunga hitters, som Google eller Apple.

LEKTION 5: TĂ€nk pĂ„ och analysera all konkurrens – bĂ„de direkt och indirekt.

GodkÀnnande

Jag kÀnde inte till den hÀr termen nÀr den först introducerades för mig av en av rÄdgivarna vid North Dallas Startup Weekend, men det Àr förmodligen den viktigaste delen av din produktpitch. Validering försöker svara pÄ frÄgan om det finns faktiska, riktiga mÀnniskor som skulle vara kunder. Detta krÀver att vissa benarbeten görs. PÄ vÄr rÄdgivares begÀran gick jag personligen till köpcentret och stÀllde slumpmÀssiga frÀmlingar fyra ja eller nej-frÄgor för att försöka mÀta intresset för vÄr produkt. Detta var en svÄr uppgift för mig eftersom jag steg lÄngt utanför min komfortzon.

LEKTION 6: Var inte rÀdd för att strÀcka dig för att lyckas.

Bygg det

För ett team av utvecklare var detta den enkla delen. Vi satte ihop en webbplats och lanserade den. Vi hade ett namn pÄ vÄr produkt och varumÀrke med teckensnitt och fÀrgpalett. Lyckligtvis hade en av oss designupplevelse! Vi satte ihop en demo som vi var sÀkra pÄ skulle fÄ wow domarna och andra lag.

LEKTION 7: Arbeta med kick ass-utvecklare!

Dag 3

Linda upp det

Den sista dagen Àr knÀcktid, som om hela helgen inte redan var det! Det Àr dags att avsluta MVP och börja arbeta med din presentation. All data du samlat in frÄn marknadsundersökningar, konkurrensanalys och kundvalidering mÄste sammanstÀllas till ett lÀttförstÄeligt format.

LEKTION 8: Spricka inte under tryck.

Pitch övning

Ta dig tid att köra igenom din demo och tonhöjd. Kör igenom det mĂ„nga gĂ„nger. Du kommer att upptĂ€cka att du lĂ€r dig vad du ska sĂ€ga smidigare ju mer du gĂ„r igenom det. GĂ„ ner till kĂ€rnan pĂ„ tonhöjden och ta bort all frĂ€mmande information. Detta Ă€r egentligen bara den utökade tonhöjden efter hissens tonhöjd men den Ă€r fortfarande ganska kort. För den hĂ€r helgen hade vi fyra minuter att pitcha med en tre minuters uppföljning av frĂ„gor och svar frĂ„n domarna (den hĂ€r gĂ„ngen följs strikt). Var beredd att svara pĂ„ svĂ„ra frĂ„gor. Domarna frĂ„gade om vĂ„r affĂ€rsmodell, konkurrens, intĂ€ktsströmmar och mer. Försök att tĂ€cka dessa saker i din presentation. Brist pĂ„ affĂ€rsförnuft gick vi mest över tekniken och visade inte marknadsförbarhet – detta visade sig vara vĂ„r ödesdigra brist.

LEKTION 9: Övning gör perfekt.

Starta och generera intÀkter

Det hjÀlper verkligen om du faktiskt kan starta verksamheten. Som jag sa tidigare Àr detta inte bara en hackathon; det Àr starthelgen. MÄlet hÀr Àr att starta ett företag, inte bara bygga nÄgot coolt. Om du kan starta och fÄ folk att följa dig pÄ sociala medier och fÄ intresse Àr det omedelbar validering. De mest framgÄngsrika platserna var de som redan hade intÀkter. Inte bara hade de en intÀktsmodell utan de hade faktiska intÀkter frÄn riktiga kunder!

LEKTION 10: FĂ„ nĂ„gra riktiga mĂ€nniskor som anvĂ€nder din lösning – Ă€nnu bĂ€ttre; fĂ„ nĂ„gra av dem att betala dig!

Takeaways

Precis som alla nya anstrÀngningar mÄste du kunna gÄ ut ur din komfortzon för att starta ett nytt företag. Dessa snabba startteam mÄste balanseras med utvecklare, affÀrsmÀn, marknadsförare och mer. LÄt inte dina begrÀnsningar hindra dig. För att starta ett företag behöver du sannolikt investeringar och för att fÄ det mÄste du ha en bra tonhöjd. Jag hoppas att dessa lektioner jag lÀrde mig i North Dallas Startup Weekend kan hjÀlpa dig att vara pÄ vÀg att delta i nÀsta Startup Weekend eller till och med dÀr ute i naturen nÀr du startar ett eget företag.

Bildkredit: North Dallas Coworking