20 mest (och minst) pÄlitliga industrier i USA

20 mest (och minst) pÄlitliga industrier i USA

De senaste Ären har förtroende blivit en integrerad del av framgÄngen i nÀringslivet. Medan stora och smÄ företag tidigare hade fritt styre över hur de drev sina företag sÄ lÀnge de tjÀnade pengar, har ökningen av sociala medier lagt tillbaka en överdriven mÀngd makt i konsumentens hÀnder. Och nÀr det gÀller förtroende finns det nÄgra branscher som presterar bÀttre Àn andra.

En nyligen genomförd studie av Halo, som undersökte 500 amerikaner om de branscher som de tycker Àr mest och minst pÄlitliga, har funnit nÄgra ganska upplysande trender. För det första, trots alla politiska diskussioner som kan fÄ dig att tro motsatsen, tror amerikanerna fortfarande att det vetenskapliga samfundet Àr den mest pÄlitliga industrin dÀr ute.

Detta Àr ganska imponerande med tanke pÄ att förtroendet för företag, myndigheter och medieinstitutioner har minskat stadigt de senaste Ären. Följt av teknik, militÀr, utbildning och konst definieras dessa industrier av sitt engagemang för sanningen och fördömer falska nyheter vid varje chans de fÄr.

NÀr det gÀller de minst pÄlitliga branscherna, fann studien en sann vem-vem av kontrovers-riddled industrier som inte kunde samla ett uns av förtroende om det bet dem pÄ nÀsan. Olja och petroleum kom pÄ första plats, medan marknadsföring och reklam, finans och försÀkring, regering och religion avrundade topp fem. SÄ varför dessa industrier?

”Amerikanerna saknar uppenbarligen förtroende för de institutioner som pĂ„verkar deras dagliga liv: skolorna som ansvarar för att utbilda nationens barn; husen för tillbedjan som förvĂ€ntas ge andlig vĂ€gledning; de banker som ska skydda amerikanernas intĂ€kter; den amerikanska kongressen valdes att representera nationens intressen; och nyhetsmedia som hĂ€vdar att det finns för att hĂ„lla dem informerade ”, skrev Jim Norman, bidragsgivare för Gallup.

Om du vill ha en mer komplett bild av förtroende inom nÀringslivet, se till att lÀsa hela studien hÀr och titta nedan för att ta reda pÄ vilka branscher som Àr vÀrda ditt förtroende.