10 roliga Star Wars Day Tweets frÄn en Galaxy Far, Far Away

10 roliga Star Wars Day Tweets frÄn en Galaxy Far, Far Away

För lĂ€nge, lĂ€nge sedan, i en galax som ser mycket ut som den hĂ€r, insĂ„g nĂ„gon att “Maj den fjĂ€rde” lĂ„ter som “MĂ„ kraften (vara med dig)” och tyvĂ€rr, Star Wars Day föddes. Detta Ă„rliga firande av en sci-fi-filmfranchise som blev ett globalt fenomen samlar nördar, jocks, nördar och vuxna som inte kategoriserar sig lĂ€ngre i vördnad för detta allmĂ€nt accepterade mĂ€sterverk.

Firandet har blivit en Ànnu större hÀndelse, eftersom Disney som Äterupplivade franchisen och planerar ett Marvel-liknande universum som kommer att se Star Wars-fans dregla i mÄnga Är framöver. Plus, med Star Wars Day som fÄr mer och mer Änga varje Är, vem vet: vi kan komma att fÄ en nationell helgdag i framtiden!

NÀr det gÀller ursprunget till denna hÀrliga uttryckssÀtt kan ordspelet dateras sÄ lÄngt som 1979, nÀr författaren Alan Arnold skrev om The Empire Strikes Back för Lucasfilm:

”Margaret Thatcher har vunnit valet och blivit Storbritanniens första kvinnliga premiĂ€rminister. För att fira sin seger tog hennes parti en halv sida reklamutrymme i London Evening News. Detta meddelande, som hĂ€nvisar till segerdagen, var ‘MĂ„ den fjĂ€rde vara med dig, Maggie. Grattis, ytterligare bevis pĂ„ i vilken utstrĂ€ckning Star Wars har pĂ„verkat oss alla. ”

I vÄr egen lilla firande av Star Wars Day har vi sökt via Twitter efter nÄgra av de roligaste, bedÄrande och nere rÀtt roliga tweetsna för dig. FrÄn fantastiska ryggdroppar till speciella arbetsdagar gjorde Star Wars-fansen inte besvikna. Kolla in dem nedan och mÄ den fjÀrde vara med dig.