4 nycklar till SXSW frÄn en Austin-expert

4 nycklar till SXSW frÄn en Austin-expert

Sedan det började 1987 har South by Southwest varit en av de bĂ€sta konferenser och festivaler i landet och firat konvergensen av den interaktiva, film- och musikindustrin. PĂ„ denna Austin-konferens hittar du funktioner, utstĂ€llningar, visningar, utstĂ€llningar och en mĂ€ngd nĂ€tverksmöjligheter – mycket mer Ă€n nĂ„gon person kan hoppas att se. Din första resa till SXSW kan vara en virvelvindstur av spĂ€nning. Med alla hĂ€ndelser, paneler och mĂ€nniskor att se kan det bara orsaka huvudvĂ€rk att tĂ€nka pĂ„ att planera en sĂ„dan resa.

Jag borde veta. Jag har upplevt SXSW flera gÄnger med mitt företag som utstÀllare, Startup Village pitch-konkurrent, Interactive Awards-domare, paneldeltagare, mentor och till och med festvÀrd. Mitt team och jag gÄr alltid med bara ett uppdrag i Ätanke: ha kul och skapa bra kontakter. HÀr Àr nÄgra tips för att se till att du Àr beredd men ÀndÄ tillrÀckligt flexibel för att följa flödet:

AnvÀnd appar och onlineverktyg

Det finns mÄnga sÀtt att ansluta innan du landar i Austin för evenemanget. Om du har ett mÀrke, ladda ner SXSW Social-appen för förnÀtverk. Det lÄter dig söka efter andra deltagare och byta meddelanden. Du kan ocksÄ boka och Àndra hotellbokningar.

Den officiella SXSW-appen har kalenderobjekt och du vill registrera dig för Eventbrite eller Google Calendar för att spÄra RSVP och fÄ pÄminnelser för dina favoritevenemang, paneler och fester.

Att planera framÄt Àr nyckeln, speciellt om du inte kommer frÄn Austin. Bekanta dig online med platserna, eftersom de Àr spridda genom flera omrÄden i centrum. Det kan vara en bra idé att komma till staden en dag tidigt bara för att utforska.

Dubbelboka dina evenemang

Titta pÄ schemat tidigt, eftersom bÄde officiella och inofficiella hÀndelser hÀnder hela tiden. Organisera de evenemang som du helst vill delta i baserat pÄ dina specifika kriterier och intressen. Och eftersom det Àr nÀstan omöjligt att förutse vad som kommer att hÀnda, sÀkerstÀller du dubbelbokning för paneler och fester att du alltid har en sÀkerhetskopia.

NÀr hÀndelsen fortskrider kan du hitta nya intressanta möjligheter, och det finns alltid möjlighet att en session Àr pÄ plats och du behöver ett andra alternativ. Den goda nyheten Àr att SXSW lÄter dig strömma alla deras paneler senare.

Ät och hydrera

Medan du Àr upptagen med att planera din nÀsta panel eller tÀvla till en rolig hÀndelse Àr det lÀtt att bli spÄrad och glömma att Àta. Det finns mÄnga bra alternativ och restauranger, och du bör definitivt packa ett hÀlsosamt mellanmÄl att bÀra med dig. Detsamma gÀller för vatten. HÄll en flaska till hands och fyll pÄ de vattenstationer som Àr strategiskt placerade i hela kongresscentret.

Till frukost, om du har ett mÀrke, se till att stanna vid Java Monster frukostlounge. Allvarligt, det Àr fantastiskt. Och nÀr eftermiddagen trÀffar finns det alltid en öppen bar nÄgonstans. Om du betalar för alkohol pÄ SXSW gör du det fel.

Lev i nuet

SXSW Àr en massiv hÀndelse med sÄ mycket pÄ gÄng. Ge dig inte i rÀdslan att missa. Du vill fÄnga allt genom att ta bilder och uppdatera dina sociala medier, men försök att motstÄ den frestelsen och uppleva hÀndelsen personligen. Det kommer att ge dig en chans att nÀtverka med de omkring dig. Dessutom Àr det artigare att engagera sig med andra snarare Àn att begrava ditt ansikte i en telefon.

Det finns en sak du kan förvÀnta dig av varje SXSW, och det Àr Àventyr. Ingenting kommer att gÄ som du planerat, och varje dag Àr en ny upplevelse. SÄ kom ut och njut!

Foto: Flickr / Mike Boening Photography