15 metoder för att förbättra din kundbas under lågsäsong

Bedrägerier, smarta påsar och festmånader

√Örstiderna f√∂r√§ndras, och med dem √§r dina kunders behov. Detta kan ge e-handelswebbplatser nere perioder och f√• f√∂rs√§ljningar. √Ąven om detta ger f√∂retag en chans att ompr√∂va sina webbplatser eller granska framtida annonsstrategier, √§r det inte alltid bra f√∂r pocketboken eller f√∂r att beh√•lla kunder. N√§r allt kommer omkring, bara f√∂r att en kund handlat med dig i √•r, betyder det inte att de n√∂dv√§ndigtvis kommer ih√•g att √•terv√§nda n√§r den tysta perioden slutar.

Vi frågade femton företagare om hur e-handelsföretag kan locka kunder med lågsäsong. Ta en titt på deras svar nedan och gör dig redo att se en viss tillväxt i din kundbas:

Smart marknadsföring

Smart marknadsföring är troligen det enklaste svaret, men ändå det som är mest relevant. Marknadsföring under lågsäsong handlar om att vara smart, genom att använda försäljning och rabatter, och öka dina kunder för den kommande försäljningssäsongen genom att engagera dem tidigt och ofta. Kom ihåg att det inte alltid handlar om att få försäljning under denna period, det handlar ofta om att värma upp din marknad.

РBlair Thomas från Första amerikanska köpman

Diversifiera försäljningskanaler

F√∂retag med sina r√∂tter inom e-handel direkt till konsument kan dra nytta av att ut√∂ka sina f√∂rs√§ljningskanaler till att omfatta grossistmarknader och tredjepartsmarknader. √Ąven om marginalerna vanligtvis √§r stramare, har du m√∂jlighet att utnyttja marknadsf√∂ringskanalerna f√∂r dessa andra √•terf√∂rs√§ljare och minimera variationen som f√∂ljer med att s√§lja allt exklusivt via din egen webbplats.

РRoss Beyeler från Tillväxt Spark

Marknad internationellt

Det bästa sättet att locka nya kunder under lågsäsong är att marknadsföra till andra länder. Ett exempel kan vara ett pälsföretag: under sommarmånaderna kommer deras verksamhet att vara långsam. Låt oss säga att de marknadsför sin verksamhet till länder i Sydamerika eller Australien, där det är vinter i juni, juli och augusti. Detta skulle locka fler kunder och växa ett företag på internationell nivå.

– Volkan Okej Yazici, av Stonexchange

Lös tidigare okända problem

Vilket problem har dina kunder men vet inte att de har? Kanske är det den perfekta presenten till deras utrotare. Eller ett bättre sätt att hålla kontakten med sina högskoleprofessor. Markera dina tjänster och produkter med en ny vinkel, och folk kommer att ha en anledning att komma tillbaka till dig under varje säsong, och inte bara de uppenbara.

РSam Davidson från Omgång

Prata om mindre helgdagar och evenemang

Fokusera på andra skäl till varför människor köper under dessa årstider som mindre helgdagar eller personliga händelser i sina liv. Ge användbart innehåll om dessa ämnen och inkludera produktexempel i innehållet för att länka produkten som en lösning på evenemanget.

– Murray Newlands of Seende

Skapa en daglig affärssida

Om ditt företag lider under lågsäsongen är du definitivt inte ensam Рoch du vet förmodligen vem de andra företagen är. Skapa en daglig affärssida, marknadsför den kraftigt och använd den för att sälja något av ditt överflödiga lager. Spendera tid på att köpa rabatterade produkter från andra företag och tillverkare under lågsäsongen för att förbättra prissättningen för dina dagliga erbjudanden. Om dagligen är för mycket, är det också bra varje vecka!

РAndrew Saladino från Köksskåp Kings

Knacka på i användargenererat innehåll

Gör dig värdefull året runt genom innehåll, särskilt användargenererat innehåll. Användarinnehåll ökar kundengagemanget och matar sökmotorerna. Utveckla en strategi för att samarbeta med kunder som köpte säsong och få dem att delta och berätta historier som du presenterar på din webbplats. Bygg ett community för ditt varumärke, håll kontakten så positionerar du dig för framgång nästa säsong.

– Dan Golden av BFO (hittas online)

Innovera produkter

Det finns en ny historia om en snöskidåterförsäljare vars verksamhet är mycket säsongsbetonad. Företaget hittade en produkt med hjul som kan installeras på snöskidor så att de kan användas på sommaren som en träningsmekanism. Deras verksamhet har skjutit i höjden utanför säsongen eftersom de hittade ett innovativt och värdefullt sätt att låta sina kunder använda sina produkter under lågsäsong.

РNicole Munoz från Börja ranka nu

Kör begränsad försäljning

En sak som jag har sett att vissa f√∂retag g√∂r framg√•ngsrikt h√§r √§r att k√∂ra begr√§nsad f√∂rs√§ljning d√§r en viss produkt eller produkter blir tillg√§ngliga ett visst datum och endast √§r tillg√§ngliga under en begr√§nsad tid (eller tills de √§r sluts√•lda). F√∂rv√§ntningselementet √§r sp√§nnande och g√∂r det m√∂jligt f√∂r f√∂retaget att bygga ett surr och en f√∂ljd av “insiders” som ofta k√§nner sig b√•de skyldiga och inspirerade att dela aff√§ren med n√§ra v√§nner.

РKevin Yamazaki från Sidobänk

Använd en långsiktig strategi för innehållsmarknadsföring

Med en l√•ngsiktig marknadsf√∂ringsstrategi f√∂r inneh√•ll b√∂rjar du inte bara omedelbart driva leads och p√•verka aff√§rer, men inneh√•llet du skriver idag kommer att tala till m√§nniskor m√•nga √•r fram√∂ver. Kampanjbaserad marknadsf√∂ring √§r en ‚ÄĚhj√§lte till noll‚ÄĚ -modell, oavsett hur framg√•ngsrikt ditt tidigare arbete var, du b√∂rjar i grunden fr√•n b√∂rjan varje g√•ng och bygger inte med framtida kund i √•tanke.

РBrennan White från Bark

Generera leads under lågsäsong

Vi är en servicebaserad verksamhet, så vi tenderar att försöka generera leads i motsats till försäljning under lågsäsong. Vi gör detta genom att upprätthålla en omfattande och komplex uppsättning inkommande och utgående marknadsföringsstrategier för att säkerställa att vi upprätthåller kritiska kontaktpunkter med potentiella kunder. Detta inkluderar e-post droppmarknadsföring, Facebook anpassad målgruppsinriktning och Googles dynamiska visningsannonser.

РRussell Kommer från eSoftware Associates Inc.

Utbilda kunder under perioder med minskad konkurrens

Under lågsäsong kan ditt varumärke ha mindre marknadsföringskonkurrens, så att du kan fånga mer röstandel. Detta kan i hög grad påverka framtida köpbeslut. Investera i annonser och innehåll som syftar till att informera kunder om det värde ditt varumärke och din produkt har att erbjuda. Markera dina viktigaste punkter för differentiering och förstärka det faktum att din produkt är det bästa valet för konsumenter.

РFiras Kittaneh från Amerisleep

Erbjud prover och kampanjer

Fresta människor att köpa med prover och kampanjer som tillför värde och intresse även när kunder inte funderar på att spendera. Använd saker som skattesäsongen som ett tema för din kampanj Рeller andra som små semestrar, speciella tillfällen, skolan eller vad du än tycker att kommer att tilltala din publik Рoch fäst sedan specialprodukter till det temat.

РDrew Hendricks från Smörblomma

Investera i gemenskapen

Under min tid med att arbeta med e-handelsmarknadsförare har jag sett att investeringar i ditt samhälle året runt kan kompensera för lågsäsongens lugn. När du bygger varumärkeslojalitet återvänder kunderna konsekvent för att vara en del av samhället. Var kreativ med hur du investerar i ditt samhälle, oavsett om det är genom gåvor, kampanjer eller kundhöjdpunkter: Dina kunder vill veta att du bryr dig.

РKyle Wong från Pixlee

Sikta på nischer

Fokusera på en specifik nisch på ett sätt som gör att du sticker ut. Under lågsäsongen torkar inte kunder överallt, det finns bara mindre av dem att gå runt. Genom att nissa ner kommer du att gå till butiken för en delmängd av din normala kundbas. Om du till exempel säljer baddräkter, var ledande inom avancerade kostymer för triatleter. Kom lågsäsong, du får kanten över tävlingen.

РKyle Goguen från Pawstruck

Läs mer om hur du kan växa din kundbas här på Tech.Co