3 lÀrdomar frÄn en mobil AR-start

3 lÀrdomar frÄn en mobil AR-start

Min favoritgenre av entreprenörartiklar Ă€r bekĂ€nnelsen efter slakt. Inte för att jag Ă€r stor pĂ„ schadenfreude, men för att det Ă€r sĂ„ uppfriskande att se nĂ„gon i en VC-and-hustle-driven miljö faktiskt erkĂ€nna att deras start inte Ă€r det bĂ€sta i vĂ€rlden. Vi vet att fler startups misslyckas Ă€n lyckas – Ă€ven om antalet misslyckanden Ă€r lite lĂ€gre Ă€n vad folk tror – vilket innebĂ€r att post mortems Ă€r underrepresenterade.

Men det finns en ny, och den erbjuder tre stora takeaways för alla i den mobila AR-verksamheten sÄvÀl som alla andra företagare som för nÀrvarande lÄtsas att deras start gÄr bra.

Fokusera pÄ retention

David Hyman frÄn Blin.gy har skrivit en titt bakom kulisserna för sin mobila AR-plattforms uppgÄng och nedgÄng, och den Àr uppe pÄ Medium. Men historien börjar med en pivot frÄn hans tidigare start pÄ grund av behovet av att fokusera intensivt pÄ en sak: Retention.

“LĂ€gg ALLA dina anstrĂ€ngningar för att snabbt knĂ€cka lagringskoden. Köp sĂ„ fĂ„ anvĂ€ndare som möjligt för att fĂ„ den minsta möjliga informationen för att nĂ„ statistisk betydelse för att projicera framtida prestandamĂ€tvĂ€rden. Allt ditt blĂ€ndande fokus gĂ„r hĂ€r. Om norr om 40 procent av dina anvĂ€ndare kommer tillbaka dagen efter installationen (d1) och mer Ă€n 20 procent av anvĂ€ndarna som installerar din app en viss dag gĂ„r tillbaka 30 dagar senare (d30), Ă€r du pĂ„ en riktigt bra vĂ€g. Om dina siffror ligger söder om detta kan du inte ta ögonen frĂ„n den hĂ€r bollen, skriver han.

En aspekt av denna uppmÀrksamhet pÄ retention: TÀnk tvÄ gÄnger pÄ eventuella affÀrer med kÀndisinfluencer. De Àr mestadels hype, vilket inte översÀtts till den lÄngvariga retentionen du borde vara laserfokuserad pÄ.

FörlÀng banan

Blin.gy lanserades utan en viktig tweak som kunde ha införlivats om de hade lagt mer tid till utvecklingsstadiet. Lektionen? Ha en plan B som ger tid att lÄta saker gÄ fel.

”Allt tar minst dubbelt sĂ„ lĂ„ng tid som du projicerar. Om du inte har körhastigheten för att fördubbla dina ingenjörers prognoser, plus den tid som krĂ€vs för att gĂ„ till marknaden och upprepa, gĂ„ inte framĂ„t, sĂ€ger David.

Murphys lag gÀller definitivt fortfarande i startvÀrlden, och inte bara mobil AR.

Bromsa din entusiasm

PÄ en liknande anteckning, se till att temperera dina personliga förvÀntningar:

”HĂ„ll dina förvĂ€ntningar i schack för att bevara din psyke. Det Ă€r lĂ€ttare att sĂ€tta förvĂ€ntningarna lĂ„ga och övertrĂ€ffa Ă€n att stĂ€lla dem orealistiskt höga och bli skadade. Du kĂ€nner till uttrycket “Tills pengarna finns i banken?” Tja, jag har fĂ„tt en investerare att dra ut sina pengar EFTER att de fanns pĂ„ vĂ„rt bankkonto. SĂ„ tro mig nĂ€r jag sĂ€ger det. ”

Men det rÄdet kopplas omedelbart med till synes motsatta rÄd:

”Ha djup tro pĂ„ vad du gör sĂ„ att du kan ha ammunition och energi att ploga genom slutet. Det krĂ€vs en herculean anstrĂ€ngning och det kommer bara nĂ€r du Ă€r helt engagerad i visionen. ”

Det stÀmmer, du mÄste ha massor av tro men ocksÄ vara redo att förlora allt nÀr som helst. Om det lÄter som kul Àr du redo att bli företagare.

LÀs mer om hur du kör en start hÀr pÄ TechCo