4 enkla sÀtt att skydda ditt smarta hem frÄn hackare

4 enkla sÀtt att skydda ditt smarta hem frÄn hackare

Mot slutet av 2016 tog en serie av massiva DDoS-attacker ut nÄgra av internetets största webbplatser, inklusive PayPal, CNN, Reddit, Github, Netflix, Twitter och mÄnga andra. Attacken som betecknas som en av de största i internethistorien genomfördes genom botnÀt som tros ha sitt ursprung i IoT-enheter.

Det enda faktum att hackare kan utnyttja dina nĂ€tverksanslutna CCTV-kameror, TV-apparater, kylskĂ„p, DVR, termostater och andra anslutna enheter för att utföra sĂ„dana attacker Ă€r ganska skrĂ€mmande. Plus, med fler mĂ€nniskor som vill dra nytta av Internet of Things, eller IoT, för att göra sina hem smarta, kommer det bara att bli vĂ€rre. Om inte naturligtvis IoT-adopterare och smarta husĂ€gare gör nĂ„got Ă„t ​​det.

Det finns enkla saker du kan göra för att sÀkerstÀlla att hackare och digitala inkrÀktare har svÄrt att komma in i ditt hem. HÀr Àr nÄgra av dem.

1. AnvÀnd starka lösenord

Det Àr den Àldsta regeln i boken. Att skydda ditt hemnÀtverk med ett starkt lösenord rÀcker normalt för att hÄlla de flesta hackare borta, men vissa kommer alltid att försöka bryta in. TyvÀrr verkar mÄnga av oss vara ganska bekvÀma med enheter som har standardlösenord, vilket gör det enkelt för hackare att fÄ tillgÄng.

NÀr du lÀgger till en ny enhet i nÀtverket Àr det alltid bra att uppdatera nÀtverkets lösenord och standardlösenordet pÄ sjÀlva enheten. Om du inte har tid eller tÄlamod att hantera flera lösenord kan du anvÀnda lösenordshanterare som Zoho Vault och Dashlane 4 för att hantera dina lösenord pÄ webbplatser, hemnÀtverket och olika enheter.

2. Uppdatera din firmware regelbundet

MÄnga smarta enheter levereras vanligtvis med en firmwareuppdateringsfunktion, men bara ett fÄtal av dem uppmanar dig att söka efter uppdateringar automatiskt. Av denna anledning mÄste anvÀndare fysiskt navigera till appen som medföljde dina smarta glödlampor, kylskÄp, termostat eller andra smarta prylar och söka efter uppdateringar.

Dessa uppdateringar rullas vanligtvis ut av enhetstillverkare för att ÄtgÀrda sÄrbarheter som fungerar som portar till ditt hemnÀtverk. Till exempel hjÀlpte en kritisk Apple-uppdatering ut i slutet av 2016 till att förhindra att datorer och iPhones anvÀnds som spioneringsenheter av hackare.

3. Koppla bort enheter nÀr de inte anvÀnds

Varför stÀnga av routern pÄ natten nÀr du fortfarande mÄste driva den pÄ morgonen igen? Det Àr den frÄga som mÄnga av oss ofta stÀller nÀr vi lÀmnar routern pÄ natten. Men att stÀnga av routrar och andra anslutna enheter kan avsevÀrt hjÀlpa till att sÀkra ditt hemnÀtverk. Gör en vana att koppla bort din trÄdlösa skrivare, smartphone, surfplatta, bÀrbara dator och andra enheter frÄn internet nÀr den inte anvÀnds. Genom att göra det kommer du att minska antalet övertrÀdelsepunkter för hackare och göra det svÄrare för dem att trÀnga in.

4. Undersök innan du lÀgger till en smart enhet i ditt hemnÀtverk

Massor av okonventionella enheter kan lÀggas till i ditt hemnÀtverk idag tack vare framsteg inom IoT-teknik. Och eftersom det Àr lika enkelt som nÄgonsin att lÀgga till dessa enheter bör du alltid fÄ mer information om dem innan du ansluter dem.

HÄll fast vid prylar som produceras av företag som har funnits. NamnmÀrken Àr mer benÀgna att lansera korrigeringsfiler och uppdateringar Àn företag som just börjar göra det. Du bör ocksÄ se till att gadgeten har anstÀndiga sÀkerhetsfunktioner för att skydda dig frÄn att komma igÄng.

Du kan alltid fÄ mer information om specifika smarta enheter frÄn tillverkarens webbplatser eller nÄgon av de mÄnga recensionswebbplatserna som erbjuder information.

Slutsats

I slutet av dagen Àr försiktighet det bÀsta skyddet mot digitala inkrÀktare som verkar bli bÀttre med varje attack. Innan du lÀgger till en ny enhet i ditt smarta hemnÀtverk, frÄga dig alltid om det verkligen Àr nödvÀndigt. NÀr allt kommer omkring, bara för att du kan fÄ det och ansluta det till internet betyder det inte nödvÀndigtvis att du borde.