3 Sports Tech Startups vinner NFL-finansiering för att ta itu med sÀkerhetsproblem

3 Sports Tech Startups vinner NFL-finansiering för att ta itu med sÀkerhetsproblem

I flera Är har NFL varit tvungen att Àga upp anklagelser om osÀker spel. Med pensionerade spelare som utvecklar symtomen pÄ CTE och den ökade mÀngden skador pÄ nuvarande spelare Àr fotbollens framtid stÀndigt i rörelse. NFL förstÄr att sÀkerhet Àr ett allvarligt problem. TyvÀrr vet de inte hur man fixar det. Lyckligtvis har de fÄtt hjÀlp av tre nystartade företag för att utveckla sÀkerhetsteknik för spelare i framtiden.

”Vi tror att tekniken Ă€r vĂ„r vĂ€n”, sade kommissionĂ€r Roger Goodell under en rundabordsdiskussion. “Teknik kommer att hjĂ€lpa till att lösa dessa komplexa problem för oss.”

Vid ligans andra Ärliga första och framtida evenemang vid Texas Medical Center Innovation Institute tog NFL ett steg framÄt i sitt Ätagande att skydda sina spelare genom att finansiera tre startups som Àr fokuserade pÄ ett brett spektrum av sÀkerhetsproblem. De tÀvlade med ett antal andra startups i hopp om att lÄsa ner $ 50 000-priset för NFL.

“Jag tror att det som fĂ€ngslade domarna och grep vĂ„rt intresse Ă€r att detta Ă€r translationella idĂ©er”, sĂ€ger Jeff Miller, NFL: s verkstĂ€llande vice president för hĂ€lso- och sĂ€kerhetsinitiativ. “Du kan förestĂ€lla dig att dessa saker Ă€r pĂ„ ett spelplan, antingen pĂ„ NFL-nivĂ„ eller pĂ„ lĂ€gre nivĂ„er i vĂ„r sport relativt snabbt.”

De tre nystartade företagen som finansierades adresserar allt frÄn kommunikation pÄ fÀltet till innovativa stoppsystem för att skydda spelare. Kolla in dem nedan och hÄll koll pÄ den hÀr revolutionerande tekniken pÄ nÀtet nÀsta sÀsong.

Denna start skapade den enda spelmaksteknologin som kombinerar intelligent programvara och bÀrbara produkter pÄ fÀltet för att förbÀttra trÀningen för gymnasiet, college och professionella fotbollslag.

Detta företag designar, marknadsför och distribuerar motoriserade tacklingdummies eller “virtuella spelare” som minskar risken för att bli skadad under tackling under trĂ€ning.

Denna start, ledd av före detta NFL-hörnback Shawn Springs, utvecklade ett vadderingssystem utformat för att absorbera och sprida slagkraft för att förbÀttra prestanda hos hjÀlmar och andra skyddsutrustningar.

Foto: Flickr / Keith Allison