3 Effektiva sÀtt att hantera en intern oenighet

3 Effektiva sÀtt att hantera en intern oenighet

Oenigheter kommer sÀkert att intrÀffa pÄ jobbet. Det finns egentligen inget du kan göra Ät det. Hur ledare hanterar sÄdana problematiska situationer kan dock pÄverka företagets moral, öppna kommunikationslinjer och till och med förbÀttra produktiviteten.

Vi frÄgade tre företagare hur de hanterade situationen nÀr det var oenighet med en kollega. Kolla in deras svar nedan och se till att du inte tappar handskarna under din nÀsta arbetsplatsenhet.

Peka inte pÄ fingrarna

Tilldela aldrig skulden. Ditt mÄl Àr att söka en kompromiss, och om du omedelbart börjar attackera den andra personen kommer de att vara mycket mindre villiga att lyssna pÄ vad du har att sÀga. I alla argument jag haft har jag alltid försökt att erkÀnna mina egna fel och förstÄ den andras perspektiv.

– Steve Buchwald frĂ„n Buchwald & Associates

Lyssna faktiskt

Ibland uppstĂ„r meningsskiljaktigheter och tvĂ„ parter finns pĂ„ olika sidor, kanske till och med i olika böcker – Ă€ndĂ„ vet ingen av parterna det. Börja med att lyssna och försök komma pĂ„ samma sida (eller Ă„tminstone i samma kapitel) och bestĂ€m hur du effektivt kommunicerar för att uppnĂ„ konfliktlösning.

– Angela Delmedico frĂ„n Elev8 konsultgrupp

Spegla deras hÄllning

Om saker och ting eskalerar, placera dig sjĂ€lv snabbt och sĂ€tt dig i dina ‘motstĂ„ndares’ skor. Spegla tillbaka till dem vad du förstĂ„r deras perspektiv och stĂ€ll en klargörande frĂ„ga. NĂ€r du vĂ€l har nĂ„tt en överenskommelse om att du förstĂ„r deras position korrekt kan du prata med dem om din andel i frĂ„gan.

– Arry Yu frĂ„n Giftstarter