3 skäl till varför veteraner gör stora företagare

3 skäl till varför veteraner gör stora företagare

Presenteras och stöds av Techstars. Patriot Boot Camp är en ideell organisation som är utformad för att utrusta tjänstemedlemmar, veteraner och makar med entreprenörsutbildning, tillgång till resurser, mentorskap och samhällsstöd som de behöver för att bygga teknologiföretag med omfattning och effekt.

Min fru och jag har lagt mycket tid och ansträngning i det här företaget, trots att jag inte själv är veteran. En vän till mig frågade mig en gång varför jag investerade så mycket tid och energi för att stödja Patriot Boot Camp och veteraninitiativen kring det. Jag sa till dem att även om jag inte är veteran så gör jag det för att veteraner är bra entreprenörer.

Vid den senaste PBC i San Antonio reflekterade jag över några av de nyckelkompetenser som framgångsrika entreprenörer ser här på Techstars och hur veteraner tar med sig dessa kompetenser från sin tjänst till sina nya ansträngningar som entreprenörer:

Styrka att driva genom motgång

Att bygga ett företag är tufft och det kräver outtröttligt ledarskap. Oavsett om det är styrka inför en dålig recension eller en gratulation efter ett väl utfört jobb, är det viktigt att vara ledare när det gäller att driva ett företag. Så, har veteraner denna styrka att köra igenom motgångar?

Här är ett bra exempel. När jag talade med Colin Supko, en tidigare Navy SEAL-befälhavare, insåg jag att hans turer i Irak och Jemen, i samband med hans intensiva träning, mer än utrustade honom med verktygen för att köra igenom motgångar. Han bygger en peer-to-peer-marknadsplats, kallad Patriot List, där säkerhet är avgörande. Identiteter verifieras som en del av ett pålitligt personligt nätverk av köpare och säljare.

Möjlighet att hitta produktmarknadspassform

Att hitta produktmarknadens passform är det första kritiska första steget i att bygga ett framgångsrikt företag. Att utföra mot en idé och hitta produktmarknadens passform kommer inte att vara något problem för Matt Lembright, en tidigare arméns signalinformationstjänst vid NSA. Han bygger för närvarande en plattform, kallad Enabld säkerhet, som gör att vi kan skydda våra online-identiteter i alla de lösningar vi använder.

Bygga upp nya tekniker

Ali Ahmadi är grundare av AirZaar. Jag träffade honom och blev direkt övertygad om att han har vad som krävs för att bygga en stor organisation med en stark verksamhetsdisciplin. Hans företag har skapat en plattform för hantering av data som förvärvats av drönare för granskning i gruvindustrin.

Ali tjänstgjorde över åtta år i den amerikanska flottan som en drönpilot med 650+ framgångsrika flygningar under sitt bälte, och han hanterade flera drönarövervakningsprogram inom försvarsdepartementet. Denna erfarenhet har lett honom till att bygga teknikinfrastruktur för att hantera information om drönare i en skala som endast görs i USA: s militär. Nu tar han sin erfarenhet och översätter den till stöd för industrier som gruvdrift och byggande.

Nästa Patriot Boot Camp är i Denver, Colorado den 22-24 september. Om du är en veteranentreprenör, ansök här. Om du vill lära dig mer om hur du hjälper till med den här saken kan du hitta mer information här.