10 skÀl till varför du Àr redo att gÄ med i en accelerator

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Vissa mÀnniskor sÀger att acceleratorer bara Àr bra för de företag som Ànnu inte samlat in finansiering. De hÀvdar att om företaget har skaffat kapital Àr det för lÄngt för en accelerator och skulle inte dra nytta av det.

Min uppfattning Ă€r annorlunda – inget av ovanstĂ„ende Ă€r allmĂ€nt sant. Det finns företag som samlat in finansiering och massor av serieentreprenörer som har gĂ„tt igenom ett acceleratorprogram. I allt högre grad ser vi företag i senare skede som redan uppnĂ„tt en produktmarknad passar verkligen genom att gĂ„ igenom Techstars.

HÀr Àr en sammanfattning av varför du skulle gÄ med i en accelerator:

Du letar efter mentorskap och Feedback

Kvalitetsmentorskap Àr en hemlig sÄs bakom en fantastisk accelerator. Att matcha dig med ett nÀtverk av toppentreprenörer, chefer och investerare som delar sin erfarenhet, ger feedback och vÀgledning kan verkligen pÄskynda ditt företag.

Oftast Ă€r fokus sjĂ€lva verksamheten – Är det hĂ€r rĂ€tt produkt för marknaden? Hur uppnĂ„r man tillvĂ€xt? Vad Ă€r intĂ€ktsmodellen? Är det hĂ€r ett stort företag? Är detta affĂ€rsföretag finansierbart?

Du mÄste vilja bli mentor och söka feedback. Om du inte tror att andra mÀnniskor kan tillföra vÀrde eller ge dig bra feedback, sÄ Àr antagligen inte acceleratorer lÀmpliga för dig.

Du tror att din idé Àr ett faktiskt företag

Du tror att du har en bra idé och potentiellt en bra affÀr och du vill pÄskynda upptÀckten av om detta Àr sant eller inte. Du kommer att göra det med massor av tester, fÄ feedback frÄn kunder, prata med mentorer och acceleratorpersonal, och viktigast av allt genom att sÀtta mÄl och aggressivt mÀta framsteg.

Du kommer att göra allt detta med mÄlet att hitta produktmarknadens passform och sedan kliva pÄ gasen för att fÄ tillvÀxt och förbereda verksamheten för finansiering. Det vill sÀga du komprimerar vad som normalt hÀnder över mycket lÀngre perioder ner till dagar och veckor. Du tvingar dig sjÀlv och ditt företag genom processen och det Àr ett fantastiskt sÀtt att göra det.

Du letar efter en affÀrsacceleration

Om du redan har dragkraft och tidig produktpassning kan du dra nytta av affÀrsacceleration. Speciellt Techstars Àr kÀnt för sitt stora, globala nÀtverk som kan koppla ditt företag till potentiella kunder pÄ nÄgra timmar.

Genom att utnyttja nÀtverket kortar du den lÄnga affÀrsutvecklingsprocessen och pÄskyndar ditt företag snabbt. Om din produkt Àr fantastisk kan du förvandla introduktioner till kunder och snabbt öka dina intÀkter pÄ nÄgra veckor och mÄnader, medan det normalt tar mÄnader och Är.

Du förbereder dig för finansiering

Oavsett om du Ă€r första gĂ„ngen grundare eller veteran Ă€r det aldrig lĂ€tt att samla in pengar. En bra accelerator skulle förbereda dig för finansiering, inte bara genom att presentera dig för investerare – det Ă€r den lĂ€tta delen, utan genom att faktiskt samarbeta med dig för att sĂ€kerstĂ€lla att du har intressanta, hĂ€lsosamma och försvarbara affĂ€rer.

Du kommer att arbeta igenom de frÄgor investerarna skulle stÀlla, till exempel: Vad Àr vÀrdet hÀr? Vem Àr kunderna? Hur Àr din dragkraft och tillvÀxt? Hur Àr konkurrensen? Vad Àr marknadsmöjligheten? Vilka Àr kostnaderna och intÀktsprognoserna? Vad Àr anstÀllningsplanen? Hur ser den hÀr verksamheten ut i stor skala?

Du klickade med VD och Accelerator Crew

Acceleratorer Àr ocksÄ mÀnniskor! Gillar du verkstÀllande direktören och acceleratorpersonalen? Om inte, hur ska du spendera 3+ mÄnader tillsammans?

Varje VC skulle berĂ€tta för dig hur viktig matchen Ă€r mellan VD och VC. Det beror pĂ„ att de fĂ„r arbeta tillsammans i styrelserummet i flera Ă„r. LĂ„t oss nu göra matte. Om du gör ett styrelsemöte var sjĂ€tte vecka under fem Ă„r Ă€r det 43 dagar halvdagars möten. Antag att du spenderar ytterligare 43 dagar tillsammans under fem Ă„r (det Ă€r en stor överskattning, men det Ă€r bra). Det Ă€r 86 inte ens hela dagar – fortfarande mindre Ă€n den tid du skulle spendera med verkstĂ€llande direktören och personalen vid en accelerator.

Se till att du kÀnner till och gillar de mÀnniskor du kommer att arbeta med.

Du Àr tydlig pÄ vÀrdet

Inga tvĂ„ acceleratorer Ă€r lika, jag sĂ€ger inte bra eller dĂ„ligt, bara sĂ€ger annorlunda. Hur annorlunda? Jo det Ă€r hela poĂ€ngen – gör dina lĂ€xor och ta reda pĂ„ det.

Det sista du vill Ă€r att tĂ€nka att du ska fĂ„ nĂ„got och sedan komma ut utan det. Var direkt och specifik – vad du Ă€n letar efter, frĂ„ga under intervjuprocessen, skulle jag fĂ„ X ur din accelerator?

Kom ihĂ„g att nĂ„gon intervju Ă€r en tvĂ„vĂ€gsgata. Och om gaspedalen inte Ă€r villig att svara pĂ„ dina frĂ„gor under intervjuprocessen – ja, det Ă€r nog inte en bra accelerator för dig.

Du förstÄr erbjudandevillkoren

Transaktionsdelen av att gĂ„ igenom en accelerator Ă€r ocksĂ„ vĂ€ldigt viktig. Vilka Ă€r villkoren? Vad fĂ„r du och vad ger du upp? Hur mycket pengar fĂ„r du? Är det eget kapital eller skuld? Hur stor andel av ditt företag ger du upp? Är det vanligt lager eller föredras? Vilka rĂ€ttigheter kommer preferensaktier att ha?

Om gaspedalen inte tar nĂ„got eget kapital Ă€r det bra, men det skapar en mer avslappnad relation. Å andra sidan krĂ€ver vissa acceleratorer för mycket eget kapital, och det Ă€r dĂ„ svĂ„rare att ytterligare finansiera verksamheten. Vissa acceleratorer har aggressiva föredragna bestĂ„ndsfrĂ„gor, inklusive seniorklass av lager och kontrollvillkor. Det Ă€r inte riktigt marknad, men du kan bestĂ€mma att du Ă€r okej med det. Nyckelpunkten Ă€r – förstĂ„ vad du fĂ„r och vad du ger upp.

Du njuter av intensiva miljöer och konkurrens

Acceleratormiljöer Àr vanligtvis riktigt intensiva. PÄ Techstars, företagen verkligen Gör mer snabbare, och det Àr fantastiskt hur mycket de uppnÄr pÄ kort tid. Om gaspedalen Àr avslappnad Àr det inte troligt att du kommer att accelerera. RÀkna ut detta innan du gÄr med. Du vill ha en superintensiv, snabba miljö som kommer att hoppa över ditt företag.

Du mÄste vilja gÄ igenom den hÀr upplevelsen med andra nystartade företag. Man lÀr sig massor av varandra och tÀvlar naturligtvis ocksÄ. Vem gjorde de största framstegen den hÀr veckan? Vem landade den största klienten? Vem har flest anvÀndare? Vem har den bÀsta tonhöjden? Det Àr en fantastisk naturlig konkurrensmiljö, men det Àr ocksÄ platsen att fÄ vÀnner och affÀrspartners för livet. Inget annat förbinder grundare som att gÄ igenom en accelerator tillsammans.

Alumni sÀger att det Àr fantastiskt

Gör dina lÀxor. Prata med alumnerna. Tyckte de om upplevelsen? Om alla sÀger ja, frÄga vad de fick ut av det? Varför tyckte de att det var vÀrdefullt för deras företag?

Om de flesta alumner sa att det inte var en fantastisk upplevelse, kanske du kan spara tid och hitta en bÀttre accelerator.

Anledningar att inte gÄ med i en accelerator

Du letar efter omedelbar finansiering. BĂ€ttre acceleratorer ger dig cirka $ 100 000, och Ă€ven om det inte Ă€r en meningslös summa pengar, borde det inte vara den enda anledningen till att gĂ„ till gaspedalen. Det Ă€r som att ta ett jobb du inte Ă€lskar bara för att fĂ„ betalt – det Ă€r bra att göra det, men det Ă€r inte troligt att du blir lycklig.

Du vill komma in i nÄgon accelerator. Det Àr en dÄlig idé av alla skÀl som vi pratade om ovan. Alla acceleratorer hjÀlper dig inte att pÄskynda verksamheten. Var medveten, vet varför, inte lösa dig.

Du letar efter medgrundare. Inte riktigt platsen för detta. Det Àr mycket troligt att du skulle slösa bort möjligheten om du inte har rÀtt lag redan pÄ plats. Naturligtvis hÀnder saker, lag faller ihop, och sedan hanterar du det, men det skiljer sig frÄn att medvetet gÄ till en accelerator för att bara hitta en medgrundare.

Du letar efter ledigt utrymme och gratis öl. Återigen, ingen bra idĂ© (Ă€ven om jag hör dig pĂ„ gratis öl). Du maximerar inte programmets vĂ€rde utan att ha en specifik uppsĂ€ttning mĂ„l och mĂ„l.