4 experttips för att skapa ett fantastiskt vÀrdeförslag

4 experttips för att skapa ett fantastiskt vÀrdeförslag

Ett bra vÀrde-erbjudande Àr viktigt för alla företag: Det Àr det som fÄr produkten eller tjÀnsten sÄld. Men att skapa ett stort vÀrde-erbjudande krÀver mycket förberedelser, eftersom flera olika element mÄste kombineras för att skapa ett erbjudande som kunder och framtida kunder kommer att tro pÄ.

För att sÀkerstÀlla att ditt erbjudande kommer att stödjas av en viss grad av auktoritet Àr det viktigt att erbjuda en produkt eller tjÀnst som du kommer att kunna leverera med hög kvalitet och inom en rimlig tidsram.

Dessutom har design, sprÄk och alla de smÄ sakerna pÄ din webbsida ocksÄ en effekt pÄ din bild och hur effektivt ditt vÀrdeproposition kommer att bli. LÄt oss ta en titt pÄ nÄgra av de steg som du mÄste ta för att framgÄngsrikt uppnÄ denna uppgift.

1: The Body of the Value Proposition

Ett vÀrdeförslag Àr ett innehÄll som anvÀnds för att skicka ett tydligt meddelande om varför dina produkter och tjÀnster Àr ett utmÀrkt val för din publik. Meddelandet ska vara lÀtt att förstÄ och mÀnniskor ska kunna lÀsa det snabbt.

Detta Àr det första intrycket du ska göra, sÄ det Àr viktigt att vÀlja rÀtt innehÄllsdel. Ett bra vÀrdeförslag mÄste ha:

En ren rubrik – Detta innehĂ„ll bör tydligt relatera till den tjĂ€nst du erbjuder. Till exempel, om du sĂ€ljer sneakers, skulle en bra rubrik vara “GĂ„ som du aldrig gjorde tidigare.”

En underrubrik – Detta Ă€r vanligtvis ett mindre stycke som tydligt visar vad du erbjuder kunden. Underrubriken Ă€r viktig eftersom din potentiella kund omedelbart kommer att förstĂ„ vad du erbjuder dem.

Tre till fem punkter – Varje punkt ska inte bestĂ„ av mer Ă€n tvĂ„ eller tre meningar. Denna del av vĂ€rdepropositionen Ă€r perfekt för att skilja dig frĂ„n tĂ€vlingen och visa information som fĂ„r kunden att vĂ€lja dina produkter eller tjĂ€nster.

Visuellt element – Videomaterial Ă€r ett utmĂ€rkt sĂ€tt att presentera vad din produkt handlar om. Dessutom blir detta kommunikationsmedium alltmer populĂ€rt nuförtiden, sĂ€rskilt för marknadsföringsĂ€ndamĂ„l.

PoÀngen med ett vÀrderingsförslag Àr att förstÄs tydligt inom en kort tidsram. HÄll dig dÀrför till de viktigaste punkterna som tydligt kommer att leverera ditt budskap.

2: Vilken information ska inkluderas

Detta Àr den del dÀr mÄnga företag gör ett misstag. Att lÀgga in fel typ av information i ditt vÀrdeförslag kommer att ha en negativ inverkan pÄ ditt företag. Det Àr dÀrför du bör skaffa dig information frÄn forskning sÄ att du kan lÀgga rÀtt saker i ditt vÀrdeproposition.

Fördelar – Du bör ge information om varför den hĂ€r produkten Ă€r perfekt för dina kunder och vilka de största fördelarna de kommer att fĂ„ vid köpet.

Varför kunder ska vĂ€lja dig – Inkludera lite om mĂ€nniskorna bakom produkten, vad dina mĂ„l Ă€r och hur du vill hjĂ€lpa dina kunder.

Hur du Ă€r annorlunda – I konkurrenskraftens hav upprepar alla samma historia. Ge bara ditt bĂ€sta för att skapa ett unikt förslag som kommer att visa vad som gör dig annorlunda Ă€n andra.

Att tillhandahÄlla denna information i ditt förslag Àr avgörande för den potential som ditt vÀrdeförslag har.

3: NödvÀndig forskning du bör utföra

För att skapa ett förslag till ovan nÀmnda standarder Àr det nödvÀndigt att sÀtta dig sjÀlv i kundernas skor. Detta Àr faktiskt avgörande för hela din marknadsföringsstrategi:

Vilka Ă€r dom – Att identifiera din mĂ„lgrupp Ă€r det första steget du bör ta. LĂ„t dig inte luras av att tro att alla mĂ€nniskor dĂ€r ute Ă€r dina kunder. Att veta vem de Ă€r, deras Ă„lder, kön och arbetssĂ€tt kommer att göra det möjligt för dig att presentera direkta förmĂ„ner som kommer att betyda mest för dem. Det hĂ€r Ă€r den viktigaste delen av forskningen du bör göra, eftersom det gör att du kan skrĂ€ddarsy ditt innehĂ„ll till publiken som ska lĂ€sa det.

Vad gör dig bĂ€ttre Ă€n andra – Titta pĂ„ andra konkurrenter frĂ„n din nisch. Undersök noggrant vad de erbjuder och ge ditt bĂ€sta för att skapa ett erbjudande som helt enkelt Ă€r bĂ€ttre pĂ„ nĂ„got möjligt sĂ€tt. Inkludera detta i ditt erbjudande, eftersom det gör att du kan positionera dig bĂ€ttre och locka fler kunder till ditt företag.

Denna forskning spelar en viktig roll i skapandet av vÀrdeförslag och det Àr faktiskt nödvÀndigt för att skapa ett förslag som kommer att inspirera fler mÀnniskor och företag att samarbeta med dig.

4: Hur man testar och analyserar

Du bör skapa flera olika vÀrdeförslag och testa deras prestanda. Detta Àr en mycket viktig del av varje marknadsföringsstrategi. Dessutom bör du inte bara testa olika förslag utan ocksÄ anvÀnda olika kanaler för att nÄ dina kunder. AnvÀnd din e-postlista, webbplats, sociala medienÀtverk och specifika plattformar för att skicka ditt vÀrdeproposition till potentiella kunder.

Skapa en rotation som gör att du kan testa prestanda för vÀrdeförslag och olika kommunikationskanaler. Det gör det möjligt för dig att vÀlja den mest effektiva och effektiva lösningen för att nÄ ut till mÀnniskor och lyckas konvertera dem till kunder.

Det hÀr Àr de viktigaste tipsen som hjÀlper dig att skapa ett stort vÀrde-erbjudande som fÄr kunder att komma till dig. NÀr du har tagit alla nödvÀndiga steg, testa olika förslag och njut av att anvÀnda det bÀsta. Det Àr sÀkert att ditt företag kommer att ta emot fler kunder med lite anstrÀngning frÄn din sida.