2 av 5 indianer byter ut sina smartphones var 12: e mÄnad: 91 mobiler Smartphone Buyer Insights Study 2019

2 av 5 indianer byter ut sina smartphones var 12: e mÄnad: 91 mobiler Smartphone Buyer Insights Study 2019

Som en av tankeledarna inom det personliga teknikutrymmet, 91mobiler har Ätagit sig att förstÄ och analysera konsumenternas förvÀntningar och matcha dem till vad varumÀrken har i deras nuvarande och framtida portföljer. Den senaste anstrÀngningen i denna strÀvan kommer i form av 91mobiles Smartphone Buyer Insights Study 2019, som syftar till att ta reda pÄ insikter relaterade till hur ofta anvÀndare uppgraderar sina telefoner, vad som betyder mest för dem nÀr de vÀljer en ny daglig drivrutin, hur de söker efter mobiltelefoner och deras föredragna köplÀgen och prisklasser.

I studien analyserades svar frÄn över 15 000 anvÀndare, och med 78 procent av dem som planerar att skaffa en ny telefon under de nÀrmaste mÄnaderna, Àr representativ för en stor uppsÀttning potentiella smarttelefonköpare som alla Àr ganska uppfattade om vad de vill ha frÄn sin nÀsta enhet. Resultaten har vidare skarvats och analyserats utifrÄn demografiska faktorer som Älder, kön och plats, vilket resulterat i intressanta höjdpunkter som Àr en riktig indikator pÄ vad anvÀndarna vill ha. Hela rapporten Àr inbÀddad nedan, medan alla viktiga insikter listas nedan.

SmarttelefonmÀrken populÀra bland anvÀndare just nu

De nuvarande Àgarmönstren Äterspeglar varumÀrkets marknadsstÀllning, med Xiaomi som leder spelet (med en andel pÄ 24,9 procent) och Samsung kommer pÄ andra plats (med en andel pÄ 19 procent). Vivo Àr en avlÀgsen tredjedel med 6,2 procent andel. Motorola, Honor och OPPO följer med 5,5 procent, 5,5 procent respektive 4,9 procent. OnePlus och den nya aktören Realme sitter pÄ sjunde plats med en andel pÄ 4,7 procent vardera.

Intressant Àr att det nya varumÀrket Realmes andel bland respondenterna Àr högre Àn etablerade aktörer som ASUS (4,3 procent) och Nokia (3,1). Detta visar bara hur snabbt Realme har ökat och lyckats fÄnga konsumentens mindshare. Realme, som började sin resa som ett undervarumÀrke under OPPO, utdelades som en separat enhet och har introducerat högspecificerade telefoner prissatta attraktivt, vilket förklarar dess snabba tillvÀxt i det mycket konkurrenskraftiga smarttelefonsegmentet.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study1

HÀr Àr resultaten relaterade till nuvarande smartphoneÀgande, dividerat med demografi

NÀr svaren delas upp efter Älder visar det sig att Xiaomi och Realme-smartphones Àr mer populÀra bland yngre mÀnniskor, medan Samsung, OnePlus och ASUS Àr mer föredragna av Àldre mÀnniskor. NÀr data för nuvarande Àgande delas upp efter plats mÀrker vi att Xiaomi, Samsung och OPPO inte Àr lika populÀra i söder jÀmfört med andra regioner. Men OnePlus och Motorola verkar populÀra bland anvÀndare i söder. Genom att dela de nuvarande Àgarbilden efter kön verkar det som om varumÀrken som Xiaomi, Samsung, Vivo och OPPO Àr de som Àr mer föredragna av kvinnor. Andra mÀrken som OnePlus, Honor, ASUS, Motorola och Nokia Àr mer föredragna av mÀn, eftersom den procentuella andelen av deras manliga anvÀndare Àr högre. Att dela data efter yrke verkar det som om Xiaomi och Realme har ett större antal anvÀndare som Àr studenter jÀmfört med dem som arbetar. För Samsung, OnePlus och Motorola Àr det emellertid tvÀrtom.

Smartphone-mÀrken kommer sannolikt att vara populÀra i framtiden

Vi frÄgade respondenterna om de smarttelefonmÀrken de sannolikt vÀljer nÀr de uppgraderar sina telefoner nÀsta. NÀr man tittar pÄ informationen om smarttelefonmÀrkena som respondenterna vill migrera till, leder Xiaomi, följt av Samsung, fortfarande paketet, Àven om deras andel verkar tappa nÄgot.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study7

En bra elva procent svarare har sagt att de inte har nÄgra specifika varumÀrkespreferenser och kommer att köpa den bÀsta tillgÀngliga telefonen som passar deras budget.

Hur ofta byter anvÀndare sina smartphones

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study5
NÀstan 40 procent av de tillfrÄgade sa att de uppgraderade sina smartphones inom ett Är, medan 34 procent uppgraderade mellan ett och tvÄ Är. Cirka 28 procent anvÀndare sa att de uppgraderade sina telefoner efter tvÄ Är. Inte konstigt att Indien Àr en blomstrande marknad för smartphones, med tanke pÄ att en stor majoritet av anvÀndarna byter till nyare telefoner inom bara ett Är. Smartphone-varumÀrken anvÀnder naturligtvis gÀrna möjligheten som detta ger, och fortsÀtter dÀrför att lansera nya alternativ mycket ofta för att tillfredsstÀlla efterfrÄgan.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study6

HÀr Àr de viktigaste insikterna om smartphonens uppgraderingsfrekvens, dividerat med demografiska faktorer:

Yngre mÀnniskor (under 35) uppgraderar sina telefoner oftare Àn de över 35, och Àldre mÀnniskor verkar i allmÀnhet vara mer konservativa. NÀr det gÀller samma data uppdelat efter plats uppgraderar mÀnniskor i norr och öst sina smartphones oftare Àn anvÀndare i andra regioner. MÀn uppgraderar sina smartphones oftare Àn kvinnor (~ 40% mÀn uppgraderar inom ett Är, jÀmfört med 30% kvinnor). Bland de som uppgraderar sina smartphones inom ett Är Àr andelen studenter marginellt högre Àn arbetande mÀnniskor. Av de som uppgraderar till en ny smartphone inom 1 till 2 Är Àr andelen arbetande mÀnniskor högre Àn studenter.

Hur anvÀndare bestÀmmer vilken telefon de ska köpa

NÀsta uppsÀttning insikter Àr relaterade till det föredragna prisintervallet för smarttelefonköp, hur anvÀndare ska hitta mer information om nya enheter och deras val av plattformar för att köpa (online vs offline).

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study9

Baserat pÄ svaren verkar det som om de flesta anvÀndare (över 56 procent) planerar att köpa telefoner som kostar mellan 10 000 och 20 000 Rs. Cirka 15 procent letar efter telefoner som kostar mellan 20 000 och 30 000 Rs.

Prisintervallet som kan anses vara relevant för sÄ kallade prisvÀrda flaggskepp Àr Rs 30.000 till Rs 45.000 konsolen, och detta verkar intressera cirka 7 procent av anvÀndarna. VÀrt att notera att detta Àr det prisband dÀr OnePlus spelar in. NÀr det gÀller budgetsegmentet sa cirka 11 procent av de svarande att de skulle vilja vÀlja telefoner till priser under 10 000 Rs. Det hÀr prisfÀstet brukade vara det mest omfattande pÄ den indiska smarttelefonmarknaden vid en tidpunkt, men helt klart övervÀger de flesta nu telefoner i Rs 10k-Rs 20k-bandet. Intressant Àr ocksÄ det faktum att cirka 11 procent svarande sa att priset inte spelar nÄgon roll för dem, och de skulle bara vÀlja de bÀsta telefonpengarna kan köpa.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study11

HÀr Àr de viktigaste höjdpunkterna för forsknings- och köppreferenser, dividerat med demografi:

Yngre mÀnniskor föredrar i allmÀnhet billigare telefoner. MÀn föredrar i allmÀnhet dyrare smartphones jÀmfört med kvinnor. NÀstan 80 procent av respondenterna anvÀnder onlinekanaler (gadgetwebbplatser, e-handelswebbplatser, YouTube) för att undersöka sina smarttelefonköp, oavsett om de planerar att köpa online eller offline. NÀr det gÀller att fÄ mer information om smartphones de Àr intresserade av hÀnvisar ungefÀr 44 procent till gadgetwebbplatser, 22 procent anvÀnder e-handelswebbplatser, 20 procent föredrar att besöka offlinebutiker, 11 procent gynnar YouTube-videor, medan 3 procent konsulterar vÀnner och familj. 44 procent av alla svarande sa att de föredrar att köpa en telefon online, medan 40 procent föredrar offline, och 16 procent Àr osÀkra. Men om deras val av telefon kostar Rs 1000 mer offline, föredrar 60 procent av mÀnniskor att köpa online, medan endast 23 procent kommer att köpa offline. MÀnniskor i söder och öst föredrar att köpa smartphones online, medan de i de norra och vÀstra delarna av Indien föredrar att gÄ offline. Kvinnor Àr mer benÀgna att köpa smartphones online Àn mÀn.

De aspekter som Àr viktigast för anvÀndarna nÀr de vÀljer en ny telefon

Att vÀlja en ny smartphone Àr inte en lÀtt uppgift med tanke pÄ det stora antalet tillgÀngliga alternativ. Vi frÄgade anvÀndarna om de aspekter som betyder mest för dem nÀr de vÀljer en ny smartphone, med fokus pÄ viktiga parametrar som prestanda, kamerafunktioner, batteri, design och display. Inte överraskande sa nÀstan 60 procent av de tillfrÄgade att de istÀllet för att fokusera pÄ nÄgra aspekter föredrar en vÀl avrundad smartphone som markerar de flesta rutorna.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study12

En betydande 17 procent sa att de anser att prestanda Àr den viktigaste aspekten, medan 10 procent sa att kamerans funktioner pÄ en smartphone Àr av yttersta vikt för dem. 8 procent anvÀndare lade tonvikt pÄ batteriet, 4 procent pÄ design och 2 procent pÄ skÀrmen.

NÀr de analyseras med demografi verkar det som om yngre mÀnniskor lÀgger mer vikt pÄ prestanda och kamerafunktioner, medan Àldre anvÀndare fokuserar mer pÄ batteri och skÀrm. Genom att dela upp data baserat pÄ kön prioriterar mÀnnen prestanda framför andra parametrar, medan kvinnor lÀgger mer tonvikt pÄ kamera, batteri och design.

Hur mÀnniskor utvÀrderar prestanda och kamerafunktioner

Medan vi fick reda pÄ hur mÀnniskor vÀljer smartphones och de olika aspekterna de tÀnker pÄ nÀr de köper en, insÄg vi att det ocksÄ Àr viktigt att gÄ ner ytterligare och kontrollera hur de utvÀrderar viktiga faktorer som prestanda och kamera.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study13_2

Detta gav upp nÄgra mycket intressanta insikter. För det första visade sig processormÀrket vara den viktigaste faktorn för anvÀndarna medan de utvÀrderade den förvÀntade prestandan hos en ny smartphone. NÀstan 43 procent svarade att de anser att processormÀrket Àr det viktigaste kriteriet för prestanda, medan 27 procent sa att de skulle titta pÄ RAM-kapacitet. För 19 procent anvÀndare Àr processorns klockhastighet viktigast, medan bara 11 procent sa att de skulle titta pÄ referenspoÀng för att bedöma prestanda för en ny telefon.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study14

NÀr det gÀller att utvÀrdera kamerafunktionerna sa 34 procent att de anser att kameraupplösningen Àr viktigast. En betydande del (31 procent) sa att de tittar pÄ AI-funktioner, och detta Àr intressant eftersom AI har kommit upp som ett nyligen tillskott till kamerafunktionerna pÄ smartphones. 18 procent tycker att blÀndaren Àr viktigast för smarttelefonkameror, 9 procent anser antalet bakre kameror, medan 8 procent sa att de bara skulle fokusera pÄ selfie-funktionerna.

HÀr Àr resultaten nÀr de delas upp efter demografi:

Yngre mĂ€nniskor Ă€gnar mer uppmĂ€rksamhet Ă„t processorns mĂ€rkes- och benchmarkpoĂ€ng jĂ€mfört med Ă€ldre anvĂ€ndare som fokuserar mer pĂ„ RAM-kapacitet och processorns klockhastigheter. Kvinnor anser att RAM-kapacitet Ă€r viktig, medan mĂ€n tenderar att titta pĂ„ andra parametrar som processorns varumĂ€rke och benchmark-poĂ€ng. Antalet bakre kameror och selfie-funktioner Ă€r viktigare för yngre mĂ€nniskor, medan de Ă€ldre anser att AI-funktioner Ă€r viktigare. Kvinnor bryr sig mer om selfiefunktioner Ă€n mĂ€n (16 procent av kvinnorna anförde det som den primĂ€ra faktorn för att bedöma kamerakvalitet, jĂ€mfört med 8 procent av mĂ€nnen). Å andra sidan tenderar mĂ€n att fokusera mer pĂ„ blĂ€ndare och antal bakre kameror.

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study15

Vi frÄgade ocksÄ anvÀndare om de senaste och kommande smartphonesna och de som intresserar dem mest. Bland dem som föredrar prisvÀrd smartphone eller mellanklassare fick Xiaomi Redmi Note 7 flest röster (28,7 procent), följt av Samsung Galaxy M-serien (17,3 procent) och Realme 3 (9,1 procent).

91mobile-Smartphone-Buyer-Insights-Study16

Bland flaggskeppstelefonerna fick OnePlus 7 mest intresse med 13,2 procent röster, medan Xiaomi Mi 9 fick 11,7 procent. Samsung Galaxy S10-serien fick 10 procent röster, med (ryktet) POCO F2 fick en nyans lÀgre pÄ 9,9 procent.

OvanstĂ„ende resultat, hoppas vi, bör fungera som referenspunkter för smarttelefonmĂ€rken att följa, och hjĂ€lpa till att ta dessa företag nĂ„gra steg nĂ€rmare Holy Grail – en nöjd uppsĂ€ttning kunder. Titta pĂ„ detta utrymme för mer av dessa insikter.