10 skÀl som gör Samsung Galaxy S10 till ett bÀttre köp över OnePlus 7 Pro

10 skÀl som gör Samsung Galaxy S10 till ett bÀttre köp över OnePlus 7 Pro

“OnePlus 7 Pro markerar intrĂ€det för OnePlus i det avancerade segmentet, som domineras av Samsungs Galaxy S10-serie”

Enligt de uppgifter som delas av Gfk stod Samsungs nya Galaxy S10-serie för tre av fyra premium-smartphones som sÄldes i landet i mars 2019. Nu Àr det en imponerande stat med tanke pÄ att S10-trioen landade i Indien i mars mÄnad sjÀlv. Informationen Àr dock inte sÄ överraskande med tanke pÄ att S10-serien av telefoner kom med sÄ mÄnga som tio branschledande. Den nyligen lanserade OnePlus 7 Pro hoppas dock kunna utmana Galaxy S10s dominans genom att erbjuda ett laddat specifikationsblad som matchar det pÄ vissa parametrar. Men det finns mer i flaggskeppsupplevelsen Àn bara specifikationer. Undrar varför sÀger vi det och vad gör Samsung Galaxy S10 till ett riktigt flaggskepp? LÀs vidare för att ta reda pÄ det.

Innovation: mÀrket av ett riktigt flaggskepp

Samsung Galaxy S10-innovation

Samsung Àr kÀnt för att skjuta kuvertet nÀr det gÀller innovation inom teknik. Under de senaste tio Ären har företaget introducerat flera första pÄ smartphone-arenan, som senare plockades upp av andra mÀrken, inklusive OnePlus. Den senaste flaggskeppssmartphonen frÄn Samsung, Galaxy S10, har ocksÄ flera första, inklusive en dynamisk AMOLED-skÀrm med stöd för HDR 10+, en ultraljud fingeravtrycksskanner, HDR10 + videoinspelning, 64-bitars spelstöd, Dolby Atmos för spel och mer . Det Àr uppenbart att trots att Galaxy S10 sprutar verkar OnePlus 7 Pro missa mÄnga av dessa funktioner.

Packad med branschens bÀsta: En bÀttre totalprodukt

Design: En lÀttare konstruktion och den senaste versionen av Gorilla Glass

De sÀger att första intrycket Àr det sista intrycket, och dÀrmed mer Àn nÄgonting annat, Àr en elegant, hÄllbar och premium design det mest synliga mÀrket för en flaggskeppssmartphone. För detta ÀndamÄl kommer OnePlus 7 Pro med en premiumglas-sandwich-design som ursprungligen gjordes populÀr av Samsungs flaggskepp. Men OnePlus-telefonen fÄr en mekanisk upphöjande selfie-kamera, vilket har lagt till handenhetens tjocklek och tjocklek vid 206 g respektive 8,8 mm. Som jÀmförelse Àr Samsung Galaxy S10 ganska lÀtt vid 157 gms och Àr ocksÄ tunnare pÄ 7,8 mm.

Samsung Galaxy S10 vs OnePlus 7 Pro - Utvalda

FramifrÄn kommer OnePlus 7 Pro med en 6,67-tums QHD + AMOLED-panel, kallad Fluid AMOLED pÄ grund av 90Hz uppdateringsfrekvens. PÄ baksidan pÄverkar dock den hÀr funktionen batteriets livslÀngd negativt. Samsungs Galaxy S10 har Ä andra sidan valt en Dynamic AMOLED-skÀrm, som har ett diskret stanshÄl för att hysa selfie-kameran som utesluter eventuella mekaniska fel. Dessutom Àr skÀrmen pÄ Samsung Galaxy S10 skyddad av den senaste Corning Gorilla Glass 6, medan OnePlus flaggskepp har en generation gammal Gorilla Glass 5.

MĂ„ngsidiga kameror med meningsfull innovation

Samsung Galaxy S10 4

En flaggskeppssmartphone bör ha imponerande kamerafunktioner och mÄste vara tillrÀckligt mÄngsidig för att du ska kunna uttrycka dig pÄ fler sÀtt Àn en. För det Àr OnePlus 7 Pro utrustad med en 48MP f / 1.6-sensor, en 16MP f / 2.2 117-graders vidvinkel-shooter och en 8MP f / 2.4-teleobjektiv som stöder 3x zoom. Som jÀmförelse fÄr Samsung Galaxy S10 en 12MP huvudsensor med en dubbel blÀndare som intelligent vÀxlar mellan f / 1.5 och f / 2.4, en 12MP teleobjektiv och en ultrabredd 16MP snapper som erbjuder ett bredare synfÀlt (123 grader) . Samsung har flera fördelar i denna avdelning och Àr mycket mer mÄngsidig genom att erbjuda funktioner som dubbel blÀndare, super slow motion videoinspelning vid 960 fps, superstabila videor och en autofokus-aktiverad selfie-kamera som kan spela in videor i 4K-upplösning. Observera att dessa funktioner saknas i OnePlus 7 Pro.

Prestanda: 64-bitars spelstöd, Dolby Atmos-högtalare och mer

Samsung Galaxy S10-spel

Flaggskeppstelefoner förvÀntas vara kraftfulla, och mobilspel Àr en aktivitet som verkligen testar en telefons prestanda. NÀr det gÀller spel stÄr Galaxy S10 tydligt ifrÄn varandra. S10 Àr den första smarttelefonen som har 64-bitars spelstöd och Unity-spelmotor. Medan den förra hjÀlper till att sÀkerstÀlla snabbare speltid, har motorn optimerats för mobilspel och förbÀttrar den övergripande spelupplevelsen. Dessutom har S10 ett Ängkammarsystem som förhindrar överhettning under spel.

OövertrÀffad sÀkerhet: VÀrldens första telefon med ultraljud fingeravtryckssensor

GalaxyS10_Fingerprint-scanner

I en vĂ€rld dĂ€r mĂ€nniskor lagrar hela sitt liv – inklusive deras ekonomiska detaljer och personliga bilder – pĂ„ sina mobila enheter, Ă€r idiotsĂ€ker sĂ€kerhet viktigt. OnePlus inkluderade en fingeravtrycksscanner pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ OnePlus 6T för första gĂ„ngen, och telefonens eftertrĂ€dare erbjuder en mycket snabbare modul. Faktum kvarstĂ„r dock att den optiska fingeravtryckssensorn som anvĂ€nds av OnePlus-erbjudandet fungerar pĂ„ basis av en 2D-bild som fĂ„ngats av sensorn, vilket innebĂ€r att sĂ€kerheten potentiellt kan luras av en bild av anvĂ€ndarens fingeravtryck. Samsung har undvikit denna frĂ„ga genom att anvĂ€nda en bransch-första ultraljud fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ Galaxy S10. Tekniken anvĂ€nder ultraljudsvĂ„gor för att fĂ„ en ritning av ditt finger, komplett med dess unika Ă„sar, porer och skĂ€rningar bland andra data. Och eftersom sensorn anvĂ€nder höga ljudvĂ„gor Ă€r det nĂ€stan omöjligt att lura det – det erbjuder den sĂ€kerhetsnivĂ„ som köpare av ett avancerat flaggskepp förvĂ€ntar sig av sin enhet.

Premium bekvÀmlighet för premiumköpare

Laddning: Snabb trÄdlös laddning, TrÄdlös PowerShare

Bortsett frÄn kraftfulla funktioner Àr de finare, immateriella sakerna det som gör flaggskeppsenheten vÀrt sin prislapp. Det Àr dÀrför den sydkoreanska jÀtten har inkluderat en mÀngd funktioner pÄ Galaxy S10 som förbÀttrar den övergripande anvÀndarupplevelsen. Medan OnePlus Àntligen har omfamnat glasbyggnaden, har det vÀgrat att anta en annan anvÀndbar funktion som möjliggörs genom anvÀndning av glas. Detta betyder att medan OnePlus 7 Pro levereras med 30 W snabb laddning, har den fortfarande inte bekvÀmligheten att kunna ladda trÄdlöst.

Samsung Galaxy S10 1

I motsats till det har Samsung erbjudit trÄdlös laddningsteknik pÄ sina flaggskepp ett tag nu. S10 Àr inte annorlunda och Àr faktiskt bÀttre tack vare snabb trÄdlös laddning 2.0. Du kan alltid ladda telefonen med den medföljande snabbladdaren, men om du föredrar bekvÀmligheten med att bara slÀppa telefonen pÄ en laddningsmatta utan att behöva bry dig om kablar har du det alternativet ocksÄ. Dessutom, i Galaxy S10, har företaget lagt till vad det kallar Wireless PowerShare, en funktion som lÄter dig ladda trÄdlöst andra kompatibla telefoner eller bÀrbara apparater som Galaxy Buds och Galaxy Watch direkt frÄn din telefon. Nu Àr det bekvÀmligheten som ett riktigt flaggskepp bör erbjuda.

MotstÄndskraft mot vatten och damm

Samsung Galaxy S10 3

Att ha sinnesfrid att din smartphone Àr skyddad mot elementen Àr ganska viktigt. Och medan OnePlus har försÀkrat att 7 Pro kan överleva enstaka stÀnk och Àr vattentÄlig, har smarttelefonen ingen IP-klassning. I sjÀlva verket har företaget ocksÄ nÀmnt att det inte uppmuntrar konsumenter att anvÀnda enheten under vattnet. DÀremot har Samsung Galaxy S10 en IP68-klassning, vilket innebÀr att den kan överleva pÄ 1,5 m djupt vatten i upp till trettio minuter, och Àr ocksÄ skyddad mot damm.

Förvaring och mer

Bortsett frĂ„n dessa funktioner erbjuder Samsung ocksĂ„ utbyggbart lagringsutrymme pĂ„ upp till 512 GB via ett microSD-kort pĂ„ sitt senaste flaggskepp. Detta Ă€r en funktion som saknats i OnePlus-erbjudanden sedan dag ett och 7 Pro Ă€r inget undantag. Galaxy S10-erbjudandet Ă€r ocksĂ„ laddat med Samsung Pay, en digital betalningsfunktion som har antagits av en majoritet av butikerna i Indien, och gör det bekvĂ€mt att betala via din mobil. Återigen missar OnePlus en sĂ„dan funktion. Det Ă€r uppenbart att Galaxy S10 Ă€r avsedd för kraftanvĂ€ndare som uppskattar de finare aspekterna av ett riktigt flaggskepp.

Det Àlskade 3,5 mm uttaget

Sedan finns det stöd för 3,5 mm ljuduttaget pĂ„ S10, tillsammans med det faktum att du fĂ„r AKG-hörlurar till ett vĂ€rde av Rs 6500 i paketet, sĂ„ att du kan njuta av musiken, filmerna och ljudet i spelet. Å andra sidan innehĂ„ller OnePlus 7 Pro inte ett 3,5 mm headsetuttag och levereras inte ens med ett par hörlurar och upprepar Ă€n en gĂ„ng att S10 erbjuder en riktig flaggskeppsupplevelse.

PoÀngen

Samsung Galaxy S10 vs OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro har lanserats i Indien för en startprislapp pÄ Rs 48,999 för 6 GB RAM-varianten, som gÄr upp till Rs 57,999 för toppmodellen. JÀmfört med det Àr Samsung Galaxy S10: s basvariant med 8 GB RAM tillgÀngligt för Rs 61,900 (efter Rs 5000 omedelbar cashback). Dessutom kommer köpare att fÄ AKG-hörlurar till ett vÀrde av 6500 Rs vid köp av enheten. Medan OnePlus 7 Pro har gjort ett djÀrvt försök att komma in i premiumsegmentet Àr det faktum att Galaxy S10 erbjuder en vÀl avrundad, Àkta flaggskeppsupplevelse.