10 populära verktyg för marknadsföring av influencer för att förbättra din räckvidd

10 populära verktyg för marknadsföring av influencer för att förbättra din räckvidd

Influencer-marknadsföring är den senaste trenden inom varumärkesfrämjande strategier, och den blir alltmer populär bland företag jämfört med traditionella strategier. En nyligen genomförd studie visar att 570 miljoner dollar spenderades på marknadsföringskampanjer för influencer enbart under 2016, och dessa utgifter förväntas öka under 2017.

Den främsta anledningen till dess popularitet är kostnadseffektiviteten och det förbättrade riktade kunduppsök som det ger. Men om kundens uppsökande process inte implementeras korrekt kommer det att slösa bort resurser och ansträngning. Som ett resultat är en av de viktigaste faktorerna att tänka på vid marknadsföringskampanjer för influencer att välja rätt influencer. Kampanjen kommer inte att nå rätt publik om du inte arbetar med rätt påverkare.

Det finns en mängd olika influencer-marknadsföringsverktyg tillgängliga för marknadsförare för att hjälpa dem att hitta rätt influenser för sina kampanjer. Många av dessa verktyg kan också hjälpa dig att nå ut till influenser på ett effektivt sätt. Dessa verktyg kan också spåra antalet visningar, delningar och gillanden i ett publicerat inlägg eller artikel på sociala medier.

Här är en lista över några av de mest populära verktyg för marknadsföring av influenser i dag:

Assembly är en molnbaserad programvara som hjälper till att starta och hantera influencer-marknadsföringskampanjer effektivt. Inte bara hjälper det dig att effektivisera ombordtagningsprocessen för influencer, det hjälper dig också att spåra din avkastning med effektiva rapporteringsmekanismer.

Röd tegelsten är det företag som har utvecklat denna programvaruplattform och med den har de gjort kampanjhantering till en problemfri upplevelse för företag.

Montering gör det extremt enkelt att spåra kampanjens framsteg och hjälper dig att få mer insikt om effektiviteten i din kampanj med hjälp av detaljerade rapporter.

Klout hjälper dig att mäta svar på dina inlägg, länkar och artiklar på olika sociala medieplattformar. Det samlar data från ett antal källor med avseende på artikeln eller inlägget du har skapat, interaktioner med dina läsare och räckvidden för ditt sociala nätverk.

Klout ger ett poäng mellan 1-100 som visar hur inflytelserik du är. En högre Klout-poäng indikerar att du är mer inflytelserik. Så du kan till och med använda den för att hitta inflytelserika experter inom relevanta branscher. Den här bilden visar statistik om de tjänster Klout har tillhandahållit.

Kred är känt som hemma för online-influenser. Det hjälper dig att hitta relevanta påverkare och ansluta till dem med hjälp av Kred-grupper. Kred låter dig också övervaka resultat och uppmuntra påverkare, användare och organisationsengagemang genom samhällen för enkel identifiering. Shira Lazar, medgrundare och värd för @whatstrending delar sin erfarenhet av att arbeta med Kred:

Shira Lazar Kred Experience

BuzzStream hjälper varumärken att nå ut till influenser och få insikter om dem genom forskning. Det hjälper dem också att hålla koll på sina konversationer och uppföljningar med influenserna. Det är mycket effektivt för att öka ord-till-mun-kampanjer och ett exceptionellt verktyg för att skapa bra länkar.

Siare, Rackspace, Clearlinkoch Blueclaw är några av de stora kunderna hos BuzzStream bland många andra. De viktigaste användningsområdena för BuzzStream är:

Digital PR Link Building Content Promotion

Den här bilden visar en lista över några av de påverkare som är associerade med BuzzStream.

Buzzstream influenserlista

GroupHigh är ett verktyg för att hitta relevanta influenser för ditt varumärke. Databasen för influencers som GroupHigh erbjuder består av mer än 15 miljoner aktiva bloggare. Det hjälper också till att bedriva forskning och övervaka resultaten av din influencer-marknadsföringskampanj.

GroupHigh grundades 2012 och har varit en ledande PR-leverant√∂r sedan dess. N√•gra av de st√∂rsta kunderna i GroupHigh √§r butikerna Sony, Levi’s, Jo-Ann. H√§r √§r n√•gra fler av dem.

Grupphöga klienter

Muck Rack är specialiserat på PR och hjälper dig att hitta lämpliga bloggare och journalister. Det hjälper också att skicka varningar och skapa medielistor. Det är mest effektivt att växa fansen av bloggare, journalister och redaktörer och hjälper dem att visa upp sitt arbete för resten av världen.

Muck Rack är en revolutionerande PR-programvara. Några av deras stora kunder är Pfizer, Comcast, Nike, och många fler. Muck Rack-användare har rapporterat förbättrad effektivitet och produktivitet när de hanterar sina kampanjer, som skärmdumpen nedan visar.

Muck Rack användarrapport 1

Muck Rack användarrapport 2

Inkybee hjälper dig att hitta branschspecifika influenser. Det hjälper dig också att hantera din interaktion med influenser, spåra täckning och mäta resultatet med hjälp av rapporter.

Några stora kunder hos Inkybee är Beekeeper Group, Polaris, Anvil Media och mer. Inkybee publicerar också olika blogginlägg som ger värdefull insikt i influencermarknadsvärlden.

Gorkana är ledande inom medieinformation. Grundades 1980 och förvärvades senare av Cision. De hjälper organisationer att kontrollera och hantera sitt rykte på olika medieplattformar och koppla dem med kritisk insikt och information. De arbetar med mer än 4000 kunder, inklusive 65 av de 100 bästa FTSE-företagen.

Bilden nedan visar alla medielösningar som Gorkana tillhandahåller.

Gorkana medielösningar

Contactually är ett CRM-verktyg som hjälper dig att hantera dina kontakter effektivt. Den kopplar din e-post direkt till relationsdatabasen, vilket gör att du kan kontakta relevanta influenser direkt från din arbetsmail och hjälper dig också att kategorisera dina kontakter. Det kan till och med skicka påminnelser och följa upp aviseringar för allt väntande arbete. Några av de viktigaste kunderna för Contactually är Google, Netflix, IBM och mer.

Kontaktuellt CRM-verktyg

Pitchbox är en inflytelserikare och marknadsföringsplattform för innehåll. Det gör det möjligt för varumärken, utgivare och SEO-byråer att skapa uppsökande meddelanden, spåra kampanjens framsteg och förbereda rapporter om sådan aktivitet. Det ger också en integrerad e-postfunktion.

Nedan följer några kommentarer från några av de ledande kunderna i Pitchbox.

Pitchbox-ledande kundkommentarer