4 fördelar med att starta din start

NĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ tusentals startups som börjar sina resor varje dag, pĂ„minner jag mig om Bennett Millers “Moneyball”. En sann historia om MLB-chefen Billy Beane som guidade sitt lag till MLB-finalen pĂ„ den magra budgeten och hans berömda vĂ€nskap med ett statistiskt geni sammanfattar i stort sett hur det Ă€r bootstrap i dagens vĂ€rld verkligen fungerar.

Dagar av stora konglomerat med hundratusentals anstÀllda som arbetar sina 9-5 skift i olika kontor över hela vÀrlden gÄr lÄngsamt.

Jag sÀger inte att detta Àr slutet pÄ företagsvÀrlden som vi kÀnner den. Alla dessa företag kommer sÀkert att stanna lÀnge lÀnge. De kommer sÄ smÄningom att anpassa sig vid nÄgon tidpunkt, men de kommer att segra.

Vad jag sĂ€ger hĂ€r Ă€r att den nya generationen entreprenörer tar över. De flesta av dagens stora hundar i branschen började smĂ„ och fortsatte pĂ„ det sĂ€ttet. Vi kĂ€nner alla till historien bakom Facebook, Google eller eBay … Det Ă€r inte sĂ„ GM eller Exxon började.

fjÀrde industriella revolutionen

VÀlkommen till den tid och plats dÀr det inte lÀngre finns hinder mellan var du bor och dÀr du arbetar. Till den tid dÀr det Àr viktigare att vara en allroundspelare Àn att vara specialiserad pÄ att göra bara en sak. Till den tid dÀr mindre definitivt Àr mer nÀr det handlar om att vara sÄ bootstrapped som du kan vara!

Vad betyder det egentligen att vara bootstrapped?

Först och frĂ€mst betyder det att vara bootstrap att vara helt oberoende. Att inte ha nĂ„gra pengar lĂ„nade frĂ„n banker eller externa investerare ger dig tillrĂ€ckligt med utrymme för att utveckla din idĂ© pĂ„ ett sĂ€tt som du vill att den ska gĂ„. Inget externt tryck, inga tvingade affĂ€rsbeslut – ingenting. Bara din idĂ© som kommer till liv över tiden.

Naturligtvis kommer detta med en hel del risk. Vi pratar alltid om alla nystartade företag som gjorde det och tjĂ€nade miljoner, men det finns mycket mer. Var medveten om att mĂ„nga nystartade företag misslyckas av mĂ„nga olika skĂ€l, sĂ„ du bör alltid vara beredd pĂ„ det vĂ€rsta men hoppas pĂ„ det bĂ€sta. Ja, det blir riskabelt men kom ihĂ„g – den som vĂ„gar vinner!

varför-bootstrap

Fördelar med att vara Bootstrapped

Man, Àlskar jag den hÀr delen hÀr. Hur mÄnga gÄnger hörde jag frÄgan: Varför mÄste jag starta upp mitt företag? Om du frÄgar mig bör den verkliga frÄgan hÀr vara: Hur startar jag mitt företag?

Men tÀnk pÄ det! Luta dig bara tillbaka medan jag gör nÄgra punkter hÀr, varför Àr det viktigt för dig att starta ditt företag och vad som finns i det för dig.

Du kommer att vara lyhörd

Ja, du kommer till den punkt av flexibilitet som inget annat större företag har. Att hantera mindre team av mÀnniskor som arbetar med samma idé innebÀr att du över natten kan flytta frÄn ett projekt till det andra om kundens förvÀntningar plötsligt gÄr i en annan riktning. Att lyssna pÄ dina kunders behov Àr viktigt i dagens vÀrld och du kommer att vara den första som hoppar in nÀr de Àr i nöd. Vilket tar oss till vÄr andra punkt och det Àr.

Du kommer att bli en med din kund

Nej, i sjĂ€lva verket kommer du faktiskt att skĂ€mma bort vad de vill ha av din produkt och vad de inte gillar med den. Att vara liten och bootstrap föder en kultur av att faktiskt ge en skit för vad dina kunder sĂ€ger. Inga generiska e-postmeddelanden, nej, hĂ€nvisa till nĂ€sta sida bullshit – bara 24/7 head-to-head kontakt med din kund. Och lita pĂ„ mig, de kommer att veta hur man uppskattar det!

Du kommer att bli och improvisationsexpert

Att leva upp din idé till en mycket snÀv budget innebÀr att du kommer att bli designer, utvecklare, kundsupport och marknadsföringsexpert pÄ en gÄng. Att veta hur man improviserar kan verkligen vara skadligt för din starts framgÄng och det Àr verkligen svÄrt för en att lÀra sig om han inte tvingades i första hand. SÄ du kan tacka för att du Àr bootstrapped för att du gjorde den tjÀnsten.

Du kommer att bygga en stark relation med dina kollegor

Sist men inte minst Àr denna sociala aspekt av din arbetsmiljö det som verkligen betyder nÄgot. TÀnk pÄ de tusentals mÀnniskor som arbetar i sina bÄs pÄ sina kontor varje dag, utan att ha nÄgot liv eller njuta av att göra vad de gör. Samma saker varje dag.

Att samla ett litet team av mycket skickliga mÀnniskor för att arbeta med samma idé frÄn början Àr riktigt tufft. Bootstrapping ditt företag kommer inte att löna sig snabbt. Det blir en lÄng och turbulent Äktur. Du kan behöva hoppa av tÄget hÀr och dÀr bara för att uppmuntra och skaka dina partners lite.

Men i slutet av dagen, nÀr ditt projekt lÀgger mat pÄ bordet för alla, blir ni alla en sann familj, tacksam mot varandra och stolt över de fantastiska saker ni har gjort tillsammans. Och att banden bryts knappast.

LÀs mer om att starta din start pÄ TechCo