1MORE Quad Driver recension: ett otroligt förslag

1MORE Quad Driver recension: ett otroligt förslag

“HĂ€r Ă€r vad vi gör av 1MORE senaste IEM – Quad Driver”

Jag vet inte om du har mĂ€rkt det, men tillverkare av smartphones och ljud verkar vara besatta av att lĂ€gga till “mer” till sina enheter. Nuförtiden kan du plocka upp en telefon med fyra kameror pĂ„ baksidan eller hörlurar med fyra drivrutiner i ett hörsnĂ€cka. Tack och lov, nĂ€r det gĂ€ller den senare, medför de fyra förarna faktiskt en mĂ€rkbar förĂ€ndring av IEM: s prestanda, sĂ€rskilt nĂ€r hörlurarna i frĂ„ga Ă€r det nyligen lanserade 1MORE Quad Driver-headsetet.

Quad Driver kommer som eftertrÀdare till de berömda 1MORE Triple Driver hörlurarna, och det sÀger sig sjÀlvt att IEM har nÄgra ganska stora skor att fylla. Men efter en veckas testning tror jag att mÀnniskor pÄ 1MORE har övertrÀffat sig en gÄng till. HÀr Àr varför.

Unboxing

1MORE Quad Driver Àr inte en billig produkt, men du fÄr en kÀnsla av att du har spenderat dina pengar bra nÀr du packar upp hörlurarna.

1Mer fyrdrivrutiner recension001

Enheten levereras snyggt förpackad i en brun kartong och öppnas dÀr du hittar hörlurarna sjÀlva, tillsammans med en bricka med olika öronsnÀckor av kisel samt skumspetsar, en flygplansadapter, ett klipp med företagets varumÀrke, en 6,3 mm-adapter och ett bÀrskal med hÄrt skal. Det rÀcker med att sÀga att företaget inte har lÀmnat nÄgon sten oförÀndrad med förpackningen av dess flaggskepp IEM.

Design och komfort

Även om det Ă€r sant att ljudet frĂ„n ett par hörlurar gör eller bryter försĂ€ljningen skadar det inte om paret ocksĂ„ ser estetiskt tilltalande ut. PĂ„ den noten Ă€r 1MORE Quad Driver bland de snyggaste och mest lyxiga IEM som jag nĂ„gonsin testat. En bra bit av hörlurarna har konstruerats av aluminium (inklusive öronsnĂ€ckorna, munstycket, den inbyggda fjĂ€rrkontrollen samt den L-formade 3,5 mm-kontakten), vilket Ă€r uppenbart nĂ€r du tar ut hörlurarna ur förpackningen .

1Mer fyrdrivrutiner recension005

Dessutom har genierna pÄ 1MORE lyckats hitta den perfekta balansen mellan tunn och tung, sÄ Àven om enheten har ett bra grepp, kommer det inte att belasta dina öron nÀr du Àr ute och reser.

1Mer fyrdrivrutiner recension008

Ur en ren designperspektiv ser Quad Drivers fenomenala ut. Öronstyckena har en finish i gunmetal som kompletteras vackert med ljusröda accenter som löper lĂ€ngs kanterna. Munstycket – som sitter i en vinkel pĂ„ 45 grader – har bearbetats felfritt och det finns inga grova kanter alls pĂ„ hörlurarnas hela kropp. Även filternĂ€tet pĂ„ Quad Drivers Ă€r metall och har superfina perforerade hĂ„l, vilket jag bara kan förestĂ€lla mig att jag gjorde lite. Det Ă€r denna noggranna detaljuppmĂ€rksamhet som skiljer produkter frĂ„n 1MORE frĂ„n konkurrenterna.

1Mer Quad Drivers recension003

Premium-designen pĂ„ Quad Drivers framgĂ„r ocksĂ„ av kablarna. Företaget har utrustat enheten med en kopparkabel som Ă€r insvept i Kevlar – du vet, de saker som anvĂ€nds i skottsĂ€kra vĂ€star. Ingen biggie. Följaktligen kĂ€nns kabeln extremt robust och jag Ă€r övertygad om att den inte kommer att genomgĂ„ samma slitage som en billigare TPU-kabel. Vad mer, tack vare anvĂ€ndningen av överlĂ€gsna material, Ă€r kabeln pĂ„ Quad Driver inte sĂ„ mikrofonisk som nĂ„gra andra alternativ dĂ€r ute och det löser sig ocksĂ„ lĂ€tt.

Den inbyggda fjÀrrkontrollen pÄ 1MORE Quad Driver har tre knappar som lÄter dig styra din musikuppspelning eller Äberopa sökassistenten pÄ din smartphone. Knapparna kÀndes tillrÀckligt rörliga och det var lÀtt att identifiera vilken som berördes, eftersom de skjuter utÄt.

1Mer Quad Drivers recension007

Som jag nÀmnde tidigare levereras Quad Drivers med ett brett utbud av silikon- och skumspetsar i olika storlek och dÀrför skulle jag bli riktigt förvÄnad om du inte kan begrÀnsa den perfekta passformen för dina öron. NÀr det gÀller komfort uppnÄdde hörlurarna en sÀker passform i mina öron tack vare enhetens vinkelmunstycke och jag stod inte inför nÄgra problem med att ha pÄ sig paret i flera timmar heller.

Ljudkvalitet

SÄ bra som designen av 1MORE Quad Driver Àr, kommer ditt köpbeslut oundvikligen att koka ner till IEM: s ljudkvalitet. Och efter mer Àn en vecka med att testa paret över ett hav av genrer kan jag bekrÀfta att enheten lÄter helt fantastisk.

1Mer Quad Drivers recension003

Som monikern antyder stöds 1MORE Quad Driver av fyra förare bestÄende av tre balanserade ankarenheter och en diamantliknande koldynamisk drivare. Headsetet kan fungera över ett frekvensomrÄde frÄn 20Hz till 40KHz och erbjuder en impedans pÄ 32 ohm, vilket innebÀr att du kan köra dem med nÀstan vilken bÀrbar mediaspelare eller smartphone som helst.

1MORE fyrdrivrutiner kan kasta ett köttigt slag i low-end, men jag skulle inte beskriva dem som bas-tunga hörlurar. Beats packar precis rĂ€tt mĂ€ngd oomph som skulle skramla dina trumhinnor utan att pĂ„verka andra frekvenser. Förfallet har ocksĂ„ hĂ„llits pĂ„ ett minimum, sĂ„ lĂ„tar med snabba övergĂ„ngar lĂ„ter fantastiskt pĂ„ Quad Drivers. Till exempel skulle du bli förvĂ„nad över hur snabbt IEM: er hoppar frĂ„n ett slag till ett annat i Gorillaz ‘ Saturnus Barz. Dessutom, förutom att hĂ„lla jĂ€mna steg med spĂ„rets snabba övergĂ„ngar, kunde IEM: erna göra rĂ€ttvisa för varje takt ocksĂ„, vilket Ă€r mer Ă€n jag kan sĂ€ga för de flesta konkurrerande modeller.

1Mer Quad Drivers recension006

Naturligtvis kommer du ocksÄ att lyssna pÄ lÄtar med en djup baslinje pÄ IEM. Fall i punkt, Billie Eilishs Begrava en vÀn, en lÄt som jag inte kunde fÄ nog av nÀr jag lyssnade pÄ den pÄ Quad Drivers. LÄten startar med sparktrummorna (ingen ordspel avsedd) som slÄr ut en fÀngslande rytm som nÀr jag vidarebefordras genom IEM: erna gav mig gÄshud. Dunkarna kÀndes kortfattade och de satte en olycksbÄdande ton, vilket Àr vad lÄten försökte förmedla i första hand. Enkelt uttryckt kommer Quad Drivers förhöjda low-end att tilltala för mÀnniskor som bara vill ha en rolig hörlurar medan de slÄr ett ackord med krÀsna ljudfiler ocksÄ.

1Mer Quad Drivers recension edit001

MellanomrÄdet lÄter ocksÄ fantastiskt. För mina öron hade sÄngen en naturlig natur som gjorde att lyssna pÄ akustiska blues frÄn Hozier och James Bay till en absolut njutning. Jag kunde faktiskt svÀra att jag lyssnade pÄ sÄngarna framför sina hits nÀr de spelade in det i en studio. Deras röster lÀt frodiga, fulla av detaljer och orörda av lager pÄ lager av mjukvarubearbetning.

1Mer Quad Drivers recension edit002

NÀr jag först tog företagets 1MORE: s Triple Drivers för en snurr, blev jag förvÄnad över enhetens förmÄga att reproducera trevliga toppar. Medan detaljerna var lite felaktiga, var jag mer Àn nöjd med att lyssna pÄ rocklÄtar pÄ enheten. Men efter en vecka med Quad Drivers verkar det som att företaget har övertrÀffat sig igen. RocklÄtar med kaotiska kraftackord lÄter sammanhÀngande genom IEM: erna och till och med vid relativt höga volymnivÄer överlappar sÀllan en gitarr med sÄng eller andra instrument.

Jag mÄste dela ut det till 1MORE för att erbjuda en expansiv ljudbild och oklanderlig avbildning med Quad Drivers ocksÄ. LÄtar kÀndes sÀllan överbelastade nÀr de spelades genom paret och jag kunde lÀtt se mellan de olika instrumenten som spelades i en sÄng.

Dom

Om det inte Ă€r uppenbart nog – jag gillar verkligen, 1MORE Quad Drivers. IEM: erna lĂ„ter fenomenala, ser underbara ut, Ă€r bekvĂ€ma att bĂ€ra under lĂ„nga lyssningssessioner och har ocksĂ„ en mĂ€ngd tillbehör. Hörlurarna sĂ€ljer runt Rs 13K pĂ„ olika e-handelswebbplatser, sĂ„ om du har degen, vĂ€nta inte mer.

1Mer fyrdrivrutiner recension004

Med detta sagt erbjuder företagets Triple Driver IEM samma utsökta byggnad och ett liknande ljud för nÀstan halva priset (~ Rs 7K) för Quad Drivers. Skillnaden i ljudkvalitet kommer omedelbart att framgÄ för erfarna veteraner, men för otrÀnade öron lÄter Triple Driver lika bra. DÀrför, om du vill spara lite pengar, rekommenderar jag att du vÀljer Triple Drivers istÀllet. Oavsett vilken av de tvÄ du vÀljer kommer du inte bli besviken.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar:

Underbar och robust design Fantastisk ljudkvalitet Fartyg med massor av anvÀndbara tillbehör

Nackdelar:

Billigare 1MORE Triple Driver erbjuder bÀttre VFM

Foton av Raj Rout