3 nya innovationer frÄn Elon Musks sinne

Elon Musk Àr obestridligen entreprenören för tillfÀllet just nu. Mellan Tesla och SpaceX ensam har denna innovativa mogul förÀndrat allt frÄn rymdresor till transport pÄ ett sÀtt som passar en superhjÀlte. Hans revolutionÀra idéer och enastÄende drivkraft kan forma framtidens industri pÄ fler sÀtt Àn vi helt kan förstÄ. Och medan du kanske kÀnner till hans sjÀlvlandningsraket, hans sjÀlvlandningsbil och hans soltak Àr Elon Musk inte ens nÀra fÀrdig.

Det stĂ€mmer, under de senaste mĂ„naderna har Musk tillkĂ€nnagett en massa spĂ€nnande planer för att förĂ€ndra vĂ€rldens sĂ€tt att fungera, för tydligen betyder frasen ”du har gjort tillrĂ€ckligt” ingenting för den hĂ€r branschen. Oavsett om det visar vĂ€rlden vad artificiell intelligens kan göra eller att visa en moralisk kod nĂ€r det gĂ€ller hans egen teknik, den hĂ€r mannen vet hur man kan pĂ„verka.

Ta en titt pÄ nÄgra av Musks innovationer nedan och hÄll ett öga pÄ honom i nyheterna. Det rÄder ingen tvekan om att han kommer att vara med igen snart:

FramgÄngsrik raketlandning

SpaceX-teamet har gÄtt igenom en kÀnslomÀssig berg-och dalbana de senaste Ären. Med banbrytande innovationer i kombination med katastrofala explosioner gÄr en vinst lÄngt med Elon Musk. DÀrför var den lyckade landningen av Falcon 9-raketen en sÄdan fjÀder i locket.

Baby kom tillbaka https://t.co/5FRhw3AT2b

– Elon Musk (@elonmusk) 19 februari 2017

Efter att ha lanserat för att leverera nÀstan 5500 pund leveranser till den internationella rymdstationen, kom den första etappen raketbooster lugnt och framgÄngsrikt tillbaka till jorden utan repor. Det landade vid SpaceX Landing Zone 1 vid Cape Canaveral Air Force Station, den historiska padden dÀr Apollo och rymdfÀrjuppdrag lanserades.

SjÀlvkörande, elektriska semitruckar

Den sjÀlvkörande bilen har varit framtidens teknik i nÄgra Är nu, med Elon Musks företag Tesla gör mycket för att gÄ vidare till dagordningen. Och medan automatisering av personlig transport potentiellt kan rÀdda miljontals liv per Är, Àr semi-lastbilar lika mycket en del av körvÀrlden som bilar. Lyckligtvis har Musk tÀckt det.

Medan Model 3 fortsĂ€tter att vara Teslas prioritet, har Musk gjort det klart att Tesla Semi kommer att vara en del av planen framĂ„t. Musk tror att den nya innovationen kommer att “leverera en avsevĂ€rd minskning av kostnaden för godstransport, samtidigt som den ökar sĂ€kerheten och gör den riktigt rolig att köra.”

En Àdel entreprenör

Efter att nyheten kom att en tysk man hade offrat sin Tesla för att stoppa en bil som körs av en medvetslös person, sprang Musk till handling. SÄ snart han fick reda pÄ hÀndelsen lovade han att (och följde upp) tillhandahÄlla reparationskostnader för mannens fordon. Att vara innovatör Àr en sak, men att vara en bra person Àr imponerande i sig.

Som uppskattning tillhandahÄller Tesla alla reparationskostnader gratis och pÄskyndas. https://t.co/D68HNJcCoQ

– Elon Musk (@elonmusk) 15 februari 2017

Foto: Flickr / Heisenberg Media