3 Business Leadership Lessons From the Life of Tom Brady

3 Business Leadership Lessons From the Life of Tom Brady

Med 5 Super Bowl-ringar till sitt namn Ă€r Tom Brady en av de mest framgĂ„ngsrika och ikoniska fotbollsspelarna i NFL-historien. Oavsett om du Ă€r ett fan av hans team eller inte, mĂ„ste du erkĂ€nna att han har varit en av de mest uthĂ„lliga och högprofilerade idrottarna i sin generation – och han blev bara 40 Ă„r.

För att hedra Tom Bradys 40-Ă„rsdag publicerade ESPN en rolig lĂ€sbar artikel med massor av berĂ€ttelser bakom kulisserna och citat frĂ„n Tom Bradys lagkamrater, vĂ€nner och familj, om hur han Ă€r som person och som ledare och vad de har lĂ€rt sig att vara runt honom. Naturligtvis Ă€r framgĂ„ng pĂ„ fotbollsplanen en annan satsning Ă€n framgĂ„ng i nĂ€ringslivet – men det finns nĂ„gra vanliga lektioner i affĂ€rsledarskap som alla kan titta pĂ„ om du vill efterlikna Tom Bradys framgĂ„ng.

Var en konkurrent – men var en “bra kille”

Tom Brady Àr obevekligt, aggressivt, grÀnsöverskridande konkurrenskraftigt. ESPN-artikeln beskriver hur han Àr ovillig att lÄta back-quarterbacks ta sina reps i praktiken, för alla i ligan Àr sÄ bra och han vill aldrig förlora sin fördel.

Patriots huvudtrĂ€nare Bill Belichick beskrev hur Bradys konkurrenskraft exemplifierades av en tid dĂ„ han spelade golf pĂ„ Pebble Beach (en notoriskt tuff golfbana) och han var tvungen att hĂ„llas i ryggen av sin caddy för att hĂ„lla sig frĂ„n att falla 300 fot i havet medan du spelade ett skott som hade rullat pĂ„ en klippkant. Brady Ă€r till och med konkurrenskraftig nĂ€r han spelar brĂ€dspel med lagkamrater pĂ„ flyg – till den punkten att han blev arg nĂ€r han förlorade och kastade brĂ€dspelet över rummet.

LĂ„ter det som om Brady Ă€r en sjĂ€lvisk öm förlorare? Tja, hans kritiker kan sĂ€ga det – men mĂ€nniskor som Ă€r nĂ€ra Tom Brady gör det tydligt att han anvĂ€nder sin konkurrerande eld för att bli en bĂ€ttre lagkamrat och göra mĂ€nniskor runt honom Ă€nnu bĂ€ttre pĂ„ sina jobb. Han ser sig sjĂ€lv som en lagledare, inte en solo-superstjĂ€rna.

Det Ă€r OK att ha en flis pĂ„ axeln – om du anvĂ€nder den för bra resultat

Tom Brady valdes nĂ€stan aldrig i NFL-utkastet – han blev utkast i den sjĂ€tte omgĂ„ngen pĂ„ # 199. Han var underskattad och förbises av nĂ€stan alla fotbollsexperter. Medan han spelade collegefotboll i Michigan satt Brady pĂ„ bĂ€nken bakom en quarterback som heter Drew Henson, som förmodligen var mindre begĂ„vad Ă€n Brady. En gĂ„ng Brady spelade pickup basket och det andra laget hade en kille som retade honom om Drew Henson. SĂ„ Brady satte ett hĂ„rt val som slog spelaren ur spelet. Brady har ocksĂ„ talat upprepade gĂ„nger om hur man förbises av resten av NFL fick honom att vilja slĂ„ dem Ă€nnu mer.

Naturligtvis Àr det möjligt att gÄ för lÄngt in i en kÀnsla av destruktiv hÀmnd. Men Tom Brady har anvÀnt sin kÀnsla av att förbises och ignoreras till sin fördel. Finns det nÄgon i ditt liv som du vill bevisa fel? Ble du överlÀmnade för ett företagslÄn, anstÀlldes inte av ett visst företag eller kÀnde du dig pÄ annat sÀtt försvagad av nÄgon pÄ vÀgen? Varför inte anvÀnda dessa kÀnslor till din fördel genom att visa hur framgÄngsrik du kan vara!

Bygg starka relationer med ditt team

MĂ€nniskor som arbetar och leker med Tom Brady har citerats för att sĂ€ga att han Ă€r en Ă€nnu bĂ€ttre person Ă€n att han Ă€r en fotbollsspelare. Han tog sig tid att besöka sin trĂ€nare Charlie Weis familj pĂ„ sjukhuset och tillbringade hela helgen dĂ€r medan Weis fick bypassoperation. NĂ€r hans trĂ€nare Josh McDaniel fick ett nytt jobb som huvudtrĂ€nare för Denver Broncos, skickade Brady ett hjĂ€rtligt meddelande till familjen att han skulle rota till Broncos i varje spel utom de dĂ€r de spelade patrioterna. Patriots-spelare – Ă€ven reservbackbackarna – sĂ€ger att Tom Brady Ă€r en fantastisk lagkamrat som har hjĂ€lpt dem att bli bĂ€ttre pĂ„ sina jobb och uppnĂ„ stora saker som ett lag. Även om han Ă€r en intensiv konkurrent, tar han hand om sitt lag först.

AffĂ€rsledarskap och framgĂ„ng har vissa likheter med fotbollssuccĂ© – det handlar om lagarbete, hjĂ€lpa mĂ€nniskorna runt dig att bli bĂ€ttre pĂ„ vad de gör, bygga relationer och sĂ€tta stora mĂ„l. Även om du aldrig vinner en Super Bowl kan du hitta inspiration och tydlighet frĂ„n exemplet med Tom Brady.

LÀs mer om sport och affÀrer pÄ TechCo

Foto: Flickr / Keith Allison