3 saker att frÄga nÀr man vÀljer en e-handelsplattform

3 saker att frÄga nÀr man vÀljer en e-handelsplattform

Ett av de viktigaste stegen nÀr du bygger din butiks webbplats Àr att vÀlja ett e-handelssystem som din webbplats kommer att vara vÀrd för. Och Àven om vissa butiksÀgare föredrar att utvecklare skapar sina egna plattformar Àr verkligheten att de flesta köpmÀn vÀljer en förbyggd e-handelsplattform med alternativ och enkla installationer.

StÀll dessa frÄgor innan du köper

Först och frÀmst mÄste du pÄminna dig sjÀlv om att det finns hundratals alternativ tillgÀngliga. Allt frÄn komplexa system till billigare priser och problem med din webbplats plattform, Àr de viktigaste frÄgorna vi bör stÀlla oss sjÀlva innan vi engagerar oss pÄ en e-handelsplattform:

Vilken typ av produkter vi sÀljer?

Är de digitala eller fysiska? Butiker som hanterar digitala produkter kommer inte att ha mĂ„nga olĂ€genheter nĂ€r man vĂ€ljer önskad plattform, men för dem som sĂ€ljer fysiska varor finns det betydande prisskillnader för frakt.

Vad Àr betalningsmetoden?

Medan PayPal Àr ett av de bÀsta sÀtten för sÀljare, stöder inte alla e-handelsplattformar betalningsprocessorer frÄn tredje part och ser till att allt du vÀljer Àr kompatibelt med din valda e-handelsplattform.

Vad Àr lagerstorleken?

Detta beror mest pÄ ditt företags karaktÀr, men totalt sett bör du övervÀga denna aspekt för att fÄ bÀsta möjliga vÀrde per sÄld produkt.

Betalningsplaner Àr ocksÄ en avgörande faktor, men eftersom du redan bestÀmde dig för att ta sprÄnget mot att bygga din butik vet du redan att sÄdana element borde betraktas som en del av investeringen.

E-handelsplattformar pÄ marknaden

Att ha rÀtt plattform kan göra stor skillnad för en e-handelsstart. Se till att göra din forskning genom att kolla in de fyra nedan:

WooCommerce

Denna plattform har över 23 miljoner nedladdningar och Ă€r en av de mest populĂ€ra plattformarna att vĂ€lja, men du mĂ„ste veta hur du stĂ€ller in den eller skaffar dig tjĂ€nster frĂ„n professionella utvecklare med erfarenhet av WooCommerce. Företag kan komma igĂ„ng gratis och det Ă€r perfekt för leverantörer av digitala produkter – men du mĂ„ste bygga dig pĂ„ att designa teman, utveckla plugins och förbĂ€ttra varje enskild aspekt av shoppingupplevelsen helt pĂ„ egen hand.

Shopify

Denna plattform Ă€r idealisk för dem som bestĂ€mmer sig för att göra sin hobby till ett företag, som att sĂ€lja böcker, klĂ€der, mĂ„lningar etc. Ägare behöver inte fokusera för mycket pĂ„ att bygga sjĂ€lva butiken utan snarare plocka upp ett tema frĂ„n den omfattande Shopify biblioteksalternativ, samt tillĂ€gg som passar med den typ av verksamhet du har och det Ă€r allt!

Du fÄr fullstÀndig kundsupport för att hjÀlpa dig att lösa eventuella besvÀr som kan uppstÄ under installationsprocessen, Àven om de lugnande alternativen för den övervÀldigade nya företagsÀgaren krÀver en mÄnadsavgift som börjar vid $ 29 / mÄnad.

Magento

Som en öppen kÀllkodsplattform kommer utvecklare och webbplatsÀgare att ha tillgÄng till kÀllkod nÀr de skapar butikens webbplats. Detta leder till frihet och flexibilitet eftersom devs kan Àndra dess funktionalitet för att möta kundens behov.

Bortsett frÄn ett stort utbud av teman och mallar tillgÀngliga för denna plattform, kan Àgare ocksÄ hitta fördelar som en enorm mÀngd tillÀgg att lÀgga till pÄ webbplatsen, community support för felsökning av eventuella besvÀr, men ger ocksÄ ett SEO-vÀnligt grÀnssnitt och du kan hantera flera butiker utan att behöva bygga (och underhÄlla) olika kodbaser för dem.

Volusion

En annan plattform med flera mallar att vÀlja mellan, allt frÄn gratis till premiumerbjudanden, men Àgarna mÄste betala en avgift för att kunna arbeta med Volusion. Det finns olika planer för att möta behoven hos olika budgetar, ju dyrare det blir, desto fler funktioner har du för att förbÀttra din butiksprestanda.

Analysfunktioner för SEO och marknadsföring ingÄr bland de alternativ som ges av denna plattform, vilket gör att vi enkelt kan utvidga vÄr verksamhets rÀckvidd samtidigt som vi fÄr skrÀddarsydda rapporter med detaljerad information om hur försÀljningen gÄr. Det ger ocksÄ stöd för Facebook Store och mobila e-handelsbehov.

LÀs mer om att optimera din handelswebbplats pÄ Tech.Co