10 pÄskÀgg att hitta pÄ Internet

Du Ă€r förmodligen bekant med pĂ„skĂ€gg i populĂ€rkulturen. De definieras som dolda föremĂ„l placerade i filmer, TV-program, videospel, webbplatser etc. för dem som tittar noga nog för att hitta dem. Enligt Urban Dictionary kommer denna anvĂ€ndning av termen frĂ„n The Rocky Horror Picture Show “NĂ€r spelarna hade jakt pĂ„ pĂ„skĂ€gg men de flesta Ă€ggen blev ogrundade. De kan ses i hela filmen pĂ„ olika platser (till exempel under Frank N. Furters tron). ”

Det finns tydligen pÄskÀgg över hela Internet ocksÄ. Vanligtvis Àr de dolda lÀnkar eller filer kodade till programvara eller webbplatser av programmerare som skÀmt.

Med pÄsken runt hörnet sammanstÀllde Sumo Heavy Industries, en digital handelsstrategi och exekveringsföretag, lÀmpligt nÄgra av de bÀsta och mest dolda pÄskÀggen pÄ Internet till en praktisk liten infografik.

En av dem involverar Miss Piggy; ett par av de mest ikoniska finns pÄ Digg; och ett par av dem krÀver den populÀra Konami-koden. Min favorit Àr nummer 5.

Vad jag tycker Àr sÄ bra med dessa pÄskÀgg Àr att om du stöter pÄ ett vet du att företaget har en humoristisk kÀnsla. Dolda Àdelstenar som Apples hÀnvisning till Rickrolling (pÄ nummer 4) visar att de inte tar sig sjÀlva för allvarligt. Det ger dig ocksÄ en topp i företagets kultur. Dessa typer av pÄskÀgg Àr en genial marknadsföringstaktik.

PÄskÀgg-Infographic-2

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Kristin Àr en blivande entreprenör som entusiastiskt navigerar sig igenom DC-startutrymmet. Hon har en oÀndlig passion för lÀrande och Àr aldrig nöjd med status quo. Under dagen Àr hon en ops, biz dev och marknadsföring för Fission Strategy