3 marknadsföringsfördelar Startups har över stora företag

3 marknadsföringsfördelar Startups har över stora företag

Det finns mÄnga sÀtt som stora företag har fördelar framför mindre. Större företag har ofta etablerat kundkrets som de kan lita pÄ att bli investerade i sitt nÀsta projekt, större kapital att dra pÄ sig och ett mer omfattande rykte.

NÀr det gÀller marknadsföring, sÀrskilt sociala medier, har startups flera fördelar jÀmfört med större företag. AnvÀnder du dessa fördelar till fullo?

Intimitet

NĂ€r nystartade företag interagerar med sina kunder har de fördelen att de kan vara uppmĂ€rksamma pĂ„ varje kund, ta itu med alla problem som kunder tar med till bordet (inom rimlig grund). Medan större företag mĂ„ste vĂ€lja hur de svarar pĂ„ sina svar eller anslutningar pĂ„ sociala medier kan mindre företag svara mer fritt. Obs: Detta betyder inte att du inte behöver vara lika professionell – om inte mer professionell – Ă€n stora företag; det Ă€r bara att du antagligen fĂ„r fĂ€rre omnĂ€mnanden och dĂ€rför kan svara snabbare och djupare.

För att fÄ den hÀr ökade intimiteten att fungera för dig:

Behandla dina kunder som du vill bli behandlad. Svara pÄ alla problem som de tar upp artigt och direkt. Om du har fel, sÀg det och fixa det. Tack dina kunder för att nÄ ut. Aldrig agera som att deras kontakt Àr en pÄlÀggning, eller att du har bÀttre saker att göra Àn att prata med dem. Acceptera frÄgor och ta itu med produktfrÄgor via sociala medier. Dina kunder kommer troligtvis att kontakta dig, vilket ger dig vÀrdefull feedback om hur produkter anvÀnds och vilka frÄgor som kommer upp.

Flexibilitet

Stora företag kÀmpar ofta nÀr det gÀller att vara flexibla. NÀr bemanningen ökar, platser fördubblas och den Ärliga inkomsten ökar, Àr det svÄrare att vÀnda företagens besvÀrliga maskiner för att reagera pÄ förÀndringar pÄ marknaden. Mindre företag har ofta större förmÄga att justera sin formel och justera sin marknadsposition för att fÄnga nya affÀrer och hitta nya arenor.

Hur ser du till att ditt företag fÄr maximal nytta av dess flexibilitet?

Dra nytta av ny teknik. Med företag som Oxagil, Ă€ven om du inte har teknisk bakgrund sjĂ€lv, har du alltid förmĂ„gan att anpassa dig till ny teknik som visas pĂ„ marknaden. Dmitry Karpovich, VD för Oxagile, sĂ€ger att “mĂ„nga företag drar nytta av möjligheten att ha ett litet forum eller sociala nĂ€tverk dĂ€r produktfans kan kommunicera.” BegĂ„ dig inte förrĂ€n du vet att nĂ„got Ă€r framgĂ„ngsrikt. NĂ€r ett stort företag testar en ny social media-plattform eller övervĂ€ger en redesign av en broschyr, mĂ„ste de veta att den kommer att lyckas innan de ens börjar. Med ett mindre företag har du lyxen att prova flera olika vĂ€gar och se vad som fungerar. Gör mindre investeringar tills du vet att du Ă€r pĂ„ rĂ€tt spĂ„r.

Smalt fokus

Startups har fördelen att betjĂ€na en mycket specifik produkt till en mycket specifik kund. PĂ„ grund av detta kan de verkligen fokusera pĂ„ att fĂ„ saker exakt rĂ€tt för just den kunden. NĂ€r företag expanderar behöver de ofta stĂ€rka företagets offentliga image och vattna ner sin produkt eller sitt budskap för att vĂ€dja till en bredare kundgrupp. Detta innebĂ€r val som att annonsera pĂ„ fler platser, att ha fler “idealiska kunder” eller mindre riktade idealkunder, sĂ„ att ditt budskap kan nĂ„s av ett större antal mĂ€nniskor och lĂ€gga till produkter i ditt företag, Ă€ven om de inte passar lasern fokus pĂ„ din ursprungliga marknad.

Genom att vara smÄ kan företag fortsÀtta att bygga pÄ det snÀva fokuset. Detta ger dem fördelar som:

FÄ, om nÄgra, regionala konkurrenter, beroende pÄ den exakta tjÀnsten som erbjuds. Ingen annan gör det som du. Mindre reklamkostnader. Du vet exakt var din ideala kund söker efter sin nÀsta produkt och du riktar in dina annonser och freebies dÀr de kommer att se dem. Du behöver inte kasta ett brett nÀt; du vet exakt vad du letar efter.

Visst, det finns fördelar med att vara ett stort företag, men det finns ocksÄ fördelar med att vara liten och försiktig. Bygg vidare pÄ det du gör mycket bra och skynda inte pÄ processen. De bÀsta företagen Àr de som vÀxer lÄngsamt och noggrant och gör rÀtt val nÀr de fortfarande har förmÄgan att göra det.