10 sÀtt att generera mer försÀljning frÄn din mÄlsida

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

NĂ€r kunder hamnar pĂ„ din sida hoppas du uppenbarligen pĂ„ konverteringar. Men om webbplatsen Ă€r för förvirrande eller inte förklarar vad du gör Ă€r det lĂ€tt för kunderna att lĂ€mna. Efter 15 Ă„r som president för en fullservicebyrĂ„ för digital marknadsföring Ă€r den frĂ€msta frĂ„gan jag fĂ„r frĂ„n kunder “varför kommer inte min webbsida att vara hemlig?” Utan en iögonfallande och övertygande försĂ€ljningsgrad kommer ditt företag att ha noll kunder som vill köpa dina produkter eller tjĂ€nster online.

Med det i Ätanke sÀtter vi ihop tio bud för bra mÄlsidor. Det hÀr Àr samma regler som vi ger vÄra kunder pÄ mitt företag, men de kan ocksÄ fungera för ditt sÀljteam.

FörvrÀngning

Att förstöra mÄlsidor med för mycket pÄgÄr Àr en av de frÀmsta anledningarna till att de misslyckas. Du vill inte ha för mÄnga bilder med hög densitet. En widget eller tvÄ Àr bra. Om du har ett för stort antal innehÄllslÄdor blir dina kunder övervÀldigade och det tar bort ditt innehÄll. I dÄliga fall kan det till och med vara svÄrt för kunden att veta var man ska klicka. Du gillar inte röran i ditt hus eller din trÀdgÄrd, sÄ lÀgg det inte pÄ din sida. Se efter överbelastning av information och för mÄnga val. HÄll det enkelt.

Rensa uppmaning (CTA)

SĂ€g att du Ă€r pĂ„ Amazon, och det finns en bok du vill titta pĂ„. Du kommer till dess sida och lĂ€ser sammanfattningen av den hĂ€r boken, men nĂ€r du rullar ner finns det ett alternativ för “klicka för mer”. NĂ€r du klickar pĂ„ det Ă€r det bara att se insidan av boken. MĂ„lsidor behöver en tydlig uppmaning. IstĂ€llet för att sĂ€ga “mer”, sĂ€g “visa inuti boken hĂ€r.” Du vill inte förvirra kunden, sĂ„ var specifik.

FrÄga inte för mycket

Mer och mer frĂ„gar sĂ€ljare mindre frĂ„n kunderna. De flesta ber om ett e-postmeddelande och en annan information. Ju mindre du frĂ„gar, desto fler kunder registrerar sig. NĂ€r du gör dina blanketter, sĂ€tt dig sjĂ€lv i kundens skor. Skulle du ta dig tid att svara pĂ„ mĂ„nga frĂ„gor? Är erbjudandet vĂ€rt sin tid? Företag kan ofta bli galna med datainsamling och glömma hur det pĂ„verkar deras omvandlingsfrekvens.

TĂ€nk som kunden

Skriv din mĂ„lsida som en mĂ€nniska. En robotförsĂ€ljningsnivĂ„ verkar fristĂ„ende och kunderna gillar inte den monotona försĂ€ljningstonen. Ta till exempel försĂ€ljning av skor. Om en ung kvinna stötte pĂ„ ett par klackar som hon kan vara intresserad av, skulle hon lĂ€sa beskrivningen. NĂ„got trĂ„kigt som, “Svarta sju-tums stilettos med elastiska remmar och en lĂ€tt glöd. BĂ€r dem till en klubb eller ute pĂ„ middag ”skulle inte vara sĂ„ effektivt som nĂ„got som:” Dessa sju tum svarta stiletter kommer att fĂ„ nĂ„gon mans huvud att vĂ€nda. Dessa underbara klackar har en vacker gnista och Ă€r vĂ€ldigt bekvĂ€ma. ” Engagera och fĂ€ngsla.

Luta dig inte bakÄt

Att sitta tillbaka och titta pÄ pengarna rullar in Àr inte en del av marknadsföringsvÀrlden. Du mÄste köra trafiken. En bra marknadsförare kommer att anvÀnda sociala medier som Twitter, Facebook, LinkedIn och bloggar. Annonser Àr ett annat bra sÀtt att generera trafik. Google Adwords, Facebook och Twitter har reklamprogram dÀr du kan registrera dig. Glöm inte att dirigera trafik till din webbplats efter mÄlsidan.

TvÄstegs opt-in

I stÀllet för att ha en registreringsprocess i ett steg som sitter i ditt fönster, leder registreringsprocessen i tvÄ steg besökarna till ett separat registreringsformulÀr (ett popup-fönster i lightbox eller separat sida) efter att ha klickat pÄ en uppmaning. Med den hÀr metoden pressas besökare pÄ din sida inte omedelbart till att fylla i ett formulÀr som tar fram och mitt pÄ din mÄlsida. Slutresultatet innebÀr att du fÄngar kundkontakter och leads som faktiskt Àr intresserade av vad du har att erbjuda eftersom de var tvungna att klicka först innan de fyllde i formulÀret.

Fuska inte

NÀr det inte gÄr sÄ bra pÄ flera mÄnader och du knappt har haft nÄgon trafik Àr det frestande att prova nÄgot mer riskfylld. NÄgon kommer till dig och frestar dig med ett enkelt sÀtt att fÄ din trafik att skjuta i höjden men inte falla för det. Fusk Àr aldrig svaret. Du kan stjÀla en annan marknadsförares arbete och ta krediten. Det Àr inte bara fel, men ditt företag kan straffas sÄ snabbt av Google att du inte fÄr chansen att blinka.

Design för riktning

Att rikta kunder med design Àr en viktig del av konverteringar. Designa dÀr du vill att kunderna ska titta. Nyckeln Àr att leda besökarens blick genom design. Detta Àr ett kraftfullt sÀtt att kontrollera transaktionsflödet pÄ din webbplats. Fokusera dina bilder pÄ en uppmaning pÄ din sida för att fÄ framgÄngsrika resultat.

Gör det tillgÀngligt för alla

Ett stort misstag som marknadsförare gör Ă€r att anvĂ€nda en webbplats eller e-post som inte fungerar för alla. Du har 4 procent av vĂ€rlden som Ă€r fĂ€rgblind och ytterligare 4 procent som Ă€r nĂ€stan helt blind. MĂ„nga fĂ€rgblinda individer kan inte se fĂ€rgkombinationer – rött och grönt Ă€r den vĂ€rsta gĂ€rningsmannen. Undvik komplexa fĂ€rgkombinationer och anvĂ€nd en annan metod förutom fĂ€rg. Om du inte Ă€r sĂ€ker, kör den genom en fĂ€rgblindsimulator. För fattiga personer, anvĂ€nd stort, skarpt och kontrasterat teckensnitt.

Testa

Den största regeln i försÀljning Àr att testa. Testa ofta. Testa intelligent. Testa allt! Bra innehÄll, design och layout Àr ett mÄste. Om du inte tar hand om din mÄlsida kommer ditt företag att drabbas.

LÀs mer om hur du kan öka din marknadsföring pÄ Tech.Co