14 Sci-Fi-filmer som fick oss att vilja flygande bilar, smarta klockor och bioniska lemmar

Livet imiterar konst. Åtminstone Ă€r det vad min chef fortsĂ€tter att berĂ€tta för mig varje gĂ„ng jag bĂ€r min Iron Man-mask under viktiga möten. Ärligt talat mĂ„ste tekniska företagare erkĂ€nna att mĂ„nga av deras fantastiska idĂ©er drömdes upp av filmregissörer för 50 Ă„r sedan. FrĂ„n Dick Tracy’s smartwatch till Rosie, Jetsons artificiellt intelligenta robot, Ă€r popkulturens vĂ€rld fylld av spĂ„domslignande teknologiprognoser som skulle imponera Ă€ven de mest skeptiska av nayayers.

Trenden stĂ„r dock till förnuft. NĂ€r allt kommer omkring Ă€r det ganska enkelt att komma pĂ„ en innovativ idĂ© nĂ€r saker som hĂ„rdvara, programvara och pengar inte pĂ„verkar ekvationen. Är inte författare bara entreprenörer som inte Ă€r knutna till nĂ€ringslivet utan bara till deras vildaste fantasi? Har de inte till synes obegrĂ€nsade resurser till förfogande för att skapa nĂ€sta smartphone eller den nyaste sociala medieplattformen? Allt som krĂ€vs Ă€r en tanke och en penna; eller i det hĂ€r fallet en Macbook Air.

Har du undrat vilka filmer jag hÀnvisar till hela tiden? NÄvÀl, du har tur, för GetVoIP har sammanstÀllt en omfattande lista över 14 sci-fi-filmer och tv-program som förutspÄdde innovativ teknik, som smarta klockor, flygbilar och ja, till och med bioniska lemmar, decennier före uppfinningen.

Du hittar militÀra robotar frÄn Short Circuit 1986, sjÀlvkörande bilar frÄn Total Recall 1990 och till och med virtuella assistenter som hittades 2001: A Space Odyssey 1968 pÄ denna lista, liksom mÄnga andra. Ta en titt pÄ infografiken nedan för mer sci-fi-förutsÀgelser Är före vÀrlden:

LÀs mer om underhÄllning och teknik pÄ TechCo