12 inspirerande berÀttelser om kvinnor som kodar

50 bÀsta stÀder för kvinnliga företagare runt om i vÀrlden, rankade

För nÀrvarande representerar kvinnor bara 18 procent av arbetskraften inom teknik. Medan du kanske tittar pÄ utbildning för att fylla detta gap, svÀnger antalet kvinnor som tar examen inom datavetenskap ungefÀr samma procentandel. Och ÀndÄ, 2014, var 38 procent av studenterna frÄn kodande bootcamps över USA och Kanada kvinnor.

Det Ă€r framsteg, men det Ă€r inte tillrĂ€ckligt bra. PĂ„ Galvanize Ă€r det vĂ„rt uppdrag att göra teknisk utbildning av hög kvalitet tillgĂ€nglig för alla med förmĂ„ga och framgĂ„ng som datavetare, programvarutekniker eller entreprenör. Vi strĂ€var efter att göra vĂ„ra campus – och teknikindustrin i stort – mer inkluderande för kvinnor och andra underrepresenterade samhĂ€llen.

Som hyllning till de smarta, dynamiska, drivna kvinnorna i Galvanize, inbjuder vi dig att kolla in historierna bakom deras framgÄngar och kamp. HÀr Àr bara nÄgra av de fantastiska G-kvinnorna som förvandlar sig sjÀlva och vÀrlden genom teknik:

Kvinnorna i Galvanize Àr en förÀndringskraft. Vi startade Galvanize Women, Àven kÀnt som gWomen, för att stödja varandra med vÄra utbildningsmÄl, karriÀrvÀgar och personlig utveckling.

Carey LaMothe behövde hitta ett sÀtt att ta hand om sig sjÀlv och hennes nyfödda. SÄ hon tog kodens vÀg och det gick allvarligt.

LÄt inte nÄgon berÀtta att du inte hör hemma i teknik. Att tro pÄ dig sjÀlv och öka dina fÀrdigheter pÄ Galvanize lönar sig. FrÄga bara Tracy Lee.

En kvinnas resa frÄn jurist till webbutvecklare. Och om du alls var nyfiken, ja, hon Àr mycket lyckligare nu.

Har du nÄgonsin drömt om att ha ett jobb som ger dig en bÀttre balans mellan arbete och privatliv? Undrar om du kan förÀndra ditt liv och ÀndÄ ha ett liv samtidigt? Kolla in Marias historia.

Uppfinningens mor

Entreprenören Janine Williams skaffar barn, kapital och ett företag som förÀndrar hur hotell gör affÀrer.

En före detta Cargill-handlare försöker dra den goda oljepojkesindustrin med rÄvaruhandel till den moderna vÀrlden.

Krissa Watry har innoverat rymdflyg-, fitness- och leksaksteknik. Men hennes sanna passion Àr att sÀkert koppla barn till den digitala vÀrlden.

Det kommer en dag i livet för varje framgÄngsrik start nÀr det provisoriska kÀllarkontoret inte lÀngre kommer att göra det. För Jenna Walker och Katie Thurmes sÄg den dagen ut sÄ hÀr.

Katherine Aquino tillbringade Är i traditionell utbildning och rÄdgav kvinnor att bedriva jobb inom teknik. En dag bestÀmde hon sig för att det var dags att ta egna rÄd.

Lina Sachuk, en invandrare frÄn Ukraina, jonglerade jobb som servitris för rödhummer, Costco-kontorist och cateringfirma nÀr hon snubblade pÄ Galvanize-webbplatsen sommaren 2015.

Vissa inom teknikbranschen kan kalla henne en “alternativ kandidat.” Hon har ingen datavetenskaplig examen och har aldrig haft praktikplats vid ett teknikföretag. Men sex mĂ„nader senare var hon en nyutvecklad webbutvecklare med biologi och sex mĂ„naders projektarbete med fokus pĂ„ teknik som Redfin inte anvĂ€nde.

InlÀgget Eftersom kvinnor dök upp först pÄ Galvanize.