3 tips som hjÀlper dig att förhandla om den lön du alltid velat ha

3 tips som hjÀlper dig att förhandla om den lön du alltid velat ha

Nyligen Galvanize webbutveckling examen Tosin Awofeso rĂ„kade sitta i en workshop om löneförhandlingar nĂ€r han fick ett samtal med ett jobb erbjudande. Han sĂ€ger att i det ögonblicket hade han förtroendet att kĂ€mpa för den lön han ville ha – och i slutĂ€ndan fick. Vi bad Awofeso om tre tips som hjĂ€lpte honom att landa sin drömlön.

1. Kom ihÄg att du Àr priset

Om du har kommit hela vÀgen till den punkt dÀr ett företag ger dig ett erbjudande vill de inte förlora dig. I de flesta fall vill de fÄ dig för sÄ billigt som möjligt, men de kommer inte att springa ivÀg nÀr du trycker tillbaka.

2. SÀg aldrig nÄgonsin ett nummer först!

Om du förhandlar och företaget inte har gett dig ett lönenummer, sĂ€g inte nĂ„got först. Du vill inte sĂ€ga 72 000 $ och de skulle betala 85 000 $. Om de frĂ„gar vilken lön du letade efter, sĂ€g nĂ„got som: “Standardavgiften för nĂ„gon av mina kunskaper som finns i den hĂ€r staden, vad Ă€r din budget för att hyra en [insert your job title]. ”

3. Kom ihÄg att detta inte Àr det senaste erbjudandet

Om du vet vad du ska fÄ betalt (gör din undersökning) och ett företag inte vill betala dig vad du Àr vÀrd, behöver du inte göra det. Det blir ett annat jobb.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Galvaniseringscampuserna Àr hem för en eklektisk blandning av entreprenörer, skickliga programmerare, expertdataforskare och mÀn och kvinnor som Àr motiverade att pÄverka. SÄ olika och olika som vi alla Àr, förenas vi av gemensamma vÀrderingar. Intresserad av entreprenörskap, webbutveckling eller datavetenskap? Kolla in det galvaniserade nyhetsbrevet som ger dig det bÀsta innehÄllet frÄn The Learning Community for Technology.