10 prylar för att bygga ut ditt dröm smarta kök

NÀr det första kylskÄpet med en inbyggd skÀrm slÀpptes förlorade vÀrlden sitt kollektiva sinne. NÀr allt kommer omkring, vem behöver en pekskÀrm pÄ ett kylskÄp, eller hur? Oavsett om vi gillar det eller inte, har IoT-vÀrlden spunnit ut en uppsjö av prylar som vi kan anvÀnda för att spara tid, njuta av livet, eller oftare, bara slÀppa lite internet pÄ det utan anledning. Vi tittar pÄ dig, Bluetooth-anslutna grilltermometrar med ett maxavstÄnd pÄ 30 fot.

Även om CES inte var full av de mest innovativa enheterna i Ă„r, har tillverkare gjort det klart att deras prioriteringar har flyttats mot att förĂ€dla produkter baserat pĂ„ vad konsumenterna vill ha. I köket betyder det att enheter nu hjĂ€lper oss att göra hĂ€lsosammare matval, laga bĂ€ttre mĂ„ltider och hantera fler saker pĂ„ en gĂ„ng.

Anova Sous Vide

“Sous vide” Ă€r ett sĂ€tt att laga mat eller laga mat, vilket ger resultat frĂ„n restaurangens kvalitet. Under de senaste Ă„ren har nĂ„gra anslutna versioner slĂ€ppts, med Anova Ă€r en av de mest populĂ€ra. Vi anvĂ€nder den ocksĂ„ för att brygga öl, men pĂ„ nĂ„got sĂ€tt fungerar Anova fantastiskt bra och Ă€r överkomligt för tekniken.

anova sous vide

Amazon Echo Dot

Kokböcker? Glöm det. Med Amazon Echo Dot, du kan enkelt fÄ dina recept dikterade till dig, allt med en sida av fruktansvÀrda skÀmt. Och nÀr du Àr klar med matlagning (beroende pÄ var du bor) kan du anvÀnda Amazon Pantry för att fylla pÄ dina varor.

Amazon Echo Dot Generation 2

HAPIfork

Kommer du ihÄg den dagen dÄ dina förÀldrar sa till dig att sakta ner nÀr du Ät? Oavsett anledningen till att de kan ha gett dig spelar hastigheten du Àter en roll för bÄde matsmÀltningen och fullheten. Genom att sakta ner förbÀttrar du bÄda. De HAPIfork Àr en Bluetooth-ansluten gaffel som hjÀlper dig att spÄra dina matvanor, vilket i sin tur förbÀttrar hur du Àter.

HAPIfork

Rotimatic

Älskar du omslag och rotis? SjĂ€lvklart gör du det! De Rotimatic Ă€r ett nytt allt-i-ett-system som lĂ„ter dig slĂ€ppa in de nödvĂ€ndiga ingredienserna och enheten gör resten. Det kan ocksĂ„ styras via en app, vilket innebĂ€r att du kan ha nya rotor som vĂ€ntar pĂ„ dig hemma nĂ€r du pendlar frĂ„n jobbet. Det Ă€r nytt pĂ„ marknaden och börjar just nu skickas.

roterande

Crockpot Wemo

Vill du se till att din soppa eller gryta Àr anpassad sÄ att den passar perfekt lÀngs ditt pendlingshem? Med Wemo-ansluten crockpot kan du göra just det med stil och smak.

iSommelier Pro

Visst, mÄnga kökanslutna enheter Àr utformade för att hjÀlpa dig att göra hÀlsosammare val eller laga bÀttre, men vin Àr bra för hjÀrtat, eller hur? De iSommelier Pro strÀcker sig in i den icke-vÀsentliga kategorin, men det Àr en enhet som kombinerar vinavfall, en ansluten app för att styra den och hjÀlper dig att lÀra dig mer om dina vinval.

iSommelier Pro

Behmor kaffebryggare

De Behmor-kopplat kaffe Brew System Ă€r mer Ă€n en kaffebryggare – den Ă€r ansluten. Det gör att du kan anpassa din brygga och styra den frĂ„n din smartphone var du Ă€n har en anslutning. Du kan brygga din Ă€lskade kopp joe nĂ€r eller var du Ă€n Ă€r: att vakna i sĂ€ngen, Ă„ka hem frĂ„n gymmet eller ta tillbaka redeye efter en lĂ„nghelg.

Behmor-anslutet kaffebryggningssystem

Smart vattenkokare

Om kaffe inte Àr din grej, kanske te trÀffar platsen. Med AIMOX anslutna vattenkokare kan du enkelt övervaka och kontrollera hur varmt ditt vatten eller din mjölk blir.

AIMOX Smart

Juniugn

Om du vill ha en lyxig bÀnksugn, Juni borde göra tricket. Förutom matlagning kommer det med mÄnga klockor och visselpipor som hjÀlper dig att övervaka din mat. FrÄn den anslutna appen till den inbyggda HD-kameran som lÄter dig se din matlagning (du kan rulla ögonen nu) till en inbyggd skala, bör juni göra det nÀstan omöjligt att brÀnna maten.

ugnen i juni

Samsung Smart kylskÄp

Vad Àr bÀttre Àn en slumpmÀssig pekskÀrm pÄ ett kylskÄp? Vad sÀgs om en hel dator! Kanske ett av de mest innovativa varumÀrkena nÀr det gÀller anslutna apparater, Samsung har gjort vÄgor med sitt smarta kylskÄp. Det som i huvudsak Àr en dator i kylen ger anteckningar, musik, foton och olika andra appar som Àr relevanta för dina köksaktiviteter. Samsung har ocksÄ ett smart spis / ugnssystem.

Bonus: Pannkaka Bot

Vem behöver en 3D-skrivare som gör pannkakor? Alla, det Àr vem! De Pannkaka Bot kan producera alla dina extravagant designade pannkakor precis som en 3D-skrivare, direkt i ditt kök.

pannkaka bot