3 sÀtt att göra din kultur mer som Googles

3 sÀtt att göra din kultur mer som Googles

Även om du inte kan matcha Googles bergsklĂ€ttringsvĂ€ggar, gratis massage eller tupplurar finns det nĂ„gra underliggande principer för dess fantastiska arbetsplats som kan tillĂ€mpas pĂ„ alla företag. HĂ€r Ă€r nĂ„gra sĂ€tt att börja göra ditt team lika lyckligt och framgĂ„ngsrikt som Googles:

Gör tid för passion

Kanske en av Googles mest kĂ€nda nycklar till anstĂ€lldas framgĂ„ng Ă€r planen 80-20. Deras kultur gör det möjligt för anstĂ€llda att anvĂ€nda 20 procent av sin tid pĂ„ allt de tycker Ă€r lĂ€mpligt. Detta resulterade inte bara i framgĂ„ngar som Gmail och Google News, men det “ger [employees] att vara mer kreativa och innovativa, enligt grundarna Larry Page och Sergey Brin.

Uttrycket ”personlig utveckling” slĂ€ngs mycket nĂ€r arbetsgivare försöker attrahera stjĂ€rntalang. Problemet Ă€r att arbetsgivare ofta ramar in det för att bli bĂ€ttre pĂ„ ett jobb, inte nĂ€r det gĂ€ller att vĂ€xa och vĂ„rda unika förmĂ„gor.

Det betyder inte att ditt lag ska spendera varje tisdag pÄ att spela gitarr, men det betyder att ditt lag ska bredda sina horisonter och testa sina unika fÀrdigheter samtidigt som de hjÀlper företaget. Genom att erbjuda faktiska möjligheter för personlig utveckling erbjuder du utveckling som inte bara knyter till företaget utan med dina anstÀlldas personliga och unika fÀrdigheter och passioner. Som skapandet av Google News visade kan mÀnniskor fortfarande vÀxa ett företags vinster samtidigt som de vÀxer pÄ sÀtt som faktiskt intresserar dem.

LĂ„t anstĂ€llda “misslyckas”

Det kan överraska dig att lÀra dig att ett ambitiöst företag som Google inte förvÀntar sig att anstÀllda ska nÄ alla sina mÄl. Faktum Àr att Googles Senior Vice President of People Laszlo Bock sa:

”Vi letar efter den framgĂ„ngsgraden pĂ„ 60 till 70 procent över allt vi gör. För att sĂ€tta upp dessa ambitiösa mĂ„l och fĂ„ dem att vara trovĂ€rdiga mĂ„ste du ocksĂ„ inse att de inte alla kommer att bli framgĂ„ngsrika. ”

Även pĂ„ Google Ă€r ingen perfekt. MĂ€nniskor sprider sina vingar och försöker nya saker. Google kunde minska stress och skyrocket glĂ€dje genom att anamma denna idĂ© istĂ€llet för att krĂ€va perfektion trots det.

Uppenbarligen Ă€r inte alla misslyckanden i affĂ€rer acceptabla, sĂ„ du kanske vill justera detta för ditt eget företag. PĂ„ LexION Capital behöver vi allt som involverar vĂ„ra kunder och deras förmögenhet göras 100% korrekt. Men vi kan vara “misslyckanden” och ha perfektion samtidigt. Vi har faststĂ€llt riktlinjer för alla misstag som jag anser vara oförlĂ„tliga, men nĂ€r det gĂ€ller ett marknadsföringsinitiativ eller personlig prestation, uppmuntrar jag mitt team att sĂ€tta upp “stretch” -mĂ„l. Du borde ocksĂ„.

Var helt transparent

Google följer en policy som de har kallat “standard att öppna” eller följer standard genomskinlighet nĂ€r det Ă€r möjligt. De fick nyligen mycket press nĂ€r de beslutade att publicera regeringens begĂ€ran om information, men transparens har ocksĂ„ manifesterats genom lagets framgĂ„ng.

Google strĂ€var efter att göra allt öppet öppet, frĂ„n varje Googlers kod till möjligheten att frĂ„ga grundarna vad som helst pĂ„ fredagar. En stor fördel Ă€r bristen pĂ„ “backstabbing” och otĂ€ck kontorspolitik som vi Ă€r alltför bekanta med. Enligt Block:

“Hur vi till exempel löser” backstabbing “-problemet Ă€r att om du skriver en otĂ€ck e-post om nĂ„gon, ska du inte bli förvĂ„nad om de lĂ€ggs till i e-posttrĂ„den.”

Förutom att inte behöva titta över en anstÀllds axlar, ger kulturen ocksÄ teamet. Med detta system behöver anstÀllda inte hantera portvakter. IstÀllet litar de pÄ all den kunskap de behöver för att göra sitt jobb.

Även om du inte kan vara helt transparent kan du strĂ€va efter öppenhet som Google. Till exempel har mitt team och jag fĂ„tt mycket framgĂ„ng genom öppna möten. I stĂ€llet för att ha hemliga möten med högre personal Ă€r alla i vĂ„rt team inbjudna att sitta pĂ„ möten, och ingen kan blockera en idĂ©. Detta sĂ€kerstĂ€ller att alla som arbetar med ett projekt faktiskt har insikter om dess riktning. Det undviker ocksĂ„ att skapa idĂ©er i ett vakuum genom att frĂ€mja input frĂ„n olika avdelningar, vilket resulterar i förvĂ„nansvĂ€rt bra idĂ©er och nya perspektiv frĂ„n externa team.

LÀs mer om företagskultur hÀr pÄ Tech.Co