3 IoT-starttrender som hÀnder i Dublin

3 IoT-starttrender som hÀnder i Dublin

NÀr du tÀnker pÄ den irlÀndska startscenen kan fintech komma ihÄg. Men Irland Àr mycket mer Àn betalningar och blockchain, i sjÀlva verket börjar IoT vinna mer mark.

Irland Ă€r hem för Intel, Google, Accentures AI Lab, flera forskningsinstitutioner och universitet samt har en “rimlig” levnadskostnad (jĂ€mfört med SF, NYC och London det vill sĂ€ga), Ă€r Dublin vĂ€l lĂ€mpad att bli en vĂ€xande IoT-nav.

Efter att ha tillbringat tid i Dublin och talat vid toppmötet i Dublin fann jag att IoT var ett av de viktigaste teman för konferensen med 20+ samtal och paneler inriktade pÄ Àmnet. Under min tid i Dublin trÀffade jag ett dussin IoT-startups pÄ konferensen och frÄn Dog Patch Labs och hÀr Àr nÄgra viktiga teman som framkom:

Anslutningsmöjligheter Àr fortfarande en sak

SiteSpy, en smart sensor som drivs av förnybar energi som gör det möjligt för anvĂ€ndare att mĂ€ta den exakta platsen och orienteringen av objekt – super anvĂ€ndbart för mobilnĂ€toperatörer som behöver veta exakt deras antenns placering.

IoT-plattformar blir starka

Wia Àr en molnplattform som gör det möjligt för utvecklare att bygga IoT-appar och Cesanta anvÀnder programvarubibliotek och inbÀddade lösningar för att möjliggöra sömlös kommunikation mellan appar, enheter och maskiner.

Ag-tech Àr stort

Detta Àr vettigt med tanke pÄ Irlands landskap. Haysaver Àr en anordning som analyserar jordbruksmaterial och ser pÄ nÀringsvÀrdet av foder sÄvÀl som höbalförbrÀnning, ett problem som leder till att boskap dödas och mat förstörs.

LÀs mer om start-ekosystem pÄ Tech.Co.