3 tips för att driva dina barn till kodning

3 tips för att driva dina barn till kodning

Om dina barn visar intresse för att lÀra sig kod, bör du göra allt för att uppmuntra det intresset. EfterfrÄgan pÄ skicklighet kommer knappast att försvinna under de följande Ären.

För det första Ă€r kodning en fantastisk hobby som ger barnen en chans att skapa mĂ„nga hĂ€ftiga saker frĂ„n videospel till smartphone-appar – en potentiellt bra lektion i att skapa sin första produkt. Utöver detta hjĂ€lper kodning barnen att utveckla fĂ€rdigheter som de kommer att anvĂ€nda i matematik- och naturvetenskapskurser nĂ€r de blir Ă€ldre. Vem vet, deras kodande talanger kan till och med leda till en lukrativ karriĂ€r. Mer Ă€n en ung person har gjort det till en stor skrivkod. Slutligen Ă€r kodning en produktiv och hĂ€lsosam hobby, och vi vet alla att ju fler barn som Ă€r involverade i positiva aktiviteter, desto mindre sannolikt Ă€r det att de umgĂ„s med negativ pĂ„verkan eller riskabelt beteende. Som förĂ€lder Ă€r din utmaning att hitta sĂ€tt att hjĂ€lpa dina barn att lĂ€ra sig att bli bra kodare och samtidigt se till att de har kul. HĂ€r Ă€r nĂ„gra tips och resurser som kan hjĂ€lpa till.

Börja Young

Även smĂ„barn kan suga upp teknik som smĂ„ svampar. TĂ€nk pĂ„ det. Det finns tvĂ„Ă„riga barn som kan ta en surfplatta eller smartphone, öppna sina favoritappar och spela spel eller titta pĂ„ videor utan hjĂ€lp frĂ„n vuxna. Redan innan barn lĂ€r sig att koda slingor, rutiner eller om uttalanden, kan de lĂ€ra sig att fitta med teknik och Ă€ndra programvara och hĂ„rdvara som Ă€r tillgĂ€ngliga för dem. Dessa första steg skapar förtroende och ökar nyfikenheten.

NÀr de Àr tillrÀckligt gamla för att lÀsa och utveckla en grundlÀggande förstÄelse för orsak och verkan kan det vara en bra tid att introducera dem till en kodningsapp som Àr avsedd för barn. De flesta av dessa Àr pekskÀrmsvÀnliga och anvÀnder bilder i sina grÀnssnitt mycket mer Àn text. Detta gör dessa appar extremt intuitiva för barn mellan 4 och 9 Är.

Sök efter högkvalitativa kodningskurser

NÀr barn Àr redo att ta sina fÀrdigheter till nÀsta nivÄ kan det vara dags att leta efter terminkodningskurser för barn eller andra inlÀrningsmöjligheter. Det finns gott om möjligheter för online-lÀrande, men mÄnga barn lÀr sig bÀttre att koda i ett klassrum. Du kanske upptÀcker att ditt barns skola har en fritidsklubb för kodare. Om inte, kolla in dina lokala högskolor och universitet, mÄnga av dem erbjuder kodlÀger och lektioner för barn för att uppmuntra intresse för STEM-omrÄden. Du kan ocksÄ övervÀga att scouta. MÄnga scouter tjÀnar mÀrken som lÀr sig att koda och behÀrskar andra tekniker.

Uppmuntra Àldre barn att lÀra sig avancerade kodningstekniker

Khan Academy och andra online-skolor erbjuder gratis utbildningsprogram för att hjÀlpa eleverna lÀra sig att skriva kod. Studenter kan lÀra sig HTML, JavaScript, Python, PHP och andra sprÄk. NÀr eleverna nÄr denna punkt bör förÀldrarnas roll vara stöd och uppmuntran. Undvik att pressa barnen att skriva nÄgot som tjÀnar pengar, eller att driva ett sprÄk eller en plattform framför ett annat. Barn kan alltid plocka upp en ny eller annan fÀrdighet, det som Àr viktigt nu Àr att de behÄller sin passion för att skriva kod.