100 mest vÀrdefulla globala varumÀrken 2017

100 mest vÀrdefulla globala varumÀrken 2017

VÀrlden Àr fylld med varumÀrken. Stora varumÀrken, smÄ varumÀrken, populÀra mÀrken, fallande varumÀrken, listan kan fortsÀtta för evigt. Men nÀr det gÀller de globala varumÀrkena som alla kan kÀnna igen, Àr det alla som tÀnker pÄ att hÄlla reda pÄ vem som Àr pÄ första plats. Lyckligtvis har BrandZ kommit ut med en lista över de 100 mest vÀrdefulla globala varumÀrkena 2017.

Årsredovisningen ger varumĂ€rken pĂ„ vĂ€rde och bidrag (men mest pĂ„ vĂ€rde), vilket leder till en omfattande lista över varumĂ€rken som de flesta kĂ€nner igen om du bara visade dem logotypen. Och trots det hektiska Ă„ret vi har haft, flyttade de flesta av de bĂ€sta globala varumĂ€rkena inte mycket pĂ„ listan jĂ€mfört med förra Ă„ret.

“Starka varumĂ€rken fortsĂ€tter att leverera vĂ€rde för de företag som Ă€ger dem, oavsett ekonomisk, politisk och kategoristörning”, sĂ€ger Peter Walshe, global BrandZ-chef pĂ„ Kantar Millward Brown, i ett uttalande.

Som förvĂ€ntat dominerade teknikföretagen toppen av listan, med Apple, Google, Microsoft, Amazon och Facebook som lĂ„ste topp 5. Faktum Ă€r att det enda icke-teknologiföretaget i topp 10 var McDonald’s, och vi vet att de inte gĂ„r nĂ„gonstans nĂ€r som helst snart.

“Superstar-teknikvarumĂ€rkena i BrandZ Global Top 100 kan rikligt med innovation genom att anvĂ€nda sina plattformar för att skapa anslutna ekosystem som uppfyller flera behov och underlĂ€ttar vĂ„ra liv”, sĂ€ger Jane Bloomfield, chef för marknadsföring i Storbritannien för Kantar Millward Brown.

Syftet med rapporten, som förklarats av David Roth, VD för The Store WPP och författare till vĂ€lkomstkolumnen för rapporten skulle ha en “definitiv varumĂ€rkesbok” som skulle kunna hjĂ€lpa till med analysen av globala varumĂ€rken över hela vĂ€rlden. Och som han uttrycker det, medan störande tider kan vara stressande för marknaden, har dessa varumĂ€rken förmĂ„gan att motstĂ„ Ă€ven de hĂ„rdaste ekonomiska stormarna.

Om du Àr intresserad av att kolla in rapporten sjÀlv kan du hitta den hÀr. Kolla in resten av topp 100 nedan och se var de landade jÀmfört med förra Äret.

LÀs mer om affÀrstrender hÀr pÄ Tech.Co