3 enkla sÀtt att visa tacksamhet pÄ arbetsplatsen

3 enkla sÀtt att visa tacksamhet pÄ arbetsplatsen

I en snabba arbetsmiljö Àr det lÀtt för tacksamhet att gÄ vilse i den dagliga belastningen. Som medgrundare av ett pedagogiskt konsultföretag delar jag ofta denna insikt med studenter som ansöker till college och reflekterar över sina akademiska banor, deltar i intervjuer och ber om rekommendationer för första gÄngen.

Det Ă€r inte bara en vĂ€sentlig artighet, men det tar ocksĂ„ enorma professionella och psykologiska fördelar för dig och ditt företag att ta dig tid att skriva, sĂ€ga eller till och med utföra ett “tack”.

Till dina framtida arbetsgivare

Om jag kunde ge ett rĂ„d till arbetssökande, skulle det vara enkelt: SĂ€g “tack”. SĂ€g det nĂ€r du lĂ€mnar intervjun – och sedan igen nĂ€r du kommer hem. Jag Ă€r inte delaktig i det handskrivna kortet, men det Ă€r alltid en trevlig överraskning att fĂ„ ett i posten. Ofta kommer inte ett snabbt och vĂ€lkomponerat e-postmeddelande att göra. Var noga med att skriva inom 24 timmar, eftersom mĂ„nga beslut fattas snabbt. Framför allt, var specifik. HĂ€nvisa till en viss del av konversationen, eller följ upp en frĂ„ga eller ett Ă€mne som lĂ€mnades kvar.

Jag blev sÀrskilt imponerad nyligen nÀr en sökande vidare reflekterade över en av de frÄgor jag stÀllde under intervjun i hennes tack-e-post. Det Àr inte sÄ att svaret hon gav i rummet inte var starkt, men det var tydligt att hon fortfarande tÀnkte pÄ samtalet som hade Àgt rum efter att hon lÀmnade vÄrt kontor. Att visa tacksamhet bör inte bara vara en formalitet, utan ett ytterligare tillfÀlle att visa intresse och engagemang.

Till dina kunder

Som kund finns det inget jag Ă€lskar mer Ă€n att fĂ„ en handskriven anteckning med ett köp eller en smart födelsedagshĂ€lsning. Av denna anledning Ă€r jag alltid medveten i mitt eget företag för att visa tacksamhet för vĂ„ra kunder i form av ovĂ€ntade förmĂ„ner, oavsett om det Ă€r genom att skicka en gĂ„va “bara för” eller att dela en favoritbok med en antecknad anteckning (vi Ă€r en utbildning företag, trots allt).

VĂ„rt primĂ€ra mĂ„l Ă€r att utbilda familjer, sĂ„ vi Ă€r vĂ€rd för förelĂ€sningar och skickar frekventa e-postutsĂ€ndningar med viktig information. Den avsedda publiken? Inte potentiella kunder utan nuvarande kunder. PĂ„ det hĂ€r sĂ€ttet sĂ€ger vi ”tack” till vĂ„ra kunder för att de litar pĂ„ oss och för att de Ă€r en del av vĂ„rt samhĂ€lle. ÖvervĂ€g att planera “endast medlemmar” -hĂ€ndelser för dina kunder för att visa att du bryr dig och odla varumĂ€rkeslojalitet, oavsett om det Ă€r i form av en presentation pĂ„ ditt kontor, ett sponsrat vĂ€lgörenhetsevenemang eller till och med en grupptrĂ€ningskurs.

Till din personal

En kultur av uppskattning börjar först och frÀmst med ditt team. Min medgrundare och jag reflekterar ofta över hur lyckliga vi har möjligheten att vÀgleda sÄdana fantastiska studenter genom sina utbildningsresor och att göra det med stöd av vÄr otroliga personal. För att visa denna tacksamhet börjar vi varje personalmöte med en sammanfattning av alla de positiva saker som har hÀnt sedan vi trÀffades senast (bÄde för företaget och vÄra studenter) och skaffar oss aktivt tiden för att kÀnna igen vÄra teammedlemmars prestationer.

Bygg detta in i din personalmötesrutin som om du gör nÄgon annan process. Varje vecka har vÄra personalmötesnoteringar samma första punkt: en positiv reflektion över veckan innan. I Är var vi vÀrd för vÄr första retrÀtt för att fira vÄrt team hÄrda arbete och sÀtta mÄl för det kommande Äret. Var och en av oss delade inte bara vad vi trodde att vi kunde göra bÀttre, utan talade ocksÄ om vad som gick bra sÄ att vi kunde fortsÀtta bygga vidare pÄ dessa metoder.

Jag fick en gÄng ett vÀrdefullt rÄd frÄn nÄgon jag beundrar: Avsluta varje dag med att skriva i en tidskrift tre saker du Àr tacksam för. Vi Àr alla upptagna, och det negativa kan sÄ ofta överskugga det positiva. Tacksamhet hÀnder inte bara; det mÄste vara en aktiv del av din dagliga rutin.

SÄ prova. Du tackar dig sjÀlv för det.