4 anledningar till att doktorsexamen i vetenskap bör starta

4 anledningar till att doktorsexamen i vetenskap bör starta

Vetenskapligt inriktade doktorander har en bra position för att starta en högteknologisk start idag. Åtminstone Ă€r det avhandlingen av ett djupgĂ„ende och övertygande blogginlĂ€gg frĂ„n NatureJobs-bloggen.

DÀr listar Dr Mark Hammond, en av grundarna vid Deep Science Ventures, en serie skÀl till varför högre examen inom vetenskap kvalificerar en för en anstrÀngande startcykel. HÀr Àr en sammanfattad version av orsakerna.

1: De litar pÄ samma fÀrdigheter

Start-ups krĂ€ver uthĂ„llighet, precis som naturvetenskapliga doktorer. Även gemensamma element:

“[T]han kreativitet att tĂ€nka pĂ„ saker utöver nuvarande kunskap, att bygga empati med andra intressenter, förmĂ„gan att berĂ€tta en bra historia, förmĂ„gan att utmĂ€rka sig pĂ„ nĂ„got som praktiskt taget ingen annan gör, och slutligen disciplinen att ta en iterativ, hypotesledd nĂ€rma sig.”

2: Kostnaden för start av vetenskap Àr lÄg

Traditionellt Ă€r tekniska startups bra för billiga initiativ, tack vare snabb tillvĂ€xt och molnprogramvara som en tjĂ€nst. Nu Ă€r vetenskapens startups ocksĂ„ lĂ„ga: ”Experiment [will soon] bli automatiserad av en kombination av AI och datadrivna tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt tillsammans med robotplattformar som Transcriptic och SynbiCITE. Även djurlaboratorier dyker upp i molnet. ”

3: Sweet, Sweet Grant Money

Bidrag som nÀmns i artikeln:

”I Storbritannien ger praktiskt taget alla forskningsrĂ„d (BBSRC, EPSRC och Wellcome, NIHR) och de flesta Royal Academies (RAEng, RSC) bidrag sĂ„vĂ€l som regeringen (Innovate UK). Science Mag tillhandahĂ„ller en enorm lista över amerikanska bidragsalternativ inklusive translationella bidrag och Horizon 2020 och kunskaps- och innovationscentra (KI) Ă€r nycklarna i EU. ”

4: VC: er Àr alltmer intresserade av vetenskapens startups

A16Z, Horizon Ventures, Breakout Labs, FlagShip ventures, YCombinator och Imperial Innovations gör alla listan över investerare som Àr intresserade av att dra nytta av potentialen bakom forskningsbaserade och vetenskap / tech hybrid startups. Det Àr ett stort skifte frÄn de senaste Ären, men det saktar inte ner nÀr som helst snart.

Bild: Wikimedia