4 innovationer frÄn Jeff Bezos

4 innovationer frÄn Jeff Bezos

1994 hittade internet fortfarande sina havsben. FrĂ„n vaga termer som “informationssupervĂ€gen” till födelsen av e-handel var internetanvĂ€ndare i början av nĂ„got som skulle diktera vĂ€gen för all framtida teknik som skulle komma. Och om det finns en man som vi kan tacka för alla dessa framsteg, Ă€r det Jeff Bezos, grundaren, ordföranden och VD för Amazon.

Vi har kommit lÄngt sedan 1994 och Bezos nuvarande tekniska strÀvanden bevisar det i spader. FrÄn konsumentutrymme till robotdrÀkter förÀndrar den hÀr mannen teknikvÀrlden mer Àn nÄgonsin. Om du Àr intresserad av att se vad sinnet bakom Amazon Àr upp till dessa dagar, ta en titt:

Amazon Go livsmedelsbutik

Trots populariteten hos e-handelswebbplatser som Amazon Ă€r det svĂ„rt att sĂ€lja dagligvaror online. Även PeaPod, som har ockuperat det utrymmet i ett antal Ă„rtionden, har inte de nummer som livsmedelsbutikerna i tegel och murbruk har. Lyckligtvis för Amazon satte Bezos tvĂ„ och tvĂ„ ihop och bestĂ€mde sig för att livsmedelshistorier pĂ„ nĂ€tet inte lĂ€ngre var ett alternativ och skapade Amazon Go.

Dessa tegel- och murbrukbutiker ger inte bara kunderna alla produkter, kött och andra livsmedel, den anvÀnder imponerande teknik sÄ att du kan hoppa över linjen. Anslut bara till ditt Amazon Pay-konto sÄ kan du bokstavligen gÄ ut ur affÀren med all din mat utan att behöva stanna vid kassan.

RobotdrÀkter

Vi har alla sett Alien. Bilden av Sigourney Weaver som bÀr en gul robotdrÀkt för att avvÀrja den monströsa titulÀra karaktÀren av 1979-filmen kommer att vara en del av science fiction till slutet av tiden. Och medan denna typ av teknik inte ansÄgs vara mer Àn en astronauts pipedröm. Men inte pÄ Jeff Bezos klocka.

Jag fick precis testa en fantastisk (och enorm) robot tack vare Hankook Mirae Technology. Trevlig! # MARS2017 pic.twitter.com/MvN6ghEYFi

– Jeff Bezos (@JeffBezos) 20 mars 2017

För bara nÄgra veckor sedan fick Bezos chansen att testa en robotdrÀkt som skulle skÀmma Àven den mest detaljerade sci-fi-filmen. Tack vare Hankook Mirae Technology kan denna typ av teknik vara tillgÀnglig för Mars-uppdrag i framtiden.

Röstorder pÄ Alexa via Amazon Prime

Gryningen av digitala assistenter Àr hÀr. Mellan Siri, Google Home och naturligtvis Amazon Echo / Alexa har mÀnniskors liv aldrig varit enklare. Eftersom dessa enheter fortfarande Àr relativt nya pÄ marknaden Àr funktionerna begrÀnsade och engagemanget minimalt. Emellertid verkar Alexa ligga före paketet nu, eftersom Amazon har möjliggjort röstbestÀllningar.

Med ett löfte om gratis, tvÄ timmars leverans Àr det svÄrt att argumentera för att Amazon inte vinner den digitala assistentstriden. Och med nyheter om att anvÀndare nu kan bestÀlla alkohol via den populÀra enheten, Àr det bara en tidsfrÄga innan du hittar Alexa i hus över hela vÀrlden.

Blue Origin betalande kunder

Om du inte har hört försöker Jeff Bezos, tillsammans med en massa andra företagare, göra rymdresor till normen för varje dags medborgare. Och om du tycker att det lÄter som en mÄnskott, lÄste han bara ner sina första betalande kunder.

Frankrike-baserade Eutelsat har ingÄtt (om Àn lÄgt engagemang) avtal med Blue Origin, Fokuserade Bezos företag pÄ att resa till rymden utanför regeringsprogram. Beviljas, det berÀknas inte börja flyga förrÀn 2020, men det Àr fortfarande mycket nÀrmare Àn det kan tyckas.

LÀs mer om innovativa företagare hÀr pÄ Tech.Co

Foto: Flickr / Steve Jurvetso