4 företag som anvÀnder IBM Watson för att frÀmja artificiell intelligens

4 företag som anvÀnder IBM Watson för att frÀmja artificiell intelligens

TĂ€nkande datorer hör inte lĂ€ngre till fiktion. Under de senaste Ă„ren har mĂ€nniskor sett AI-revolutionen utvecklas – frĂ„n virtuella assistenter som kan sjunga dig “Grattis pĂ„ födelsedagen” till AI-infunderade fitnessbussar som ger dig uppmuntring i realtid. Med branschledare som Amazon, Microsoft, Facebook och IBM som leder avgiften förvĂ€ntar sig bĂ„de konsumenter och företag att revolutionen ökar takten.

Idag skulle en av de mest lovande AI-lösningarna pÄ marknaden vara IBM Watson. Watson Àr uppkallat efter IBMs första VD och Àr ett svarssystem för frÄgor som innehÄller naturlig sprÄkbehandling, kunskapsrepresentation, automatiserat resonemang och maskininlÀrning.

Det som verkligen Àr imponerande med Watson Àr att det gör det möjligt för utvecklare att bygga en fungerande chatbot inom nÄgra minuter. Annat Àn textinmatning stöder plattformen ocksÄ en handfull API: er för anvÀndning av data som anvÀndarens röstton, visuella signaler och mer.

HÀr Àr nÄgra av de anmÀrkningsvÀrda tekniska startups som anvÀnder Watson för att leverera AI-drivna upplevelser till anvÀndare:

Tripbru

Det Àr vettigt för företag att ansöka Watson för att öka kundtjÀnsten, men plattformen Àr mycket mer flexibel Àn sÄ. Tripbru Àr en smart turism plattform som utnyttjar Watsons förmÄga att förbÀttra besökarnas upplevelse pÄ hotell, museer, orter och andra attraktioner. Det fungerar via en mobilapp som erbjuder interaktivt och underhÄllande innehÄll med spelelement.

Till exempel kan anvÀndare tjÀna poÀng genom att ta selfies pÄ vissa platser, som de kan anvÀnda senare för att lösa in exklusiva gÄvor. Tripbru stöder ocksÄ e-handelsfunktioner som souvenirinköp, biljettförbestÀllningar och Q&A support.

Lokala motorer – Olli

Local Motors – företaget som ansvarar för vĂ€rldens första fullt funktionella 3D-tryckta bil – tog ett steg lĂ€ngre genom att integrera Watson i sin serie sjĂ€lvkörande bussar med smeknamnet ‘Olli’. Med Watsons sprĂ„k- och taligenkĂ€nningsförmĂ„ga behöver passagerare bara sĂ€ga önskad destination som om de pratar med en mĂ€nsklig taxichaufför. Olli tar dem sedan till platsen med hjĂ€lp av LiDAR (Light Detection and Ranging), radarteknik och kameror med en sĂ€ker hastighet pĂ„ 12 miles per timme.

Naturligtvis Àr sÀkerheten för Ollis förare fortfarande högsta prioritet för Local Motors. Det Àr dÀrför bussarna stÀndigt övervakas av mÀnniskor, Àven om Watson har visat sig reagera snabbare och ha bÀttre omdöme Àn nÄgon levande person.

MusicGeek

MusicGeek tar rekommendationer om digital musik till en helt ny nivÄ med hjÀlp av Watson. Förutom att fÄ insikter frÄn utvalda musikbloggar och biografier anvÀnder plattformen ocksÄ en guldgruva av data som kopplar ihop artister, genrer, arenor och förestÀllningar för att göra Watson till den ultimata plattformen för rekommendation av musik.

MusicGeek utvecklas och erbjuds för nÀrvarande av företaget Quantone, som tÀcker ett bibliotek med över 15 miljoner spÄr och rÀkningar. NÀr de lÀggs till i rekommendationerna Ätföljs spÄren av omfattande detaljer som inspelningsplats, slÀppdata, slag per minut och genre.

SmÄföretag och nystartade företag kan nu ta Watson ombord pÄ sin kundservice och försÀljning via plattformar som Refine.Ai. Genom att integrera en chatbot-programvara pÄ din företagswebbplats kan du spara mycket tid och pengar pÄ kundtjÀnst samt eliminera kostnaderna för mÀnskliga fel. Det gör det ocksÄ möjligt för dig att bygga ett mer tillgÀngligt varumÀrke som inte beror pÄ tillgÀngligheten av supportagenter för att hjÀlpa kunder i nöd.

Refine.Ai arbetar med att utveckla en anpassad chatbot-lösning som Àr sÀrskilt skrÀddarsydd för alla företags behov. Och för att sÀkerstÀlla att chatbots fungerar som avsett, aggregerar plattformen ocksÄ data för framtida optimeringar samt möjliggör mÀnsklig ingripande nÀr som helst i konversationerna.