2017 Ärs guide till fjÀrrarbete

2017 Ärs guide till fjÀrrarbete

I maj 2012 fick bara 14 procent av den globala arbetskraften nytta av fjĂ€rrarbete. I dag Ă€r antalet nĂ€stan tvĂ„ tredjedelar. FjĂ€rrarbete, spelkonjunkturen och frilansare ökar. I en ny internationell undersökning av 25 000 arbetare sa 32 procent att de regelbundet arbetar pĂ„ distans, medan 62 procent “regelbundet utnyttjar de flexibla arbetsmetoder som erbjuds dem.” FjĂ€rrarbete Ă€r definitivt en stor del av den moderna livsstilen, men de flesta litar pĂ„ det för att komplettera sitt personliga arbete.

Oavsett om du funderar pÄ att gÄ frilans pÄ distans, bli en digital nomad eller bara vill spendera nÄgra extra fredagar pÄ jobbet hemifrÄn, hÀr Àr den uttömmande guiden till allt du bör tÀnka pÄ: Fördelarna, nackdelarna och allt dÀremellan .

Fördelarna med fjÀrrarbete

Flexibilitet – Det hĂ€r Ă€r den största anledningen till att folk Ă€lskar att arbeta pĂ„ distans. Du Ă€r Ă€ntligen fri att gĂ„ med hunden eller sitta i sĂ€ngen. Du kan ta en snabb arbetssemester utan klagomĂ„l. Prova pĂ„ ett fysiskt kontor.

Ingen pendling – Den genomsnittliga pendeltiden i USA Ă€r 25 minuter. HĂ€r Ă€r de 50 minuter per dag i ditt liv som du har slösat bort. Den enda nackdelen med den hĂ€r Ă€r att du har svĂ„rare att komma ikapp din favoritpodcast.

Mer produktivitet – Kanske Ă€r det den bristen pĂ„ pendling, men siffrorna ljuger inte: Fantastiska 98 procent av avlĂ€gsna arbetare rapporterar sjĂ€lv om en förbĂ€ttrad produktivitet.

Nackdelarna med fjÀrrarbete

Flexibilitet – Ja, det Ă€r det största proffset, men det Ă€r en stark nackdel, om du lĂ„ter det komma ifrĂ„n dig. Du mĂ„ste vara din egen chef för att hĂ„lla dig konkurrenskraftig, och det Ă€r svĂ„rare Ă€n det lĂ„ter. För att skapa ett schema som inte sliter dig, försök att dela ut din tid i tre kategorier: TillgĂ€nglig, beredskap och diskretionĂ€r tid. AnvĂ€nd din tillgĂ€ngliga tid för dina spelningar, anvĂ€nd beredskapstiden om nĂ„got gĂ„r fel och lita pĂ„ den diskretionĂ€ra tiden för att ladda dig till nĂ€sta omgĂ„ng.

Du Ă€r lĂ€tt att sakna – PĂ„ ett fysiskt kontor kan alla se dig: De kommer ihĂ„g att bjuda in dig till viktiga möten och frĂ„ga om din helg. Online Ă€r det upp till dig att samarbeta med kollegor eller potentiella kunder. Ingen kommer att se ditt gatuskylt och gĂ„ in för en konsultation.

Du behöver en bra dator – Du behöver sjĂ€lvklart nĂ„got som kan köra alla applikationer du behöver för att arbeta, och du behöver ocksĂ„ en bra brandvĂ€gg. DatasĂ€kerhet Ă€r alltid viktigt, men det Ă€r viktigare nĂ€r du arbetar pĂ„ distans och din dator Ă€r hela din försörjning. SĂ€kerhetskopiera de viktigaste dokumenten i molnet eller pĂ„ en extern hĂ„rddisk.

FörsĂ€kring – Inte allt fjĂ€rrarbete Ă€r frilans, sĂ„ ditt företag kan kanske lösa problemet. Men om du försöker för kontraktsarbete, Ă€r det pĂ„ dig att ta reda pĂ„ hur du kan vara sĂ€ker. Du mĂ„ste ta reda pĂ„ hur frilansare sjukförsĂ€kring fungerar, till att börja med. Gigsterfonden och livförsĂ€kringsstartfabriken Ă€r tvĂ„ alternativ vi har tĂ€ckt pĂ„ TechCo.

De tvÄ största egenskaperna hos en fjÀrransluten arbetare

Inte alla Àr uteslutna för att arbeta utan ett fysiskt kontor, och mÄnga inser inte att det inte Àr för dem förrÀn deras arbete redan lider. HÀr Àr de tvÄ huvudkaraktÀrsdrag du behöver.

Var okej utan mĂ€nniskor – Du behöver inte vara en total introvert för att arbeta pĂ„ distans, Ă€ven om det hjĂ€lper. Men du mĂ„ste vara okej med att aldrig se dina medarbetare online fysiskt. Att stanna hemma hela dagen varje dag kommer att göra de flesta lite upprörda, men alternativet Ă€r att stĂ€ndigt pendla till kafĂ©er och köpa en kopp.

Var en Go-Getter – Visst, ingen annan bryr sig om ditt liv, men du borde definitivt göra det. Du behöver det för att skapa ditt eget schema, hantera dina egna pengar och stĂ€ndigt skapa nya anslutningar. Om det lĂ„ter anstrĂ€ngande kan det ta ett tag att etablera en avlĂ€gsen karriĂ€r.

Till Nomad eller inte till Nomad?

Att anvÀnda din fjÀrrposition som springbrÀda för att trava vÀrlden kan verka som ett enkelt beslut. Men det Àr inte en 24/7 semester: det lÀgger till stressen att packa, packa upp och köpa flygbiljetter till ett fullstÀndigt arbetsschema. Om du inte Àr otroligt gung ho om det, kanske du Àr bÀttre att vÀlja en enda plats att bosÀtta sig i, Ätminstone ett tag.

Om det Ă€r nĂ„got för dig bör du börja lĂ€ra dig mer om hur processen fungerar. Kolla upp de sex bĂ€sta Twitter-kontona för att landa nomadrĂ„d eller spelningar och grĂ€va i andra online-resurser som Ă€r tillgĂ€ngliga för nomader, frĂ„n Nomadlista till nĂ€tverksapp DESK FUNGERAR. till coliving-nĂ€tverket Ströva omkring till Coworking CafĂ©, vilket kan leda dig till de bĂ€sta kaffebutikerna att arbeta i. Det finns till och med Nomad och Spice, en podcast riktad mot digitala nomadkvinnor, för er som undrar hur man ska hantera subkulturen “bromad”.

LÀs om utmaningarna med att vara en digital nomad pÄ Tech.Co

Anslutning Àr viktigt

Gör ett försök att ansluta till ditt fjÀrrlag. Först, ta reda pÄ din tidszon. Du vill arbeta inom bestÀmda timmar som fungerar bra för sÄ mÄnga andra teammedlemmar som möjligt. VÀlj en zon och hÄll dig till den sÄ att de vet nÀr de bÀst kan kontakta dig. Struktur Àr namnet pÄ spelet, frÄn regelbundna möten med alla hÀnder till perfekt lagmeddelandeprogram.

Letar du efter nÄgra exempel pÄ det senare? Kolla in den hÀr listan med 22 verktyg eller lÀs bara den hÀr översikten över de bÀsta programmen:

”Flow, Trello och Asana Ă€r bara tre exempel. HĂ€r Ă€r ocksĂ„ en bra handledning om molnbaserad överbryggning för distribuerade teammöten och nĂ„gra bra alternativ för molnhostlösningar. Cyfe Ă€r en mjukvaruhanteringsprogramvara som gör det möjligt för team att övervaka och hantera mĂ„nga mĂ€tvĂ€rden under en enda instrumentpanel. ”

Uppdatera dina e-postfÀrdigheter ocksÄ, sÄ att du kommer att vara sÀker pÄ att hÄlla kontakten med dina kunder. HÀr Àr hur viktigt Liz van Dijk frÄn Percona tyckte att kundkommunikation var:

”Kommunikation Ă€r svĂ„r, fjĂ€rrkommunikation Ă€r mycket sĂ€mre. DĂ„lig kommunikation finns överallt. Den minsta gliden i sinnet eller fingret kan undergrĂ€va en noggrant planerad kommunikationsstrategi. Att vara avlĂ€gsen lĂ„ter dig faktiskt öva avsiktlig och omtĂ€nksam kommunikation mycket mer. Äg denna fĂ€rdighet och lĂ„t den vara en andra natur för dig, sa hon.

FortsÀtt utvecklas professionellt

Du vill fortsÀtta vÀxa din karriÀr medan du arbetar pÄ distans. SÄ hÀr förklarade ett flexibelt företag, Acceleration Partners, sin sida i ett tidigare inlÀgg:

“Att skapa professionella utvecklingsmöjligheter praktiskt taget kan vara svĂ„rt, och inlĂ€rningskomponenten kan vara en kamp. DĂ€rför erbjuder vi utbildning för medarbetarutveckling pĂ„ alla nivĂ„er, och vi erbjuder tvĂ„ applikationsbaserade medarbetarutvecklingsprogram: ett för medarbetare och chefer, ett för seniorchefer och styrelseledamöter, ”skrev de.

FjÀrrarbetsgivare bör övervÀga att investera i utbildning, medan fjÀrranstÀllda bör leta efter företag som erbjuder dessa kurser eller andra sÀtt att hÄlla sitt CV buffert.

Du kan till och med starta ett fjÀrranslutet företag

Vissa jobbfÀlt fungerar bra pÄ distans. De topp fyra: Programutveckling, design, skrivning och kundtjÀnst. Om du Àr intresserad av att starta ett företag inom det hÀr omrÄdet kan du bli helt avlÀgsen.

Att skapa ett helt entreprenörsprojekt hemifrÄn Àr ett klassiskt sÀtt att bygga en start: Du undviker massor av startkostnader, frÄn mÄnatliga omkostnader till kontors material, och du vinner extra timmar frÄn anstÀllda som hoppar över en pendling. Du mÄste lÀra dig nÄgra nya knep för att bygga ditt fjÀrrlag, men som att göra intervjuer online. Försök anvÀnda Skypes kodningsredigeringsfunktion för att hÄlla din fjÀrrstyrda tekniska intervjuer.

FjÀrrlag erbjuder ocksÄ tvÄ stora sociala rÀttvisa fördelar för en arbetsgivare: Du kommer att minska pÄ konsolideringen och inkomstskillnad som stora tekniska stÀder skapar genom att tvinga alla att bo i nÀrheten, och ditt team kommer att göra det hjÀlpa till med miljön att starta genom att klippa ut ditt koldioxidavtryck.

LÀs mer om att utveckla en fjÀrrstyrka pÄ TechCo