2019 iPhones sÀgs anvÀnda TSMC-tillverkat 7nm A13-chip; nya iPads och AirPods tippade för H1 2019

 2019 iPhones sÀgs anvÀnda TSMC-tillverkat 7nm A13-chip;  nya iPads och AirPods tippade för H1 2019

“A12 Bionic-chipsetet som hittades i de senaste Apple-iPhonesna och iPad-proffsen var de första som anvĂ€nde en tillverkningsprocess pĂ„ 7 nm”

Enligt nya rapporter frÄn Kina kommer nÀsta generations iPhone att fortsÀtta anvÀnda 7nm chipsets tillverkade av TSMC. Det taiwanesiska halvledartillverkningsföretaget var ocksÄ ansvarigt för A12 Bionic-processorerna i de senaste iPhone XS, XS Max, iPhone XR och iPad Pro frÄn Apple. Dessa var de första mobila processorerna som tillverkades med en 7 nm-process. Detta gjorde dem mycket kraftfulla och effektiva samtidigt som chipsetets totala fotavtryck minskades.

iPhone XI (lÀcka0

A12 Bionic-chipsetet Àr fortfarande det kraftfullaste i branschen och slÄr till och med Snapdragon 855 nÀr det gÀller riktmÀrkesresultat. Apples nÀsta iPhone kommer att ha en Ànnu kraftfullare A13-chipset och den kommer ocksÄ att göras med 7nm-processen. Rapporten sÀger att TSMC exklusivt kommer att tillverka dessa nya processorer för Apple. Företaget kommer att anvÀnda en ny ultraviolett litografi för tillverkning av A13-chipset. Volymproduktionen för de nya chipsetsen börjar under andra kvartalet 2019.

Naturligtvis Àr de nya iPhonerna flera mÄnader borta, sÄ vi har inga detaljer om dessa nya chipsets. Apple tillkÀnnager nya iPhones i september varje Är och det kommer ocksÄ att vara fallet 2019. Det förvÀntas att de nya iPhonerna kommer att ha mindre skÄror men att de mestadels behÄller samma design. Det ryktas ocksÄ att de kommer med 120Hz-skÀrmar, större batteri med snabbare trÄdlöst laddningsstöd och en trippel bakre kamerainstÀllning.

apple_airpods_2

Bortsett frÄn det, uppgav en annan rapport att Apple kommer att slÀppa nya iPads och AirPods 2 under första halvÄret 2019. AirPods 2 kommer att innehÄlla flera förbÀttringar, sÄsom möjligheten att spÄra kondition och Hey Siri-funktionalitet. Det har skett flera rykten om att de nya AirPods kommer att fÄ ett bÀttre fodral och nya fÀrgalternativ. För nÀrvarande tillverkar Inventec AirPods för Apple och kommer sannolikt att fortsÀtta att producera andra generationens modeller ocksÄ. AirPods har varit mycket framgÄngsrika för Apple och kommer att fortsÀtta nÄ nya toppar under 2019 tack vare de extra funktionerna.

[Previous Story]Amazon Echo Sub recension: Alexa fÄr en tubful bas

[Next Story]Apple AirPods 2 kommer enligt uppgift ha greppbelÀggning, AirPower kan lanseras i vÄras