3 sÀtt att fÄ din nÀsta intervju

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Under mina mentorsessioner frÄgas jag regelbundet hur jag kom dit jag Àr och vilka rÄd jag har för Ärtusenden nÀr de börjar sin karriÀr. Jag sÀger till dem att allt kommer till din intervju. Du kanske har det bÀsta CV och mest erfarenhet, men om du inte lÀgger samma vikt och fokuserar pÄ intervjuprocessen kommer du sannolikt inte att fÄ jobbet.

Gör dina lÀxor

Du har sannolikt inte lÀmnat din grundutbildning utan att ha hört minst en gÄng att du bör göra din forskning innan du ansöker om ett jobbmöjlighet. Det kan verka uppenbart, men för mÄnga kandidater har ett vackert CV och en bÄtmassa av erfarenhet men misslyckas med att ge tid och uppmÀrksamhet Ät den organisation och roll som de ansöker om.

Visa din potentiella arbetsgivare att du bryr dig och förstÄr vad de försöker bygga och hur du bÀst passar den unika rollen. Till exempel delade mina bÀsta utvecklare hur de skulle lösa nÄgra av mina nuvarande företags tekniska problem med trÄdramar och prototyper. Att ta sig tid och initiativ för att visa hur deras unika kunskapsuppsÀttningar och erfarenheter kunde utnyttjas i mitt företag gjorde att de sticker ut frÄn de andra kandidaterna.

Om du inte förstÄr rollen eller specifika ansvarsomrÄden frÄn arbetsbeskrivningen, gör dina lÀxor. Hitta personer som Àr anslutna till företaget eller grundarna och stÀll dem frÄgorna. Om du rekryteras aktivt, stÀll rekryteraren frÄgor som Àr specifika för rollen och företaget sÄ att du kan gÄ in i första steget i anstÀllningsprocessen och förstÄ din potentiella position. Det rÀcker inte att förstÄ företaget och dess uppdrag: Visa hur du strategiskt och unikt kan gynna verksamheten som en hyra.

StÀll rÀtt frÄgor vid rÀtt tidpunkt

Nyligen anstĂ€llde jag inte en kandidat eftersom deras andra frĂ„ga i deras första intervju med mitt företag var “Hur skulle du beskriva balans mellan arbete och liv för denna position?” NĂ€r jag intervjuade för mitt första jobb sĂ„g jag till att aldrig frĂ„ga om semesterdagar eller lön i mina första intervjuer. VĂ€nta tills du fĂ„r ett erbjudande och förhandla om allt du vill.

NÄgra av de bÀsta frÄgorna som en entreprenör kan höra handlar om att komma till de rotproblem som vi försöker lösa genom att fylla den öppna positionen. Att visa att du bryr dig om det arbete du kommer att göra i företaget och hur du kan tillföra vÀrde kommer att skilja dig frÄn de andra kandidaterna.

Visa att du arbetar med flit och excellens

I allt du gör, gör det med flit och excellens. Se till att ditt personliga brev Àr skrivfritt och skrÀddarsytt för den specifika positionen. Om du behöver inkludera portföljarbete eller ett skrivprov, se till att det Àr ditt bÀsta arbete. Gör allt bra och följ alla riktningar. Om ett applikationspaket saknar nÄgot begÀrt objekt, tittar de vanligtvis över. LÄt inte dessa enkla misstag hindra dig frÄn ditt drömjobb.

Som startgrundare Àr det ditt jobb att stÀlla rÀtt frÄgor och följa din intuition nÀr du hör svar eller fÄr frÄgor som inte stÀmmer överens med din företagsetos eller kultur. Kandidaten kan ha det bÀsta CV och mest erfarenhet, men om de inte passar in i din kultur eller förstÄr din vision kommer ingen att vara lycklig.

Om det hÀr nÀsta steg inte fÄr ditt drömjobb men Àr en plats dÀr du tror att du kan lÀra dig eller vÀxa, ge inget mindre Àn ditt bÀsta i intervjuprocessen. Att landa det hÀr jobbet kan vara det kritiska steget du behöver för att nÄ din destination.

LÀs mer om intervjutips pÄ TechCo