3 viktiga videomarknadsföringstips för smÄföretag

3 viktiga videomarknadsföringstips för smÄföretag

Visuell marknadsföring har vunnit massiv popularitet 2015 och trenden berÀknas dominera marknadsföringsnischen 2016 och framÄt nÀr Google lanserar med in-SERP-videoannonsering. Som smÄföretagare och startup har du inte budgetar och resurser frÄn Fortune 500-företag för att skapa episka videokampanjer. Men det betyder verkligen inte att du inte bör gÄ med i videomarknadsföringen. Du kanske inte har den bÀsta videoutrustningen eller en kÀndis talesman pÄ skÀrmen, men du har nÄgon annan styrka att erbjuda.

Nedan följer de tre viktiga tipsen för marknadsföring av video som hjÀlper dig att lyckas.

1. Var autentisk

Ett av de vanligaste misstagen smĂ„företagare gör Ă€r att försöka efterlikna TV-reklam och större varumĂ€rken. Sanningen Ă€r dock att en iPhone-video som tagits vid ditt skrivbord kan ge dig samma skala av pĂ„verkan och vĂ€rde. Som Marcus Sheridan briljant uttrycker det: ”Men i den vĂ€rld vi lever idag finns det en plats för amatörvideo pĂ„ alla nivĂ„er.“

De mest populÀra YouTubers fick inte sin lojala fansbas genom att spendera tusentals pÄ professionell utrustning, regissörer och manusförfattare. Faktum Àr att deras videor Àr vÀldigt enkla och nÄgot nyckfullt tilltalande.

Som ett litet företag Àr det strategin du kan anta. IstÀllet för att försöka lÄta och se professionellt ut pÄ skÀrmen, visa den mÀnskliga sidan av ditt företag. Visa bakom kulisserna pÄ ditt kontor eller produkt; spela in en kort men ÀndÄ anvÀndbar video som lÀr dina potentiella kunder nÄgot nytt; och berÀtta din unika historia och tala om dina varumÀrkesvÀrden.

2. Optimera för sökmotorer

Du gillar att dina videoklipp nÄr din mÄlgrupp, eller hur? Det Àr dÀrför du behöver en SEO-strategi för att marknadsföra dina videor.

Precis som Google har YouTube nÄgra rankningsfaktorer pÄ plats:

Videolager – Andelen av din video som mĂ€nniskor brukar titta pĂ„.

Kommentarer – ju fler desto bĂ€ttre. De lĂ„ter ocksĂ„ YouTube veta att din video Ă€r fantastisk.

Prenumeration efter titt – omedelbar prenumeration skickar en annan viktig positiv signal till plattformen.

Sociala aktier pÄ andra plattformar
Favoriter och tummen upp / tummen ner.

SÄ, hur fÄr du de positiva vibbarna? Genom att följa en beprövad ritning:

Gör dina videor minst fem minuter lĂ„nga. Samma som med innehĂ„ll – lĂ€ngre videor brukar prestera bĂ€ttre.

LÀgg till nyckelord i videofilens namn. HjÀlp YouTube att identifiera ditt videoinnehÄll snabbare genom att anvÀnda ditt mÄlnyckelord i videonamnsfilen.

Din videotitel ska vara minst fem ord lÄng. Gör det beskrivande och glöm inte att inkludera ditt nyckelord ocksÄ.

Optimera din beskrivning. Videobeskrivningar Àr mest vÀrdefulla fastigheter. Se till att du inkluderar ditt sökord i de 25 första orden, men avstÄ frÄn nyckelordstoppning, eftersom det skulle förstöra alla dina anstrÀngningar. Att nÀmna ditt sökord organiskt 3-4 gÄnger för en beskrivning pÄ 250 ord bör vara tillrÀckligt. Inkludera en lÀnk tillbaka till din webbplats nÀrmare toppen för att maximera CTR, men inkludera inte mer Àn en lÀnk igen för att inte betraktas som en spammare. Att lista lÀnkar till dina andra sociala medieprofiler Àr dock en legitim praxis.

Tagga det! Taggar hjĂ€lper dig inte bara att rangordna bĂ€ttre för det önskade nyckelordet, utan hjĂ€lper din video att visas i det “relaterade” bredvid andra videor om samma Ă€mne. Betydelse, fler ögonbollar pĂ„ ditt innehĂ„ll.

DÀrefter marknadsför din video pÄ andra sociala mediekanaler och relevanta plattformar (som din blogg, andra bloggar i gÀstinlÀgg, Q & A-webbplatser som Quora och till och med din e-postsignatur). Du kan lÀra dig mer avancerade strategier i den hÀr kursen för att hjÀlpa dig att utveckla din egen framgÄngsrika kampanj.

3. AnvÀnd Facebook strategiskt

Eftersom Facebook har rullat ut sin egen videoplattform har den fÄtt en stadig tillvÀxt och under 2014 tÀvlade passerade YouTube med fyra gÄnger mer uppladdad video.

De flesta mÀrken slutade nu lÀgga upp lÀnkar till YouTube-videor pÄ Facebook och laddar nu upp sina bilder direkt till sina FB-affÀrssidor, eftersom de tenderar att fÄ högre engagemang.

AnvÀnd Facebook till din fördel och behÄll ditt befintliga publikintresse med nya vÀrdefulla anvisningar, korta roliga dagliga vids och vÀlj ett videotillÀgg, istÀllet för de traditionella sponsrade inlÀggen för att locka och behÄlla nya anvÀndare.