3 experttips om hur du vÀljer den bÀsta platsen för din start

3 experttips om hur du vÀljer den bÀsta platsen för din start

Fram till mycket nyligen vÀnde sig entreprenörer och startande grundare till San Francisco som den bÀsta platsen för att starta ett nytt företag. Detta gÀller sÀrskilt med tekniska startups, frÀmst för att det redan finns sÄ mÄnga företag etablerade i omrÄdet. Att ansluta sig till de bÀsta investerarna och fÄ tillgÄng till viktiga resurser var relativt enkelt, vilket gjorde hela processen med att inrÀtta en ny verksamhet lÀtt.

I dag anvÀnds emellertid den metoden inte lÀngre; nyare nystartade företag tar olika aspekter i beaktande för att bestÀmma den bÀsta platsen för sina företag. Vi pratade med ett antal experter och grundare och hittade de bÀsta tipsen att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer den bÀsta platsen för din start.

TillgÄng till personalresurser

AnstÀllda Àr fortfarande en startup mest vÀrdefulla tillgÄng i mÄnga situationer. Ett starkt team kan starta eller bryta en start i ett tidigt skede. NÀr allt kommer omkring krÀvs det ett starkt team för att förvandla idéer till produkter som kunder eller anvÀndare faktiskt Àlskar.

Lyckligtvis erbjuder fler platser nu tillgÄng till fantastiska mÀnskliga resurser. Du behöver inte ens hÄlla dig till stora stÀder i USA för att hitta skickliga tekniska specialister som stöder dina affÀrsidéer. Större företag börjar rekrytera experter frÄn hela vÀrlden; du kan ta det motsatta tillvÀgagÄngssÀttet och stÀlla in ditt företag nÀra de bÀsta tekniska specialisterna.

Det finns flera sÀtt du kan fÄ en tydligare bild av tillgÀngliga personalresurser inom ett visst omrÄde. LÄt oss sÀga att du vill etablera ett företag i Storbritannien. Du kan titta nÀrmare pÄ arbetsmarknaden i stÀder som Norwich för att lÀra dig mer om den tillgÀngliga talangen.

Kostar

Kostnad Àr en annan faktor att tÀnka pÄ nÀr du försöker bestÀmma dig för en plats för din start. För konventionella företag berÀknas kostnadselement som kostnaden för att fÄ rÄvaror eller leveranser levererade till anlÀggningen innan ett företag etableras. För nystartade företag finns det tvÄ kostnadselement som Àr vÀsentliga.

Den första Àr driftskostnad. Hur mycket kostar det att starta ett företag och hÄlla det igÄng? Hur mycket behöver du spendera pÄ hyra och andra bekvÀmligheter? Dessa kostnader kommer i hög grad att pÄverka ditt nya företags resultat, varför de Àr vÀrda att övervÀga.

Den andra Ă€r levnadskostnader. Dina teammedlemmar – och du sjĂ€lv – mĂ„ste bo nĂ€ra kontoret, vilket gör levnadskostnader till en viktig faktor att tĂ€nka pĂ„. Vissa stĂ€der Ă€r billigare Ă€n andra. LĂ€gre levnadskostnader innebĂ€r ocksĂ„ lĂ€gre omkostnader för ditt företag.

NĂ€tverk

Teknik Àr pÄ din sida nÀr det gÀller att bli ansluten till rÀtt parter oavsett var verksamheten Àr baserad. Du kan fortfarande komma i kontakt med de bÀsta investerarna. I sjÀlva verket kan du nu ansluta till investerare frÄn Asien och Europa var som helst i vÀrlden.

Som sagt, erbjuder vissa stÀder stöd för lokala företag genom olika regler. StadstjÀnstemÀnnens uppmÀrksamhet och relationerna du utvecklar med lokala samhÀllen kommer ocksÄ att förÀndra ditt företag och öka dess chanser att lyckas. Bra nÀtverk tillsammans med de tidigare faktorer som vi har tÀckt i den hÀr artikeln kommer att fungera som en stark grund för ditt företag.