10 unika marknadsföringsstrategier som faktiskt fungerar

10 unika marknadsföringsstrategier som faktiskt fungerar

Alla vet att effektiv marknadsföring tar en viss nivå av innovation och kreativitet. Att locka potentiella kunder är trots allt en ständigt föränderlig process. Och även om du kanske tror att de traditionella marknadsföringsmetoderna kommer att fungera, är det unika det bästa sättet att göra ditt varumärke känt för världen omkring dig.

Vi frågade tio företagare vad den mest överraskande effektiva marknadsföringsstrategin för deras verksamhet var. Kolla in deras svar nedan och börja tänka utanför rutan för din nästa kampanj:

Handval av idealiska klienter

Medan automatisering var den första nyckeln till en nyligen publicerad marknadsexplosion, har den andra handvalet av idealiska kunder. Jag tog ett steg tillbaka och systemiserade min försäljningsprocess och tog ett bestämt beslut om vem jag ville betjäna. I samma ögonblick som jag blev klar gjorde det det enkelt att sluta slösa bort min tid på någon PR-taktik som ligger utanför dessa parametrar, och det ökade också mina intäkter.

РNicole Munoz från Börja ranka nu

Ge bort

Vi b√∂rjade nyligen ge bort ett √•rs gratis paket f√∂r v√•r produkt dagligen. Detta kostar oss √∂re i j√§mf√∂relse med trafik och registreringar som vi har f√•tt. Jag tror att det fungerar eftersom alla vill ha n√•got gratis. M√•nga m√§nniskor har mycket mer tid √§n pengar och √§r villiga att “arbeta” f√∂r sitt gratispris, vilket vi har bevisat med tusentals nya registreringar.

РPeter Daisyme från På grund av

Anteckningar om handstil

Att skicka handskrivna anteckningar till teammedlemmar och klienter g√•r l√§ngre idag √§n vid n√•gon annan punkt i historien. Det var en dag f√∂r inte s√• l√§nge sedan n√§r mottagandet av ett e-postmeddelande var sp√§nnande: Din dator skulle meddela “Du har e-post” och du skulle springa f√∂r att se vad som hade kommit. Idag sk√§r en handskriven anteckning genom den digitala r√∂ran och tas emot med en liknande f√∂rv√§ntan.

РChristopher Kelly från Samla

Erbjuder nivånivårabatter vid konferenser och mässor

På en mässa nyligen erbjöd vi rabatter som delades upp varje dag på utställningen för att uppmuntra deltagarna att dra nytta av dessa specialerbjudanden i början av konferensen (snarare än att vänta till slutet för att fatta ett beslut).

РMichael Mogill från Skarp videogrupp

Markera kundernas framgångshistorier

Vi upptäckte att det är en vinn-vinn-strategi för alla att visa upp våra kunder på vår företagsblogg. Kunderna älskar det eftersom deras verksamhet får mer exponering online, och eftersom de är mycket investerade i att dela sin berättelse, så gör vi det också. Det är också ett bra sätt att visa potentiella kunder vad vi kan göra för deras verksamhet. Uppgången i trafik och omvandlingar har varit otrolig.

РJared Brown från Hubstaff talang

Erbjud ett college-stipendium

Att få exponering för din webbplats är svårt, och det är också att bygga legitima länkar för din webbplats för att leda till långvarig organisk trafik. Eftersom college är dyrt kan du skapa ett stipendium som är relaterat till ditt område och erbjuda det till en inkommande student. Nå ut till högskolor, lokala nyhetskällor och branschpublikationer för att meddela stipendiet, och på så sätt kan du hjälpa en student och stärka ditt varumärke.

РShawn Schulze från AnyPlaceAmerica.com

Erbjud en mobilapp

Vi gjorde ett av våra köp i appen gratis i 24 timmar, och det resulterade i mycket press och också många nedladdningar. Det var förvånansvärt effektivt: Vad som hände är att folk slutade köpa ett annat köp i appen efter nedladdning och användning av vår app, vilket betyder att kampanjen inte kostade oss mycket.

РBrian David Crane från Caller Smart Inc.

Branding Boomerangs

Vi deltog nyligen på en mässa och beställde ljusgula boomerangs stämplade med vårt företagsdomän för att distribuera vid evenemanget. Vi blev händelsens samtal med våra märkesvaror som aldrig återvände när någon kastade dem. Denna gimmick slutade med att vi fick en enorm monterrabatt vid nästa mässa tillsammans med en fritt talande plats.

– Engelo Rumora av List’n Sell Realty

Använda Reddit-annonser

Som ett B2B-företag har vi aldrig riktigt uppmärksammat Reddit som en reklamkanal. Idag har det dock inte bara blivit en av våra bästa kanaler för leads utan också en av de mest kostnadseffektiva. Eftersom det inte är lika moget som Adwords är det mindre konkurrenskraftigt att få bra placeringar. Reddits publik är också mer engagerad, vilket leder till högre konverteringar och ROI för vårt varumärke.

РPratham Mittal från Växa ur

Bli kreativ med speciella evenemang

Istället för att bara gå på karriärmässor eller nätverkande har vi nyligen börjat kasta specialevenemang för att främja rekrytering. Genom att vara värd för evenemang som lockar de specifika typerna av talang som vi letar efter Рoavsett om det innebär att vara värd för en hackathon eller ta in en professionell idrottare för att prata om ledarskap Рskapar vi en minnesvärd upplevelse som får kandidaterna att prata om vårt företag.

РShradha Agarwal från Resultat hälsa

Läs mer om marknadsföring här på Tech.Co