4 misstag som 90 procent av infödda annonsörer gör

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Inbyggd reklam Àr den nya grÀnsen för digital marknadsföring. Enligt forskning frÄn Facebook och andra reklamplattformar kommer det att stÄ för 63 procent av alla mobilannonser till 2020. Och om du undrar sÄ Àr det mycket.

Medan efterfrÄgan pÄ integrerade annonser har ökat de senaste Ären har mÄnga annonsörer svÄrigheter med inlÀrningskurvan. Lyckligtvis finns det nÄgon som kan hjÀlpa till. HÀr Àr nÄgra vanliga misstag de behöver undvika:

Skapar inte ditt eget innehÄll

För mÄnga annonsörer litar pÄ stockbilder. Det finns ett par anledningar till att du bör ta och redigera dina egna bilder istÀllet. De sticker inte bara ut mer, men du kan ocksÄ bygga förtroende genom att visa bilder av riktiga mÀnniskor. Dessutom Àr de mer benÀgna att smÀlta in i det omgivande innehÄllet.

Det Àr bÀst att anvÀnda en kvalitetskamera och fotoredigerare för att skapa övertygande bilder istÀllet. Du behöver inte vara Photoshop-expert för att utveckla högkvalitativa bilder. Luminar Àr en Mac-fotoredigerare som anpassar sig till din skicklighetsnivÄ. Paul Muzok, grundare och VD för Macphun, sÀger att verktyget hjÀlper marknadsförare med begrÀnsad designerfarenhet att utveckla sömlösa bilder för sina kampanjer.

“Vi byggde programvaran för att ta kreativt fokus och suddiga effekter till en helt ny nivĂ„”, sĂ€ger Muzok.

Visar irrelevanta annonser

Hela syftet med integrerad reklam Àr att sömlöst integrera dina annonser i det omgivande innehÄllet. TyvÀrr gör mÄnga reklamplattformar ett dÄligt jobb med detta.

Vanessa King of Buy Sell Ads hÀnvisade till en Time-artikel om politik som var fylld med infödda annonser om kreditkort och annat icke-relaterat innehÄll. Detta gör det svÄrt att bygga förtroende och engagera sig med din mÄlgrupp.

Misslyckas med att engagera sig genom hela tratten

Besökare Àr mer benÀgna att engagera sig i dina annonser om du gör dem intressanta. Att anvÀnda unika bilder och berÀtta historier hjÀlper mÀnniskor att nÄ mycket mer effektivt. Richard Iwanik-Marques, vice vd för marknadsföring för LinkedIn, sÀger att det Àr hÀr alltför mÄnga nya infödda annonsörer gÄr fel.

”En trend som jag har sett alltför ofta Ă€r att marknadsförare underskattar vikten av att ge en publik upptĂ€ckt upplevelse. IstĂ€llet för att berĂ€tta en historia och relatera till sin publik anvĂ€nder marknadsförare som flyttar in i det inhemska rummet traditionella skĂ€rmupplevelser som inte engagerar sig med en konsument och nĂ€stan blir en digital version av en skylt. Anledningen till att native Ă€r sĂ„ effektiv som ett sĂ€tt att frĂ€mja varumĂ€rkesmedvetenhet Ă€r meddelandets icke-pĂ„trĂ€ngande natur. Om du skapar en kampanj för infödda, lĂ€gg anvĂ€ndarupplevelsen i spetsen för ditt beslutsfattande. ”

Iwanik-Marques betonar vikten av att slÄ samman Àldre marknadsföringskoncept med de nya reglerna för inhemsk reklam. Medan integrerade annonser fortfarande mÄste fokusera pÄ en produkts vÀrde, mÄste de göra det pÄ ett sÀtt som underhÄller lÀsarna och vÀcker deras intresse.

Följer inte FTC-lagar

Enligt Federal Trade Commission mÄste annonsörer och utgivare alltid varna anvÀndare om ett inlÀgg Àr sponsrat innehÄll. Tidigare har mÄnga annonsörer fÄtt böter för att de inte avslöjat sin partiskhet med sponsrat innehÄll. Açaí Berry civila rÀttegÄngar var ett utmÀrkt exempel.

Dotterbolagen bakom svindeln med açaí-bÀr bedrÀger avsiktligt sina besökare. Men mÄnga legitima infödda annonsörer har omedvetet gjort liknande misstag, inklusive Lord & Taylor, en varuhuskedja som fick böter av FTC förra Äret.

Inbyggda annonsörer mÄste vara sÀrskilt försiktiga. Eftersom annonserna Àr utformade för att smÀlta in i det omgivande innehÄllet kan det vara lÀttare för lÀsarna att misstÀnka dem för okompenserade pÄstÄenden om produkten. FTC erkÀnner att integrerad reklam Àr en viktig trend inom digital handel. I stÀllet för att förbjuda det har de skisserat riktlinjer som annonsörer ska följa.

”Marknadsförare och utgivare anvĂ€nder innovativa metoder för att skapa, formatera och leverera digital reklam. En form Ă€r “inbyggd reklam”, innehĂ„ll som liknar nyheter, artiklar, produktrecensioner, underhĂ„llning och annat material som omger det online. Men nĂ€r konsumentannonser utvecklas, kan konsumenter skilja pĂ„ reklam frĂ„n annat innehĂ„ll? ”

Se till att du bekantar dig med dessa tips, sÄ att du inte befinner dig i fel Ànde av en civil rÀttegÄng.