12 personliga robotar för ditt hem

12 personliga robotar för ditt hem

Sedan jag var barn tittade jag pĂ„ StjĂ€rnornas krig och se robotar som C3Po och R2D2, jag har drömt om att ha en egen robot. Denna önskan stĂ€rktes ytterligare genom att titta pĂ„ Jetsons familjerobot, Rosie the Robot Maid som höll gĂ„rden smidigt. Jag har alltid kĂ€nt att en personlig robot kan komma till nytta som personlig kock, trĂ€nare och följeslagare. Det verkar som om framtiden har kommit ikapp med oss ​​eftersom vi nu ser mer sofistikerade robotar för ditt hem komma till marknaden till prispunkter som Ă€r lĂ€gre Ă€n den senaste iPhone eller MacBook. LĂ„t oss ta en titt pĂ„ ett dussin personliga robotar för ditt hem, vissa Ă€r mer mĂ€nskliga som andra men alla kan göra ditt liv bĂ€ttre.

En av de mest mÀnskliga robotarna i gÀnget, Pepper Àr en robot som sÀgs kunna kÀnna igen mÀnskliga kÀnslor. NÀr Pepper bestÀmmer dina kÀnslor reagerar roboten med lÀmpligt humör. För nÀrvarande anvÀnds Pepper i olika kommersiella miljöer i Japan, men kan ocksÄ vara en bra följeslagare hemma.

Jibo Family Robot

Jibo Ă€r en söt liten robot som pĂ„minner mig om Wall-E frĂ„n Pixar-filmen. Det gĂ„r inte pĂ„ egen hand men den hĂ€r familjevĂ€nliga roboten lĂ€r sig av alla den interagerar med – och den kommer ihĂ„g vad du delar. Jibo kommer att komma ikapp med dig nĂ€sta gĂ„ng du gĂ„r in i rummet och bli inte förvĂ„nad om han knĂ€cker ett skĂ€mt.

Kuri Personal Robot

En rolig vÀn och hjÀlpsam assistent med seriös teknik inuti, Kuri-roboten Àr mobil och Àr utrustad med WiFi, Bluetooth, en 1080p-kamera och ansiktsigenkÀnning. Den har telepresence-funktioner som gör att du kan prata genom roboten till andra som Àr hemma. Det kan navigera i ditt hem och undvika hinder och husdjur och kan fungera som ett hemövervakningssystem nÀr det hör och ser vad som hÀnder i ditt hem. Kuri gör pipande ljud som pÄminner dig om R2D2 frÄn StjÀrnornas krig. Kuri tar dagliga foton och sparar innehÄllet i en app pÄ din telefon, dÀr du kan visa, redigera och dela innehÄllet.

Mayfield Robotics kommer att demonstrera pĂ„ vĂ„r konferens i Ă„r – fĂ„ en biljett.

Zenbo av Asus

Zenbo Àr en smart mobil mobil som kan ge vÀnskap, hjÀlp och underhÄllning nÀr du behöver det. Medan du Àr hemma lÀr sig Zenbo och anpassar sig efter dig och kommer att dela sina kÀnslor med dig vid behov. Zenbo kan hjÀlpa till med pÄminnelser, styra hemapparater, fungera som ett sÀkerhetssystem medan du Àr borta och till och med lÀsa berÀttelser för dina barn för att underhÄlla dem.

UBTECH Lynx

Lynx Àr en humanoidrobot som hjÀlper Alexa att bli mobil. Lynx kan hitta dig att bestÀlla Prime-produkter direkt frÄn Amazon via enkla röstkommandon. Lynx har ansiktsigenkÀnning och personliga hÀlsningar. Det kan spela musik och hjÀlpa till att erbjuda hemskydd genom att liveströmma flöden frÄn ditt hem medan du Àr borta.

Budgee-robot

Letar du efter en extra uppsÀttning hÀnder som hjÀlper dig att bÀra nÄgot runt huset eller i din trÀdgÄrd, det Àr Budgees specialitet. Budgee Àr en vÀnlig, hÄrt arbetande robot som hjÀlper dig att bÀra saker till en annan plats.

LG Hub-robot

LG Hub-robot

LGs Alexa-drivna smarta hemassistent Hub Robot ser ut att göra ditt hem smartare genom att placeras pÄ den mest aktiva platsen i ditt hem. Roboten svarar pÄ dina rörelser med nick och enkla svar. Det kan ta hand om allt frÄn att stÀmma genom att spela musik till att sÀtta pÄ och stÀnga av luftkonditioneringen. Den interaktiva skÀrmen delar meddelanden, videor och foton. Hub Robot kan kÀnna igen olika familjemedlemmar genom att anvÀnda ansiktsigenkÀnning. Hub Robot Àr för nÀrvarande inte tillgÀnglig för köp men vi förvÀntar oss att den snart kommer ut, eftersom den debuterade pÄ Consumer Electronic Show i januari 2017.

Olly Robot

Olly-roboten Àr en blandning mellan ett smart hubbnav och en personlig robot. Denna runda bordsapparat Àr avsedd att hjÀlpa dig att göra din dag bÀttre. Olly Àr en Londonbaserad start skapad för att lÀra sig hur du vill interagera och svarar sedan pÄ dina frÄgor och styr dina anslutna enheter.

Temi Robot

Temi Àr en personlig robot för ditt hem som Àr smartare Àn en telepresence-robot att ta över som din personliga assistent pÄ hjul. Temi designades för att vara en videochatt och musikmaskin för att hÄlla dig underhÄllen och ansluten. Temi körs pÄ ett Android-operativsystem sÄ det Àr kompatibelt med mÄnga av dina favoritappar.

Aido Robot

Aido Àr en familjevÀnlig hemrobot som kan flytta runt i ditt hem för att hjÀlpa dig och göra livet bÀttre. Aido kan göra allt frÄn att leka med dina barn för att hjÀlpa dig med hushÄllssyslor för att hantera ditt schema. Aido kan hjÀlpa till att hÄlla ditt hem uppkopplat och sÀkert tack vare mobila och visuella funktioner.

Personlig robot

Den hÀr kreativt namngivna roboten kan göra mycket. Som vi tidigare har tÀckt har Personal Robot alla grundlÀggande funktioner som ansiktsigenkÀnning, fotograferingsförmÄga, vÀckningssamtal, lokalisering av sprÄkigenkÀnning och autonom navigering. Men det bygger ocksÄ en karta över ditt hem med navigations- och kartlÀggningsalgoritmer. Personal Robot kan ocksÄ kommunicera med andra hushÄllsenheter du har, som din Nest-termostat och andra, vilket hjÀlper dig att automatisera ditt hem.

Q.Bo Robot

Letar du efter en personlig robot och en robotutmaning i en? Möt Q.Bo med öppen kÀllkodsrobot som lÄter dig lÀgga till funktioner som du anser lÀmpligt för att skapa den mest anpassningsbara roboten hittills. Q.Bo kommer med basfunktioner och funktionalitet, men du kan utöka det. Den hÀr roboten Àr perfekt för bÄde barn, förÀldrar och lÀrare att geek och bygga ut sin personliga robot.

BONUS

Japans Erica Android: Den hÀr roboten frÄn Japan Àr inte alls lÀskig [VIDEO]

Erica japansk Android

Okej, den hĂ€r roboten tillverkas för nĂ€rvarande inte för masspubliker, jag tyckte bara att det var vĂ€rt att sĂ€tta i listan för att visa dig vilken riktning robotarna gĂ„r. Erica pĂ„minner mig om en dĂ„lig WestWorld-robot. Snart kan robotar se mer mĂ€nskliga ut som Erica och kanske till och med arbeta bland oss, eller kanske de redan Ă€r – kolla den kusliga musiken.

Vi Ă€r fortfarande precis i början av en era av artificiell intelligens och personliga robotar för ditt hem. Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att den hĂ€r gruppen robotar som för nĂ€rvarande ser ut som avancerad som HTML-webbsidor gjorde under dot com-boom kommer att skjutas Ă„t sidan för mer avancerade alternativ. Med detta sagt Ă€r det spĂ€nnande att se saker som rör sig mot framtiden – en som vi har sett och sett fram emot pĂ„ storskĂ€rmen under de senaste decennierna.

LÀs mer om robotar pÄ TechCo.